Nastula w Pride
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Myślicie że sobie poradzi? Ja trzymam kciuki.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzymam rónież kciuki za niego - to jest facet z charakterem, prawdziwy wojownik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawy jestem jego występu. na pewno ma szanse. szczególnie wtedy gdy trafi na zawodnka walczącego w parterze.
Napisano Ponad rok temu
Genialna wiadomość! Nie przypuszczałem że tak szybko Polak pojawi się w Pride, a tu od razu kontrakt na pięć walk!
Wspaniale. Trzymam kciuki za P. Nastulę.
Oby dali mu się oswoić z MMA i na początek dali słabszych przeciwników.
szok...
Napisano Ponad rok temu
Mysle jednak, ze musi przejsc bardzo szczegolowy trening pod katem boksu (kopac raczej szybko sie nie nauczy) ale u profi trenera boksu, no i przygotowanie do konczacych technik (nie wiem jak judo stoi jesli np chodzi o techniki dzwigni na nogi i ucieczek z nich). Przydalby sie kontakt takze z jakims zapasnikiem, bo przeciwnicy Pana Pawla raczej nie beda walczyc w gi.
No i na koniec trener od MMA - zeby nauczyc sie "cwaniakowania" i obycia w MMA.
Wiele ciezkiej pracy, ale mam nadzieje ze Pan Pawel podjal sie startu w Pride aby zwyciezac, bo nie sadze aby taka wojownicza dusza jak on zgodzil sie na bycie "chlopcem do bicia" za pieniadze...
Trzymam kciuki PAnie Pawle!!!
Napisano Ponad rok temu
Nareszcie Polak w Pride! Super. Trzymam kciuki i zycze sukcesow!
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sensacyjny powrót Pawła Nastuli! Mistrz olimpijski w judo dziś w Japonii podpisuje kontrakt na ekstremalne walki organizowane przez federację Pride - czytamy "Życiu Warszawy".
W czerwcu w Tokio wezmę udział w walkach organizacji Pride (ang. - duma). Najprawdopodobniej dziś podpiszę umowę na półtora roku. Zobowiązuje mnie ona do pięciu pojedynków - mówi nam mistrz olimpijski w judo z Atlanty.
Czym jest Pride? To federacja organizująca walki, w których niemal wszystko jest dozwolone. Wywodzi się z valetudo, czyli starć w klatkach. "Minimalne restrykcje regulaminowe są gwarancją, że zawsze zwycięży najlepszy. Stawką jest ludzka duma? - reklamują swoje gale organizatorzy. Zabronione są jednak ciosy głową, w krocze i oczy, oraz dźwignie na kręgosłup. Nie ma także podziału na kategorie wagowe.
Ten slogan przyciąga tłumy. Turniej "Shockwave 2002" na stadionie w Tokio obserwowało ponad 91 tysięcy widzów. Gale transmitowane są w formule "pay per view" (nadawca za obejrzenie audycji żąda dodatkowej opłaty) do blisko 50 krajów na całym świecie. Jedną z nich obserwowało ponad 30 milionów osób w Kraju Kwitnącej Wiśni. W Polsce fani ekstremalnych sportów muszą się zadowolić kasetami wideo (od 60 do 100 zł) z największymi gwiazdami Pride.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
SZANUJĘ I PODZIWIAM NASTULE ZA TO CO DOKONAŁA W JUDO ALE MMA TO INNA BAJKA. ZEBY CHOCIAZ POWALCZYŁ WCZEŚNIEJ W TEJ FORMULE GDZIES NA ZAWODACH MMA NIZSZEJ RANGI NIZ PRIDE. TAM TO JUZ NIE MA PRZYPADKOWYCH OSÓB. MOZE BYC NIECIEKAWIE
A ILE MA CZASU NA TO ŻEBY SIE PRZYGOTOWAC?
PS. KIMURA MAM PYTANKO? JAK MYSLISZ KTO SIE WKURWI JAK SIĘ DOWIE?
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
od siebie dodam, ze Nastek w swoim klubie swego czasu mial zajecia z bjj
licze tez, ze nie tylko klasyczny boks ale i tajski pocwiczy, tak zeby go nie zasypali uniwersalni zolnierze dobrymi kombinacjami
3 mam kciuki
to ogromna szansa i wyroznienie dla polskich sportowcow
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fight Typ (Konkurs Typerów Vortalu Budo)
- Ponad rok temu
-
Peter Aerts trenuje z Garym Turnerem i nie tylko
- Ponad rok temu
-
Shooto Sztokholm 12 marca 2005
- Ponad rok temu
-
Klub champion w Mariocie
- Ponad rok temu
-
KOTC Payback - 25.02.2005