Surefire E2e-nowa odsłona???
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze nie robiłem żadnych testów terenowych więc dokładniejsza relacja później.
A póki co porównianie beamów E2e i G2 oraz kilka fotek poglądowych
W sumie to pewnie wiele osób zastanawia się po co pisać o tej latarce-wszak jest powszechnie znana.Do napisania postu skłoniła mnie nowa(jak na moją wiedzę)wersja E2e.
Latarke znalem tylko ze zdjęć na surefire.com oraz z wielu postow zamieszczonych na budo (latarka często przewija się przy okazji opisow innych sprzetow).Kiedy zastanawiałem się nad zakupem poważnie myślałem nad E2d.Przekonywał mnie typ włącznika (włącznik światła stałego typu click zamiast przekręcanego)oraz korona głowicy z podcięciami umożliwiającymi wydostanie się odrobiny światła gdy latarka stoi na głowicy-dla zapominalskich-od razu widać jeśli przez przypadek pozostawimy latarke zapaloną.Jednak mimo tych zalet wybrałem E2e z uwagi na kolor - zamierzam w niedługim czasie dokupić do latarki moduł KL1 i ze znanych mi żródel wiem,że surefire nie produkuje KL1 w kolorze czarnym,a wiec takim w jakim jest produkowana E2d.Jednak po otwarciu paczki moje oczy wyskoczyły na zewnatrz ze zdziwienia,a na twarzy pojawił sie wielki banan...
Otórz korona głowicy jest zmieniona wzorem modułów KL1 czy E2d wlasnie.Inny jest tez wlacznik.NIe jest to ten sam przelacznik co w E2d(nadal nie mozna latarki postawic na dupce)ale nareszcie jest to wlacznik typu clikc z blokada.Jestem zadowolony w 101%
dziekuje Piter :wink:
A tutaj fotki zrobione na prędce
Napisano Ponad rok temu
Ale gdzie te fotki?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
2 nuwai 3W,E2e,G2....manix
3 włączona
Napisano Ponad rok temu
5 włącznik robiący śliczne klik
6 a tu widać jak na dłoni...
7 w uchwycie "roboczym" :)
Napisano Ponad rok temu
Teraz musze juz zmykać,potomek idzie sie pluskac przed spaniem...ale jutro wrzuce jeszcze raz mniejsze pliki
Napisano Ponad rok temu
1 poród
2 a tu ja podczas zawodów w 1998
3 wakacje - rejs na Bahama-zdjęcie robiła żona z bocianiego gniazda
..... :? ups...to nie to forum,mialo byc o E2e,juz poprawiam :wink:
1 E2e vs G2
2 nuwai 3W,E2e,G2
3 włączona
4 włączona stojąc
5 włącznik
6 na dłoni
7 w chwycie roboczym
O ile to możliwe,proszę o edycję postu w celu podmiany linków do wcześniejszych,dużych plików na te zamieszczone teraz.Ewentualnie o dopisanie do tematu postu uwagi o tym,ze zawiera duze pliki.Dziekuje i przepraszam za kłopoty.
adiblue
Napisano Ponad rok temu
Zasięg i kształt wiązki odnosiłem do światła G2. Wnioski są następujące:
1. E2e świeci minimialnie szerzej głównym strumieniem. Pierwsze wrażenie jest takie, że moc jest w obu żarnikach identyczna. Wiązka wtórna jest juz zdecydowanie szersza w E2e, swoją drogą jest to najszersza wiązka z jaką się spotkałem.
2. Przy testach na duże odległości wychodzą różnice. E2e jest wyraźnie słabsza choć trudno mi precyzyjnie określić różnice w zasięgu - IMHO jakieś 25% w porównaniu do G2.
3. E2e jak i wszystkie latarki jakie do tej pory używałem przegrywają konkurencję z G2 także na krótkim dystansie. NIe chodzi tutaj o moc ani kształt beama lecz o "klarowność świała". Celowo użyłem cudzysłowu bo tak naprawdę nie jestem pewny z czym jest to związane. Dokładnie chodzi mi o fakt iż obiekt oświetlany z G2 jest najbardziej czytelny i wyrazisty. W tej konkurencji mocno odstają wszystkie znane mi LEDy. Do niedawna myslalem iż jest to przewaga barwy światła ksenonu. Jednak teraz po krótkim teście E2e nie wiem z czym tak naprawdę jest to związane. Może jednak moje wcześniejsze wnioski są nietrafione i G2 wygrywa właśnie największą mocą głównego strumienia?? Nie zmienia to jednak mojej opinii że w tym towarzystwie (Inova T, E2e, Nuwai ) G2 jest najlepsza w każdym zastosowaniu i przegrywa jedynie w kwestii kosztów eksploatacji. Za parę dni dotrze moduł KL1 i wtedy będę mógł coś dodać do dzisiejszej wypowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedna rzecz przemawia na korzysc nuwai-ekonomika!Cena plus trwalosc diody vs trwalosc zarnika plus czas pracy na diodzie vs czas pracy na zarniku ksenonowym.
Mam nadzieje,ze pomoglem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SureFire A2 Aviator... moja miłość
- Ponad rok temu
-
Zasilanie Streamlight JR
- Ponad rok temu
-
Problem ze smieciem w X1
- Ponad rok temu
-
Paski do spodni
- Ponad rok temu
-
LED-LENSER Magic
- Ponad rok temu
-
Potrzebuję czerwonej nakładki na latarkę mini mag lite?
- Ponad rok temu
-
FatBoy Versipack Maxpedition - mini foto teścik
- Ponad rok temu
-
Mały przegląd latarenek
- Ponad rok temu
-
Chadzał ktoś ?
- Ponad rok temu
-
Brytyjskie mundury.