Dla tych co nie znają form walki w KB
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czasami mam wrazenie ze jestes mianiakiem KB i bronisz go gdzie tylko sie da 8O
Tak kurde jestem fanatykiem tego sportu, rozszyfrowałeś mnie.
Napisano Ponad rok temu
Ja w jednej sekcji mam lowkick czasem, a w drugiej zawsze 8)
To zależy od trenera.
Lemur nisko kopiący :wink:
Napisano Ponad rok temu
Niech każdy wie że kick-boxingu jest kilka form i nawet MT..
Dalej full contact, dla mistrzów low-kick i MT...
ej no moze sie nie znam :roll: ale mi sie wydaje ze MT(muay thai) to jest narodowy sport tajlandii a nie forma walki w kb. kb to kb a mt to mt. jakos nie widzialem kb z lokciami...
mt to nie tylko lowy kolana i lokcie. to inna postawa, inna garda inne poruszanie sie, kopniecia golenia nie stopa itp itd. to dwa zupelnie inne sw mimo ze na pierwszy rzut oka podobne.
Napisano Ponad rok temu
Co do lowkick to zależy od sekcji.
Ja w jednej sekcji mam lowkick czasem, a w drugiej zawsze 8)
To zależy od trenera.
Lemur nisko kopiący :wink:
W każdych sekcjach prędzej czy pużniej masz low-kick. Tylko że w kick-boxingu uczysz się od rąg do nóg.
Napisano Ponad rok temu
Niech każdy wie że kick-boxingu jest kilka form i nawet MT..
Dalej full contact, dla mistrzów low-kick i MT...
ej no moze sie nie znam :roll: ale mi sie wydaje ze MT(muay thai) to jest narodowy sport tajlandii a nie forma walki w kb. kb to kb a mt to mt. jakos nie widzialem kb z lokciami...
mt to nie tylko lowy kolana i lokcie. to inna postawa, inna garda inne poruszanie sie, kopniecia golenia nie stopa itp itd. to dwa zupelnie inne sw mimo ze na pierwszy rzut oka podobne.
Pamiętaj że kick-boxing powstał w latach 70 i jest to mieszanka wszystkich stylów uderzanych tylko sprawdzone ciosy. Ciosy z tkd też są i to nie powinno cię dziwiać.
Napisano Ponad rok temu
w kb nie ma formy walki pod tytulem "mt" jak to napisales dlatego sie przyczepilem.
najbardziej zblizona do mt forma walki jest mix ktory robi ostatnio kariere - k1.
kb zostalo "wymyslone" przez karatekow z ameryki ktorym sie nie podobaly ograniczenia czy przepisy na zawodach. mysle ze nie musze ci tlumaczyc jak bardzo kb sie rozni od mt? coo?
Napisano Ponad rok temu
a ty pamietaj ze mt powstalo grubo ponad 500 lat temu podczas wojen tajlandii z birmą. tu masz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jakby cie zainteresowala.
w kb nie ma formy walki pod tytulem "mt" jak to napisales dlatego sie przyczepilem.
najbardziej zblizona do mt forma walki jest mix ktory robi ostatnio kariere - k1.
kb zostalo "wymyslone" przez karatekow z ameryki ktorym sie nie podobaly ograniczenia czy przepisy na zawodach. mysle ze nie musze ci tlumaczyc jak bardzo kb sie rozni od mt? coo?
Co ma do żeczy kiedy powstało, Karate też powstało bardzo dawno temu i w KB pewne ciosy występują, Boxing też masz długą tradycje i KB też posiada wszystkie techniki. Tak naprawde to Kick-Boxing powstał z rozłamu karate, potrzeba była w USA coś kontaktowego,czemu się akurat MT uczepił w karate też masz low-kick.
W TKD też masz low-kick
Napisano Ponad rok temu
Niech każdy wie że kick-boxingu jest kilka form i nawet MT.
sam napisałeś a potem się plączesz
nie ma formuły walki MT w KB
Kick Boxing to Kick Boxing a Muay Thai to Muay Thai.
trenowałam Kick Boxing a teraz Muay Thai i z własnego doświadczenia wiem ze obie te sztuki walki są bardzo odmienne i nie powinno się MT umieszczać w ramach KB
A low-kick na KB jest inny niż na MT.
bo Kick Boxing to, jak sama nazwa mówi, Kick czyli kopnięcie i Box czyli ręce ,inaczej mówiąc połączenie Boxu z kopnięciami np. Karate, ale nie ma tam nic z Muay Thai.Boxing też masz długą tradycje i KB też posiada wszystkie techniki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"...jakos nie widzialem kb z lokciami..."
