Wyniki badania krwi
Napisano Ponad rok temu
Ogladam wlasnie wyniki - mam za mala srednia zawartosc hemoglobiny(MCH 31.3) i za duza srednia objetosc plytek krwi(MPV 11.4).
Czy ktos kto sie na tym zna moglby mi powiedziec chociaz mniej wiecej jakie sa tego konsekwencje i czy wogole cos powiniennem z tym zrobic? :-)
Napisano Ponad rok temu
moze to cos pomoze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydajesz kasę, tracisz czas dla zdobycia nic dla Ciebie nie wnoszącej informacji (czyli tak właściwie to nie jest nawet informacja).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie ON to interpretuje po tym jak ON uzna że takie badanie trzeba zrobić.to daruj sobie zlosliwosci , bo z takimi wynikami idzie sie czesto do lekarza rodzinnego i on to interpretuje...
To właśnie miałem na myśli badania laboratoryjne nie są po to żeby je sobie robić, są po to żeby weryfikować hipotezy lekarza lub dla kontroli ewentualnie.
Napisano Ponad rok temu
No i sam sobie odpowiedziales. Co z tych badan wynika zinterpretowalem samemu, ale pytam sie jakie moga byc konsekwencje tych wachan i czy cos powiniennem z tym zrobic....dla kontroli ewentualnie.
Badania i tak przy okazji zaniose do kardiologa, ale do tego czasu chcialem sie dowiedziec czy to wymaga jakiejs wiekszej uwagi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak i tak idziesz do lekarza to już lepiej (tzn badanie było na jego zlecenie?), chociaż rzeczywiście kardiolog tak samo dobry jak każdy inny. Ocena morfologii to jednak zakras umiejętności każdego lekarza, więc nie widzę problemu.
Tym niemniej tak jak przedmówcy doradzam olej to!
P.S. rednia zawartość hemoglobiny MCH 31,3 pg to jeżeli już wynik powyżej, a nie poniżej normy
Napisano Ponad rok temu
Nie potrzebnie wmieszalem w to kardiologa :wink: Do kardiologa i tak bede szedl na kontrole, bo mam niedomykalnosc zastawki, a od bardzo dawna nie sprawdzalem czy cos sie zmienilo. Mialem na mysli, ze przy okazji zaniose mu te badania, bo moze mnie o nie zapytac.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Le Parkour... :)
- Ponad rok temu
-
maść
- Ponad rok temu
-
rozkopanie, obrotówki i mawachy
- Ponad rok temu
-
bol w krzyzu
- Ponad rok temu
-
Cwiczenia ogólno rozwojowe , sprawnościwe itp itd. ....
- Ponad rok temu
-
Kilka pytan laika :)
- Ponad rok temu
-
Boł w okolicach szyji...
- Ponad rok temu
-
posiłek potreningowy "endomorfika"
- Ponad rok temu
-
!! POMPKI !! - jakie ?? na co dzialaja ?? ELEMENTARZ !!!
- Ponad rok temu
-
(WROCŁAW) sklep sportowy na trasie 7 - okolice krupniczej
- Ponad rok temu