Najlepszy nóż wg Ciebie do 50 PLNów ... !!
Napisano Ponad rok temu
Pozdro! i z góry thx za odpisy.
Napisano Ponad rok temu
Nie widzę lepszego noża do 50 pln niż:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za ta cenę dalej nic nie ma...
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Witam
Za ta cenę dalej nic nie ma...
Pozdrowionka
A tam od razu nie ma Fajnego kuchenniaka fiskarsa kupisz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za piec dych powinno sie dac cos wyrwac - i nie abusowany bedzie Ci sluzyl wieeeeleee lat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nieprawda! za 50 - 60 zł można kupić frosta. Plastikowa pochwa gumowana rękojeść, długość głowni ko10/11 cm grubość około 3mm. Miałem kiedyś okazję takim nożem sprawiać jelenia bez dodatkowego ostrzenia sprawiłem całego łacznie z podzieleniem tuszy. Jest to tani nożyk z dobrej stali za rosądną cenę choć nie powala wyglądem za to jest bardzo funkcjinalny i poreczny. Niech sobie mówi każdy co chce ale jeśli zaczynasz to bardzo dobry nóż do lasu na wycieczki jeśl spaprzesz głownię w czasie nauki ostrzenia to nie będziesz żałował. Za trochę większe pieniądze bo do 100 zł nabędziesz podonej klasy noże Martinii, które sa jeszcze lepiej wykonane. A nie kupój kopromedu.
Ty czesciowy recht mosz Tzn ze frost faktycznie calkiem niezly jest i dosyc tani, ale kopromed tez jest przyzwoity - mam, uzywam, jestem zadowolony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czołem Elwood! Zależy do czego go używasz, ja nie jestem zadowolony słabo trzymał ostrość, zfalował sie przy sprawianiu zwierzaka jak głownia między stawy wjechała. Jaki masz model kopromedu?
9M - bardzo praktyczny 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co nim robisz? Czy to do czego jest przeznaczony czy raczej jakieś lekkie prace biwakowe.
W sumie to moj podstawowy noz podczas wedrowek po gorach - full zakres zastosowan. Drzewa nim nie rabie, do tego jest siekiera 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
....oraz oczywiscie Wiktor Spartanowski
Napisano Ponad rok temu
Czyli prace biwakowe ogólnie można to tak ująć. Tak do tego sie nadaje ale nic ciezszego. Pozdrawiam.
Upieram sie ze to noze na zblizonym poziomie i o podobnej cenie, dosyc przystepnej. Frosts lepszy do przygotowywania zarcia (ciensze ostrze, fajnie wyprofilowane np do krojenia mieska), kopromed do strugania patykow (masywniejsze, z dziwnym szlifem - po kupnie musialem go troche przeszlifowac zeby sie do czegos nadawa) itp.
Nie powiedzialbym ze sie do niczego nie nadaje - IMO to jeden z najlepszych nozy uzytkowych polskiej produkcji. Inna sprawa ze tej polskiej produkcji nie ma zbyt wiele
Napisano Ponad rok temu
Nóż kuchenny Chantal 18cm 23,18 PLN
Napisano Ponad rok temu
kopromed może teraz będzie lepszy kiedy zmieni podobno stal na 440 C i pogrubi głownie. Ale ja i tak jeśli zamęczę moja EkE W 11 Nordik to nabędę nowy taki sam nóż albo inny pochodzacy z kregu północy ( kolejny kandydat to Łowca Łosi )
Tak Panowie no i zeszliśmy na off topa :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CRKT Hammond A.B.C.
- Ponad rok temu
-
Opluty pająk - sprostowanie
- Ponad rok temu
-
W koncu leatherman 100% zgodny z moimi potrzebami