Zawody Bjj - Poznań - 26 Luty '05
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i moze najblizszy przystanek
Napisano Ponad rok temu
masz bilety 10, 30,60 minutowe. kasujesz bilet i możesz jeździć z przesiadkami
Z PKP na Śródkę pojedziesz koło 30 min więc bilet 30 min. muisz kupić cena 2,40 (normalny). Trzeba wyjść z dworca PKP Zachód i tam jest przystanek tramwajowy. Zapytasz w która stronę jechać. Bierzesz tramwaj nr 8 i jedziesz na rondo śródka. Tak jest taki mały dworzec autobusowy i szukasz komunikacji miejskiej Czerwonak lub przystanku nr 111 (MPK POznań). Bilety albo w kasie na dworcu kupisz albo u kierowcy.
Napisano Ponad rok temu
to ja poproszę o zarezerwowanie mi jednej miejscówki:)
jak mam sama dojechać (+2 świadków masakry ) to bus mi sie troszkę nie kalkuluje a konkretnie to nie z centrum będę tam jechać a z Wichrowych Wzgórz gdyby to cokolwiek zmieniało -jakby ktos jadąc na zawody przejeżdżał przez te dzielnicę i miał hmmm 3 miejsca wolne to ja bym sie uśmiechnęłą :wink:
Będziemy jechać z os. Kosmonautów (rzut beretem od WW) we cztery osoby dwoma samochodami, więc jakby nie liczyć trzy miejsca się znajdą. Jeśli jesteś zainteresowana daj znak. Lojalnie uprzedzam, że nie wiem jak z drogą powrotną.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jak ja nienawidze się powtarzać i pewnie nie zapytałabym poraz setny czy będzie katagoria kobieta ale ZA BARDZO MI ZALEŻY....
Napisano Ponad rok temu
Co do tylnej gardy to sadze, ze nie musisz klasc swojego ramienia pod jego nos zeby odciagnac jego glowe, ja osobiscie skutecznie praktykuje przedramie na czole i odciaganie do siebie ...wtedy na kark dzialasz najwiekszym momentem ktory powinien przelamac przeciwnika ewentualnie da ci to wystarczajace miejsce zeby wsunac reke na szyje...
To prawda ale tylko pozornie. Paradoksalnie ucisk pod nos jest conajmniej dwukrotnie skuteczniejszy niż odciąganie głowy przez przyłożenie dźwigni na czole. Wynika to ulokowania splotu nerwowego właśnie u podstawy nosa (łatwo sprawdzić - przyłóż palec i naprawdę mocno naciśnij do siebie i zarazem do góry). Dźwignię przez przyłożenie ręki do czoła można od biedy próbować skontrować (ABS-owi raczej w ten sposób głowy nie odegniesz), natomiast w przypadku prawidłowego przyłożenia "pod nos" - to osobiście nie widziałem nikogo kto oporowałby dłużej niż kilka sekund. Dlatego tą techniką operuje się wcale często w samoobronie czy tzw. stylach tradycyjnych.
Co do zastosowania na zawodach to obawiam się że w zalezności od interpretacji będzie to potraktowane jako:
a) zabroniona dźwignia na kręgosłup, albo
zabroniony atak na punkt witalny
co w sumie na jedno wychodzi.
Pozdrawiam
W pelni sie z Toba zgadzam lecz wlasnie o to chodzi, ze na zawodach jest niedopuszczalne pod nos... wiem jakie to jest skuteczne bo trenowalem tradycyjne jj i to nalezy do technik uciskow... bardzo skuteczne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko zalezy od liczby dziewczyn jakie wyraza chec do startu, a tego nie wiem bo nikt oprocz martki i jej kolezanek sie nie zdeklarowal
jedna panna na bank jedzie z Opola
Napisano Ponad rok temu
dziękuje za wstawiennictwo oczywiście -a jakie dziewczyny z mojego klubu się zgłosiły bo ja wiem o jednej i to nawet dzisiaj sie okazalo że wysoce prawdopodobne iż nie pojedzie....
baby ach te baby!!!! :2gunfire:
ja Wam współczuje jak wy z nami wytrzymujecie? masakra :wink: przestraszony
żeby chcieć walczyć a nie móc... tłumicie mój zapał
ale ja sie nie poddam!!!
wypytuje bo troche lipa by była jakbym kasę wydała pojechała i pocałowała przysłowiową klamkę bo okazałoby się że nie ma z kim wyjść na mate lub jest nas za mało ....
nie wiem miśki co robić :roll:
pocieszcie martke...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ty kolego gdzie cwiczysz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-