Dude
Napisano Ponad rok temu
Stal to skowany ATS34 & 154 CPM . rekojesc z bordowej micarty , mosaic piny.Pochwa ktora nie bardzo mi wyszla z zalozenia miala byc na szyje.Jak ktos zna latarke E1 to wie jak on wielki jest.
Napisano Ponad rok temu
Ino zdałaby się dziureczka na końcu rękojeści jeszcze!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak sie tem damasteel sprawuje , jeszcze nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
śliczny, naprawdę.
wielki, czołobitny poklon dla Ciebie...
Napisano Ponad rok temu
ale ostrze jest miodzio, takie troche polkowskie.
Napisano Ponad rok temu
- w czym grzałeś (jakieś atmosfery ochronne, rodzaj atmosfery, )
- a co z tego wynika czy orentujesz się choś trochę jak zmienił się skład chemiczny chodzi raczej o stopień odwęglenia
- temp grzania ustawiałeś wg czego?? link moze jakiś??
- obróbka cieplna wg czego danych od ats czy cpm??
- może jaką twardoś uzyskałeś (jakieś hrc) choć bardzo ciekawe było by HV dla warstw sprawdzić
tu jest ta wyższość tych całych mistrzów japoniskich (se tak to tłumaczę)
te smyki wiedziały czego dosypać do kotlinki, i jaki kolorem ma mieś ogieniek by atmosfera była lekko obojetna lub też deko nawęglająca o odpowiednim potencjale w danej temperaturze (pamietajmy o tym ze co innego wkładamy do pieca a co innego wyjmujemy jeśli nie mamy odpowiednich atmosfer)
stąd też prawdopodobnie wynika to stwierdzeinie które krąży: że damast nieużytkowy jest (zmiana składu chemicznego przy kuciu- a konkretnie zubozenie go)
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
The Thing - black
- Ponad rok temu
-
Pomocy , potrzebuje stali
- Ponad rok temu
-
Odlewanie metodą traconego wosku.
- Ponad rok temu
-
co z tym zrobic?
- Ponad rok temu
-
tytano - cynk
- Ponad rok temu
-
czym kroic metal
- Ponad rok temu
-
Loco Classic - combo edge, winefilework, mahoń - dla Tengu
- Ponad rok temu
-
kuchenniak Yaha
- Ponad rok temu
-
H18 vs X105CrMo17
- Ponad rok temu
-
Stal łożyskowa - all about?
- Ponad rok temu