okulary przeciwsłoneczne
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żeby mi nikt nie pisał że nie wiem o co biega tylko strzępie język to dopisze jeszcze że jestem szczęśliwym posiadaczem straight jacket z czarną ramką i złotymi szkłami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam jednak zastrzezenia do jakosci szkiel - moglyby byc ciut lepiej wykonane i przepuszczac lepiej swiatlo. Ale wyglada sie w nich cool.
Napisano Ponad rok temu
Do dostania w turystycznych sklepach. Prawdziwe filtry, świetny design i w ogóle 8) Kolejne modele służa mi od lat. Uzywam ich i w mieście i w górach i na rowerze. Przedział cen mają przyzwoity, juz poniżej stówki za najprostsze modele w górę. Łatwo można dobrać siłę filtrów, od dosć jasnych do prowadzenia samochodu, po super ciemne na śnieg i lodowce.
Polecam.
A tak bytheway, to zawsze maja świetnie zrobione strony. Za każdym razem przy zmianie kolekcji, nowa stronka najwyższej jakości. Można tam zajrzeć choćby po to :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Podejdź sobie do byle optyka i wymień szkła na utwardzone polaroidy. Trudno porysować, właściwości optyczne bdb. Oprawki klasa.Mam jednak zastrzezenia do jakosci szkiel - moglyby byc ciut lepiej wykonane i przepuszczac lepiej swiatlo. Ale wyglada sie w nich cool.
Napisano Ponad rok temu
eh, to byl bajer.
zajebiste okularki, niestety mam ylko dwie fotki i to chujowe:
teraz natomiast przymierzam sie do tych ESSow:
Napisano Ponad rok temu
co wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Modele ktore urzywam maja frame z tytanu i praktycznie nie "czuje" sie ich na nosie.Jako ciekawostka, Oakley wykonuje szkla do helmow dla NASA , wypuscil okulary Xmetal walsnie z tymi szklami(plutonite pokryte 24 karatowym zlotem),troszke kosztowaly ale nie zaluje ani dolara.
Napisano Ponad rok temu
Ale moze szarpne sie na Oakleye...
Ty Seiken masz wszystko z Oakleya
Napisano Ponad rok temu
A może zrobiłbyś parę fotek i napisał troszkę o twoim ulubionym modelu? W końcu dobre okulary to też tactical gear 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wilku te twoje uwexy to jakies takie srednio przyciemniane szkla maja... Widac w nich twoje oczeta jak je masz na sobie? Bo jesli tak to caly myk idzie w pirot, spisz w tramwaju i nikt nie wie, ze nie czuwasz itd... to jedna z glownych zalet takich okularow... A nie ukrywam, ze od dlugiego czasu juz szukam dobrych okularow przeciwslonecznych...
Cynik. Jak się dobrze zbliżysz do twarzy, to widać oczęta, ale bez przesady. Tylko pod odpowiednim kątem i światło musi być z tyłu, co jest raczej rzadko osiągalne, gdyż przylegają one dosyć ściśle do twarzy. Owszem, nie są super ciemne, ale spawalniczych nie szukałem :-) Wcześniej miałem Uvex Steel - doskonałe, niestety, już ich nie produkują.
Napisano Ponad rok temu
lubie tez dunlopy, sensowna cena i dobra jakosc.
kiedys mialem raybany, dwie pary. no coz moze i fajne. mnie wkurwialy i poza snobizmem nie widzialem w nich nic:) ani przez nie:)
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie mam zdjecia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytam tak na wszelki wypadek, bo lato idzie i a nóż* zechcę zamienić moje julbo na superextrametrotakticale oakley'ów :wink:
*ale znając życie zostanę przy nożu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Są dwie ogólne kat. podziału: 1 okulary miejskie czyli przede wszystkim desidn 2 okulary z określonym przeznaczeniem (sport, turystyka, wyprawy, sporty wodne itp.)
Są również kategorie ochronne jest ich 4 określające stopień ochrony jaki zapewniaja nam okulary.
Nie dajcie się zwieść napisom i tekstom 100% uv to chandlowa dyrdymała dla laików (to tak jak stal nierdzewna, mi to nie mówi nic ja kupuję vg10, 154cm, aus8 itp ale laik myśli zajebista). 100% uv to mają już soczewki kontaktowe a spróbujcie w nich na słońce bez słonecznych wyjść.
No więc sądze że interesują was dobrze chroniące okulary posiadające wszystkie niezbędne filtry i powłoki powinny one mieć:
1 kat. ochrony 3 (1i2 to okulary miejskie słabo przyciemniane, 4 to takie jakie ma Marek Kamiński i Jaś Mela nie da sie w nich prowadzić samochodu ale na biegun ok )
2 antyrefleks czyli powłokę antyodblaskową (w okularach słonecznych najczęsciej wewnątrz soczewki)
3 polaryzację najlepsza rzecz jaka może być w okularach przeciwsłonecznych (trudno wyjaśnic jej działanie poszukajcie w necie)
4 kształt zapewniający komfort i w miarę dobrze zakrywający oczy
5 dobrze gdy mają szoczewki z polikarbonu (można z wiatrówki strzelać albo młotkiem walić i.... nic)
6 No i najważ niejsze ZAJEBISTY WYGLĄD
Wszystkie te cechy posiadają okulary następujących marek:
Okley
CEBE
TAG heuer
Nikon
Ja mam 2 pary CEBE w polsce ok 600zł polecam
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Impregnacja odzieży taktycznej
- Ponad rok temu
-
Maxpedition... jest dealer w Polsce!
- Ponad rok temu
-
Toole
- Ponad rok temu
-
gore tex z demobilu
- Ponad rok temu
-
chinska "inova X5" za 13 pln ???
- Ponad rok temu
-
Porównanie Leatherman Wave i Charge Ti - długie :)
- Ponad rok temu
-
Latarkowe nowości na SHOT
- Ponad rok temu
-
Azjatycka latarka z 3W Luxeonem
- Ponad rok temu
-
tactikka
- Ponad rok temu
-
Pasta do butów