Judo czy taekwon-do?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I cos dziwne jest: od razu na pierwszym treningu dopuścili cie do rzutów i randori w stójce? Chyba ze byłes tylko na kibica, więc OK.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ulice nie polecam judo taekwondo moze troche ale moglbys cwiczyc na uulice krawmage chyba 8O :roll:
najpierw niech poćwiczy coś gdzie dostanie solidne podstawy, a krawkę zostawi sobie na deser jako uzupelnienie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"jak bedziez chcial isc na kravke to lepiej judo bo w krav-madze mawsz elementy z judo"
---------------------------------------
a co ma to oznaczać? jaki ma byc sens twojej wypowiedzi?
Napisano Ponad rok temu
Co w tym takiego dziwnego? A co twoim zdaniem powinno się robić na treningach judo jak nie trenować rzutów i nie walczyć?I cos dziwne jest: od razu na pierwszym treningu dopuścili cie do rzutów i randori w stójce? Chyba ze byłes tylko na kibica, więc OK.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym wybral judo, poniewaz treing judo mocno daje sile w plecy, uczysz sie chwytow ktore czasem sie sprawdza, kondycja jest bardzo wazna, i jezeli lubisz skutecznosc to judo, a jesli wolisz pare elementow akrobatyki to teakwon-do
... moze i mowie ze judo bo sam cwiczylem :twisted:
wiesz ja cwicze TKD i tam jest malo akrobatyki no procz obrotowek no ale widze ze sie bardzo dobrze znasz pozdro
Napisano Ponad rok temu
Widocznie się szybko uczę. Trener przecież nie dopuściłby mnie do randori w stojce, gdyby uważał, że nie dam sobie rady.ukemi na potęgę + katame-waza, to program dla początkujących. randori ale wychodząc od trzyman i na klęczkach. po jakichs 2-3 treningach pierwsze rzuty. ale nie w randori, człowieku. walka w stojce to dopiero po pewnym czasie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm. Gdybym nie opanował ukemi to by mnie wysłał do grupy poczatkującej.skoro trener uznał, ze opanowałes ukemi w stopniu dostatecznie dobrym, to OK, wszystko w porządku.ale wydaje mi się, że nie miał wyboru, skoro wszedłeś do grupy zaawansowanej.
Napisano Ponad rok temu
PZDR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja bym wybrał Aikido
aikido hahaha, w polskim wydaniu zabawa w teatrzyk
Napisano Ponad rok temu
Ulatwilem wybor?
Napisano Ponad rok temu
a jestes swiadom istnienia tak w judo jak i taekwondo kategorii wagowych? :wink:Mimo ze trenuje TKD nie bede stronniczy. Masz dwie opcje. Jesli jestes masywny, masz tezyzne fizyczna to zapisz sie judo. Natomiast jesli jestes chudy i gibki, masz dobra koordynacje to zapisz sie na TKD.
Ulatwilem wybor?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JOGA - przed czy po TRENINGu SILOWYm ?
- Ponad rok temu
-
Jak przybrać na masie ???
- Ponad rok temu
-
ATW - streetfighting