tak sie sklada ze jedna z formul KB to wlasnie formula LOWKICK...fakt ze to nieco inne lowy niz w MT ale jednak to lowkicki..poza tym sa normalnie rozgrywane zawody KB w tej formule
tyle z mojej strony
i jak by co to przekazuje info a sie nie czepiam jerryisback
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Niech każdy wie że kick-boxingu jest kilka form i nawet MT.
sam napisałeś a potem się plączesz
nie ma formuły walki MT w KB
Kick Boxing to Kick Boxing a Muay Thai to Muay Thai.
trenowałam Kick Boxing a teraz Muay Thai i z własnego doświadczenia wiem ze obie te sztuki walki są bardzo odmienne i nie powinno się MT umieszczać w ramach KB
A low-kick na KB jest inny niż na MT.bo Kick Boxing to, jak sama nazwa mówi, Kick czyli kopnięcie i Box czyli ręce ,inaczej mówiąc połączenie Boxu z kopnięciami np. Karate, ale nie ma tam nic z Muay Thai.Boxing też masz długą tradycje i KB też posiada wszystkie techniki
A czym twoim zdaniem low-kick różni się w KB a MT??
Napisano Ponad rok temu
ja sobie doskonale zdaje sprawe z tego ze istnieje taka formula kb jak lowkick btw kiedys na budo udostepnilem walke lowkick z gali polska vs ukraina...
ja pisalem o kb z lokciami - ze nie widzialem czegos takiego...(btw o kolanach w kb tez nie slyszalem)
dlatego po raz kolejny pisze ze kb to kb a mt to mt !!
tt48 wiem ze kochasz kb ale nie dodawaj mu formul ktorych nie ma
dobranoc
Napisano Ponad rok temu
A czym twoim zdaniem low-kick różni się w KB a MT??
w low kick kopiesz lowkicki
w muay thai kopiesz lowkicki,udezasz kolanami,udezasz lokciami,mozesz obalac i kilka innych drobnych szczegolow...
w kb kopie sie glownie stopa
w mt kopie sie golenia
Napisano Ponad rok temu
a i nie kopie sie stopą ale śródstopiem
Napisano Ponad rok temu
do wozny ...
ja sobie doskonale zdaje sprawe z tego ze istnieje taka formula kb jak lowkick btw kiedys na budo udostepnilem walke lowkick z gali polska vs ukraina...
ja pisalem o kb z lokciami - ze nie widzialem czegos takiego...(btw o kolanach w kb tez nie slyszalem)
dlatego po raz kolejny pisze ze kb to kb a mt to mt !!
tt48 wiem ze kochasz kb ale nie dodawaj mu formul ktorych nie ma
dobranoc
Ja nic nie dodaje one poprostu są.
Napisano Ponad rok temu
Wyraźnie ci ludzie piszą, że low kicki różnią sie zasadniczo.
Ten w MT najczesciej idzie od góry(chodź można go pociągnąć od dołu, widziałem takowe), jest kopany goleniem a nie sród-stopiem oraz nie prostuje się nogi w kolanie.
Inaczej zupełnie się poruszasz itp, trzymasz garde, walczysz na obydwie strony, zresztą co ja będe kurwa się rozpisywał, jak pzredmócy wsio powiedzieli.
Po porstu nie mieszaj manos.
Piszą ci ludziska, kilka razy MT to MT, KB natomiast to KB.
I wiesz co z tego wynika?
chuj.
więc o co chodzi???
Napisano Ponad rok temu
zasada jest prosta
kop szybko i kop mocno
jak chcesz to kop wysoko
jak chcesz to kop nisko
jak chcesz to kop butem a jak nie to piszczelem
to samo jezeli chodzi o rece
i trzymaj je przy twarzy
wlasnie podsumowalem kazdy rodzaj kicka mt tradycyjnego savate i huj go tam wie jeszcze czego
a udowadnianie wyzszosci "styli" i innego gowna to zostaw 15-latkom
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boks w stalowej woli?????????
- Ponad rok temu
-
Kick-Boxing i jego popularność
- Ponad rok temu
-
ciężarki na nnogi
- Ponad rok temu
-
muzyka w mauy thai
- Ponad rok temu
-
Muay Thai, Łódź, nowy klub...
- Ponad rok temu
-
Super League
- Ponad rok temu
-
Michalczewski-slaby trening,czy moze czas na emeryture?
- Ponad rok temu
-
Obiegi
- Ponad rok temu
-
Gala boksu w Poznaniu?
- Ponad rok temu
-
Ochraniacze na kolana do MT
- Ponad rok temu