noze za 10zl takie same jak za 1000 i wiecej zl?
Napisano Ponad rok temu
"Ty... ja bym sie rzucil to raz bo to jaki jest noz to ch** warte. Noz to noz. tak samo przebija nboz za 1000zl i tak samo za 10zl"
Prosze, niech ktos z uzytkownikow forum przemowi mojemu koledze do rozsadku :>.
Z gory dzieki!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dyskutowalismy glownie o tym 'po co mi noz za 2500zl, jak moge miec za 10-15zl i tez sie wbije tak samo jak tamten (mi chodzilo o stridera BN), na ulicy nie ma roznic pomiedzy nozami - nikogo nie obchodzi czy masz noz z homologacja' <-- to jego zdanie
A mi chodzilo o to ze lepiej miec na pasku cos niezawodnego i w razie czego byc pewnym jego dzialania (ulica/biwak/oboz przetrwania itp.)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a noza uzywac bedziesz raczej do innych celow niz zabijanie ludzi, wiec lepiej miec cos pomocnego na codzien, z w miare sensownej stali
ot taki nozyk EDC, bo tak naprawde do samoobrony to dobry jest ten noz, ktory masz aktualnie w lapie
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Prosze, niech ktos z uzytkownikow forum przemowi mojemu koledze do rozsadku :>.
po co mu przemawiac do rozsadku - jesli twierdzi ze ma racje to niech pozostanie w tej swojej niewiedzy bo sadze ze jak nie czuje tematu to nasze wypociny i tak nie beda na niego dzialac
Napisano Ponad rok temu
na wyjazdy w teren' oczywiscie z tanto i wlasnie nie moge sie zdecydowac ... strider BN/cos z Mad Dog-ow
na wyjazdy w teren tanto, powiadasz? "oczywiscie"? No dla mnie to raczej nieoczywiste zupelnie jest.
BTW: MD robi tanto? nie pamietam zebym widzial
Napisano Ponad rok temu
szukam czegos z glownia stala, S30V, zeby stal byla w miare gruba i noz dosyc sporych rozmiarow 'do hardcorowych zastosowan na wyjazdy w teren' oczywiscie z tanto
tanto na wyjazdy w teren??
Rozejrzyj sie raczej za czyms z innym ksztaltem ostrza bo tanto w terenie zycia Ci nie ulatwi.
Napisano Ponad rok temu
na wyjazdy w teren tanto ma mi sluzyc do okreslonych celow, ale ma tez sluzyc do wieczornych wyjsc na miasto - jak jakis cpun ze sprezynowcem wyskoczy albo dresik z szantazem. Chodzi mi o noz na wyjazdy (ma byc spory) ale i do obrony wlasnej w razie czego. NIE CHODZI MI O MORDOWANIE LUDZI KURDE!
P.S. jakbym chcial zabic to od tego mam system walki, albo durny plastikowy widelec z KFC - tym tez sie da.
Chodzi mi o to 'jakby mi wyskoczyl debil z nozem na ulicy i niemialbym szansy na ucieczke - to co najlepiej miec w rece (jaki noz.. nie baton itp.)' ?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no da sie da. ale sam piszesz ze lepiej miec noz za 1000zl (w naszej rozmowie) a teraz sam mi przyznajesz racje ze mozna zabic tez widelcem plastikowym wiec chyba nozem za 10zl tym bardziej co???
Napisano Ponad rok temu
Jumbo - co Ci nie pasuje - prowadzimy dyskusje o widelcach no i ?
Napisano Ponad rok temu
Poza tym zdecyduj sie o co pytasz, mamy przekonywac Twojego kolege czy radzic Ci w wyborze noza.
A jesli chodzi o dyskusje o widelcach, to wybrales zle forum.
Napisano Ponad rok temu
Ja bym to okreslil jako 'gowniana sytuacja' - co prawda mozna probowac blokowac ataki, ale co to da, jesli koles bedzie je w kolko ponawiac - i nie chodzi mi tu o walke - ja gole lapy, combat, a on bedzie mi machac nozem przed oczami - chodzi mi o to co jest dobre na noz, oprocz zmowienia paciorka i zrobienia w miare szybkiego rachunku sumienia :>?
Napisano Ponad rok temu
Ja tez nie zamierzam nikogo zabijac. Ale jeli masz sie bronic na ulicy to nie ma znaczenia czy kogos dzgniesz (w obronie) nozem za 10zl czy za 1000zl.
jesli kolesia pchniesz... to przezyje powazny szok bedzie odretwialy (krew odplywa, silne uczucie bolu) i wtedy mozesz go dzgac ile razy Ci sie podoba nie wazne jakim nozem... a czy dzgniesz kogos 10 razy nozem za 1000zl czy 12 razy nozem za 10zl NIE MA JUZ ZNACZENIA wazne jest pierwsze pchniecie (jego precyzja i ped noza). Takie jest moje zdanie.
co do ciec to sprawa jest dluga i mozna by dyskutowac w nieskonczonosc... jesli chcesz na forum o tym gadac nie ma sprawy... moe walnac cos dluzszego ale nie dzis . Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nóż do samoobrony site: budo.net.pl
nóż samoobrona site: budo.net.pl
nóż obrona site: budo.net.pl
nóż do walki site: budo.net.pl
walka nożem site: budo.net.pl
co jest dobre na nóż site: budo.net.pl
nic nie znajduje, zadnego postu na temat - mialem wpisac konkretny model noza.. ale wlasnie nie wiem, jaki mam wybrac i szukam rady, moze ktos mi wskaze przykladowy model do samoobrony?
Napisano Ponad rok temu
macie mnie przekonac ze noz za 1000zl na ulice (do obrony przed napastnikiem tez uzbrojonym w noz) jest lepszy od noza za 10zl.
ze jak wydam na noz 1000zl (przy tych samych umiejetnosciach) to bede sie czul bardziej bezpiecznie nie z nozem za 10zl. (nie mowie ze mam jakies umiejetnosci w walce nozem bo nie mam i miec nie chce).
Mi sie wydaje ze kolega za duzo gra w gierki RPG typu tibia gdyz tylko tam lepszy miecz oznacza wieksze straty zadane wrogowi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nunchaku pytanie
- Ponad rok temu
-
Korbacz ??
- Ponad rok temu
-
Podkarpacie.Czy tu ktoś trenuje walke nożem?
- Ponad rok temu
-
Na bagnety
- Ponad rok temu
-
Jak to sie nazywa?
- Ponad rok temu
-
Strider BN vs ...?
- Ponad rok temu
-
naginata - gdzie trenowac?
- Ponad rok temu
-
WALKA SZTYLETEM - ARMA.PL - GODNE UWAGI !!!
- Ponad rok temu
-
ATRAPA FIGHTERA !!!
- Ponad rok temu
-
Kyudo - wyrob luku.
- Ponad rok temu