Nowe Kompromedy - niezłe.
Napisano Ponad rok temu
Napewno nie kupię tego noża - dla zasady. Naciąłem sie i nie mam zamiaru znów sie naciać. Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
co do tego to akurat nikt nie ma watpliwosci 8)Noże są fajne, ale nie za tą cenę.
Napisano Ponad rok temu
Będąc raczej "niedzielnym" nożoholikiem o umiarkowanych ambicjach, stanie posiadania i żałosnych zasobach rozglądam się za dobrą taniochą (wiem, nie ma takowej ale pozwólcie, że użyję takiej figury ).
Śledzę światek noży na sieci od niedawna, natknąłem się na to zagadnienie kopromedowskie i pozwalam sobie wtrącić:
Cena kopromedka wz. 1 (Kopromed Forged Stag Hunter No. 1 - jak go opisali) na worldknives.com jest $70 (niechby tam 210 zł). Tenże sam model na stanowisku wytwórcy ma cenę 145,- zł (15 marca '05). Nie ma tam niczego z serii "N" dla porównania.
W tym samym Sklepie w US są noże marki Herbertz - dla porównania relacji cen. Innych znanych mi (laikowi) marek nie znalazłem. Może ktoś mający rozeznanie porówna i oceni.
Pozdrawiam
Andrzej KK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hehe, gdzieś spotkałem się z podobną opinią, hmm... aha, w wypowiedzi niejakiego mądrali o ksywie Kropek , powyżej.Kropek witam ! Nie ma dobrej taniochy.
Ja nie gonię za taniochą, trochę taniochy już mam: Vectorinox umiarkowanie rozrośnięty, śmieszny scyzoryk z "węglówki" (ostry, niewygodny), Columbia Rzeka Contrail tudzież Wrangler (do obciągania druta, pardon, izolacji ) oraz kilka raczej mniejszych poutykanych w zakamarkach mieszkania i pojazdu.
Taki jeden Kopromed (wz. 33) zaintrygował mnie ze względu na moje zamysły nabycia czegoś co mogłoby posłużyć do sprucia konserwy, pokrojenia chleba czy też pogrzebania w ognisku w nadchodzącym sezonie (piwo otwieram oczywiście z pomocą następnego, nieotwartego jeszcze piwa i tak dalej...).
Napisano Ponad rok temu
Muszę co niektórych zmartwić z pewnego źródła , że 440C w tych nożach to tylko ściema ja ja miałem nozyk ze zwykłej nierdzewki a więc prawie cztery setki za taką stal to już zupełnie nie na miejscu. Rękojeść nie za bardzo leży , przynajmniej mi w ręku. Wolę Eke Nordik tu przynajmniej mam pewność co do stali i gwarancji na produkt. A jeszcze jedno Po mimo królewskiego certyfikatu i gwarancji na 10 lat Eka jest równa ceną jak nie tańsza z Kopromedem. Nacięcie na grzbiecie, które mają trzymać kciuk to tylko zaznaczenie nacięć, które w niczym nie poprawiają trzymania. Ale dajmy im szansę może jednak na błędach sie nauczą jak wykonać dobry nóż narazie są na dobrej drodze do stworzenia takowego. Ale ja go nie kupię. To co napisałem wcześniej moja żona męczy jeden z wyrobów Kopromedu w kuchni. Łatwo się ostrzy i dobrze tnie jak na potrzeby mojej kochanej żoneczki wystarczy. Ale jak gdzieś wychodzimy w teren to mój koteczek zabiera dobrego składaczka. Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdzie mozna by to obmacac ?
Napisano Ponad rok temu
Ale fajnie, że w końcu coś pozytywnego napisali o Polakach. No, że w sumie fajne jak na Europę noże i fajny kraj, taka kraina dzików, lasów i polowań... taaaa, survival dzień po dniu :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale fajnie, że w końcu coś pozytywnego napisali o Polakach. No, że w sumie fajne jak na Europę noże i fajny kraj, taka kraina dzików, lasów i polowań... taaaa, survival dzień po dniu
Ta, Poland to byc ten kraj, gdzie nie ma lodowek, a zamiast toalety sluza dwa kije, jednym sie podpierasz a drugim odganiasz wilki
Napisano Ponad rok temu
Kopromed Ceną próbuje podnieść jakość
Napisano Ponad rok temu
Nawiasem mówiąc, to nie jest to pierwszy artykuł o Kopromedzie w prasie amerykańskiej.
W ich sklepie internetowym jest zakładka artykuły prasowe i widać wyraźnie,że pierwszy artykuł był w Tactical Knives już w 96 roku, a potem kilka następnych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tuning, modyfikacje
- Ponad rok temu
-
CRKT K.I.S.S. Fotorecka!
- Ponad rok temu
-
Dalton Assassin
- Ponad rok temu