Jeszcze nie robiłem żadnych testów terenowych więc dokładniejsza relacja później.
A póki co porównianie beamów E2e i G2 oraz kilka fotek poglądowych
W sumie to pewnie wiele osób zastanawia się po co pisać o tej latarce-wszak jest powszechnie znana.Do napisania postu skłoniła mnie nowa(jak na moją wiedzę)wersja E2e.
Latarke znalem tylko ze zdjęć na surefire.com oraz z wielu postow zamieszczonych na budo (latarka często przewija się przy okazji opisow innych sprzetow).Kiedy zastanawiałem się nad zakupem poważnie myślałem nad E2d.Przekonywał mnie typ włącznika (włącznik światła stałego typu click zamiast przekręcanego)oraz korona głowicy z podcięciami umożliwiającymi wydostanie się odrobiny światła gdy latarka stoi na głowicy-dla zapominalskich-od razu widać jeśli przez przypadek pozostawimy latarke zapaloną.Jednak mimo tych zalet wybrałem E2e z uwagi na kolor - zamierzam w niedługim czasie dokupić do latarki moduł KL1 i ze znanych mi żródel wiem,że surefire nie produkuje KL1 w kolorze czarnym,a wiec takim w jakim jest produkowana E2d.Jednak po otwarciu paczki moje oczy wyskoczyły na zewnatrz ze zdziwienia,a na twarzy pojawił sie wielki banan...
Otórz korona głowicy jest zmieniona wzorem modułów KL1 czy E2d wlasnie.Inny jest tez wlacznik.NIe jest to ten sam przelacznik co w E2d(nadal nie mozna latarki postawic na dupce)ale nareszcie jest to wlacznik typu clikc z blokada.Jestem zadowolony w 101%

dziekuje Piter :wink:
A tutaj fotki zrobione na prędce