Obiegi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to ja wiem , ale chodzi mi właśnie o to jakie to są ćwiczenia, w jakiej kolejności należy je wykonywać i jak długo :wink:
Nie ma chyba jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie. Stacje mogą być przeróżne - np. skakanka, rzucanie piłką lekarską w parach (ruch jak przy uderzeniu prostym), praca na worku(jeśli jest ich kilka to przy każdym coś innego), wyciąganie na gumach przy drabinkach, wejścia w nogi z gumą na pasie itp.
Zależy to od trenera, no i od możliwości infrastrukturalnych 8) Co do czasu to chyba też różnie można robić - np. intensywnie po minucie na każdej stacji. Ale tak jak mówię - możliwości jest wiele i nie ma tu chyba jakichś złotych rozwiązań.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi tu o stacje Wygląda to tak, że masz powiedzmy 12 stacji ; kolana na worku, front kicki na tarczach, bieg bokserski ( najczęściej z hantlami :twisted: ) walka z cieniem ( też często z obciążeniem ) , podciąganie na drążku, okrężne na worku, łokcie, ćwiczenia z piłką lekarską np: tzw. kokosy czyli ty leżysz a partner zrzuca ci piłkę na brzuch ( a ty napinasz go i jednocześnie robisz wydech ), brzuchy, grzbiety i wiele wiele innych a przedewszystkim SKAKANKA bez której ani rusz :twisted: :twisted: :twisted: oczywiście nie jest to przedstawione po koleii ( zależy to od trenera ) jedna runda trwa 2-3 min zależy od stopnia zaawansowania :wink: . Mam nadzieję że już wiesz o co chodzi
Dokladnie, ale mozna to wykonywac rowniez w formie "strumienia", tzn 1min (zalezy od zaawansowania) na stacji, po minucie odrazu na nastepna, bez odpoczynkow o to chyba chodzilo autorowi
Napisano Ponad rok temu
Główne zasady : minim 10 stacji (na każdej inne ćwiczenie) , przerwa między stacjami max 1min (stopniowo zmniejszamy) , ilość obwodów miń 3 , natężenie treningu mierzone wysokością tętna 70% minimum ( wymaga trochę wprawy w mierzeniu) .
Wracając do twojego pytania ; oczywiście możesz robić taki trening w domu robiąc zestawienie 10-12 ćwiczeń np. przysiady na całych stopach , wznosy tułowia , pompki z klaśnięciem , z leżenia na plecach wyjścia do mostka ( lub przynajmniej próby), z leżenia na plecach "scyzoryki" , kołyski w leżeniu na brzuchu , marsz w miejscu (lub bieg) ze skrętem tułowia i dotknięciem łokciem zewnętrznej strony kolana (prawym - lewego i na odwrót), w staniu przejście do przysiadu podpartego nastepnie wyrzut nóg w tył "pompka" i powrót do pozycji wyjściowej , wypady w przód raz jedna noga raz druga ( coś jak telemark) , pajacyki ( super ćwiczenie), pompki "kołysane", wymachy prostą nogą w przód raz jedną raz drugą . Oczywiście to tylko przykład
Każde ćwiczenie od 10 do 50 razy / przerwy od 60 do 15 sek / ilość obwodów od 3 do 5 .
Na początek powinno wystarczyć
PS Pierwszy obwód traktuj jako rozgrzewkę ( czyli dośc wolno długie przerwy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przywracam temat, masz u mnie rade raz to
http://www.forum-kul...showtopic=74342
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala boksu w Poznaniu?
- Ponad rok temu
-
Ochraniacze na kolana do MT
- Ponad rok temu
-
???
- Ponad rok temu
-
Problem z workiem
- Ponad rok temu
-
komba kickboxing walka z cieniem
- Ponad rok temu
-
Pytanie dla bokserów....
- Ponad rok temu
-
w sprawie poruszania sie
- Ponad rok temu
-
turniej o puchar prezesa PZMT 27 luty krk
- Ponad rok temu
-
ból głowy
- Ponad rok temu
-
Adresy Hubów niech każdy wrzuci swoje 3 gr :)
- Ponad rok temu