SAGA O JUDO - czy są dwie wersje tego filmu ?
Napisano Ponad rok temu
Saga o Judo, czy są dwie wersje tego filmu ? Dostałem od kumpla nawet porządną kopię z polskimi napisami, ale .... to jakaś inna wersja. Na początku myślałem, że może „pomroczność jasna” ( to taka choroba pamięci u jednego z synów byłego Pana Prezydenta ) spowodowała jakieś luki w pamięci i mi się filmy pomyliły, ale im bliżej końca tym coraz więcej wątpliwości. Z tego co pamiętam wersja, którą oglądałem kilka razy to po pierwsze trawła ponad 2 godziny, po drugie na koniec tejże wersji nasz bohater walczy z ekspertem karate w górach.
Czy coś wiecie na ten temat ? Proszę o komentarz.
Napisano Ponad rok temu
moze pojawi sie jakas dobra dusza i da namiary na ten film!
przeraszam za off topic!
Pozdrawiam MH!
Napisano Ponad rok temu
Natomiast mam na CD taki leksykon filmów SW i tam jest opis "Sagi..." i faktycznie - finałowy pojedynek jest z karateką i ma miejsce w górach... Może więc tumacze znów coś popieprzyli i dwa różne filmy tak samo nazwali...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z powyższej strony:
wystarczy wysilić paluszki i poszukać Kurosawy na googlu czy gdziekolwiek indziej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ktory masz to sugata sanshiro 2. jest on wlasciwie remakiem czesci pierwszej. ja go mialem i tez sie dziwilem, czemu napisy tylko z grubsza pasuja. ogolnie jak na moje film to porazka walka z karateka wyglad jak parodia jest duzo propagandy - zli amerykanscy bokserzy, brudni karatecy itd
a do tego te napisy zrobil jakis chinczyk, ktory umial troche po angielsku i troche po japonsku. japonskie imiona napisal wszystkie po chinsku np sanshiro to sam chee u niego. a do tego czasem pojawia sie kung fu, a na wszystkie japonskie sztuki walki mowi karate. smiesznie tez jest, jak japonczycy mowia nazwy technik o soto gari, harai goshi, a tlumacz nie ma pojecia o co chodzi, i wymysla jakes kicki i inne bzdury a kiedy mowia cos o judo, tlumaczy karate na koncu mamy wiec dwoch karatekow
z ciekawostek mozna zobaczyc jak wygladalo dojo (o ile to realistyczne) i pare technik. walk malo.
pzdr
piotr
ps. witam wszystkich, to moj pierwszy post na forum judo. judoka zostalem mimo woli wczoraj do konca lipca siedze w padwie, we wloszech i bede trenowal judo. w polsce cwicza ju jitsu z pzjj, czyli w sumie tez to najbardziej judowate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy ktokolwiek posiada ROZSADNE napisy do zoku sugata sanshiro? bo wszedzie jest jedynie syf tlumaczony z chinskiego, co doprowadza mnie do szewskiej pasji (mr. chee...). moga byc po polsku, angielsku albo po niemiecku...
do pierwszej czesci udalo mi sie znalezc dobre napisy ale do drugiej ani dudu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poszukuję tej wersji sagi o judo (ponoć najlepszej):
Saga o judo 1965 rez Seiichiro Uchikawa scen. A.Kurosawa, T.Tomita.
Mam pierwsze dwie wersje, ale tej z 1965 roku nogdzie nie mogę znaleźć. To ta z Toshiro Mifune? Może mi ktoś podać np. linka na EMule? Kiedyś to tam widziałerm, ale teraz jakoś nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Relacja z wyjazdu do Japonii
- Ponad rok temu
-
Puchar Świata w Judo Kategoria Super A Hamburg 2005
- Ponad rok temu
-
Sekcja Politechniki Gdanskiej w JUDO - jest tu ktos ??
- Ponad rok temu
-
HL- Judo
- Ponad rok temu
-
OTK Jun. 19.02.2005 Toruń
- Ponad rok temu
-
OTK Juniorek i Juniorów w Toruniu IV Regionu
- Ponad rok temu
-
Puchar Świata Judo - 12-13.II.2005