4702- Rok Koguta
Napisano Ponad rok temu
I prosba do forumowiczow czy w waszych szkolach kung fu z tej okazji planowane sa jakies imprezy kulturowo-propagandowe .Bo mysle ze przy tej okazji zawsze mozna zaprezentowac osiagniecia na nieco szerszym polu.Jesli tak to jak to wyglada u was. Natomiast do Dragona ,Tomka i tych wszystkich ktorzy maja na codzien kontakt z chinska spolecznoscia o podzielenie sie swoimi obserwacjami tych dni najlepiej oczywiscie w formie zdjec lub klipow.
Napisano Ponad rok temu
ale bądźmy dobrej myśli!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
February 9, 2005 is the first day of the new year.
There are three ways to name a Chinese year:
-By an animal (like a mscot). The new year is known as the Year of the Rooster.
There are 12 animal names; so by this system, year names are re-cycled every 12 years.
-By its Former Name.
The new year is the year of Yiyou. By this system, the Name of the Year is repeated and re-cycled every 60 years.
-It is Year 4702 by Chinese calendar.
Pozdro,
Napisano Ponad rok temu
budo_VingDragon napisał
nawet nie wiedzialem ze nowy rok tybetanski zaczyna sie w moje urodzinyhttp://doza.o2.pl/?s=4098&t=1426
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kwatera Główna Choy Lee Fut rodziny Chen na Polskę oraz sifu Grzegorz Ciembroniewicz Disciple Master Wing Sing Tong International serdecznie zapraszana na centralne uroczystości Obchodów Chińskiego Nowego Roku 2005 – Roku Koguta. Impreza odbędzie się w sobotę, 19 lutego 2005 roku, w kinie „Kijów” w Krakowie, al. Krasińskiego 34. Rozpoczęcie imprezy o godz. 15:00. Honorowy patronat nad uroczystościami objęła Ambasada Chińskiej Republiki Ludowej.
W programie m.in.:
Pokazy Choy Lee Fut Kung Fu, Luohan Qigong i Tai chi chuan oraz innych systemów kung fu
Pokazy Tańca Lwa
Wręczenie pamiątkowych nagród dla najlepszych zawodników Choy Lee Fut roku 2004 oraz pamiątkowych tabliczek za zasługi dla liderów szkół
Prelekcja na temat historii i zwyczajów związanych z obchodami Chińskiego Nowego Roku w Chinach oraz charakterystyka 2005 Roku Koguta
Poczęstunek lampką szampana
Serdecznie zapraszamy instruktorów, uczniów, rodziców i sympatyków Choy Lee Fut i Luohan Qigong rodziny Chen, oraz miłośników sztuk walki i chińskiej kultury ze wszystkich szkół w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe jak go obchodziliście?
Ja miałem jechać do Krakowa na obchody organizowane przez Centrum Choy Lee Fut, ale niestety nie mogłem
Jak ktoś był, niech napisze jak było :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Marcin(18) napisał
I już po nowym roku...
Ciekawe jak go obchodziliście?
Ja miałem jechać do Krakowa na obchody organizowane przez Centrum Choy Lee Fut, ale niestety nie mogłem
Jak ktoś był, niech napisze jak było :-)
Juz dawno po nowym roku, poniewaz byl on 9 Lutego, a 19 Lutego byl obchodzony przez Centrum CLF Krakow Niestety nie bylo mnie, ale mam nadzieje, ze wkrotce zamieszcza zdjecia na oficjalnej stronie :-)
Pozdro,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cytat
Juz dawno po nowym roku, poniewaz byl on 9 Lutego, a 19 Lutego byl obchodzony przez Centrum CLF Krakow
No racja To był taki skrót myślowy, oczywiście rok koguta zaczął się jakiś czas temu BTW szkoła Choy Lee Fut prowadzona przez Tomka Chabowskiego też dopiero teraz organizowała obchody...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dlaczego zamykacie nie które tematy ?
- Ponad rok temu
-
Ba Gua Chang
- Ponad rok temu
-
Żegnam uczestników tego forum
- Ponad rok temu