Używać czy pieścić?
Napisano Ponad rok temu
Wiem,że jestem wśród swoich, podobnych mnie nożocholików i nożofiołów, zapytam więc bez ogródek:
...jak po nabyciu kolejnego nożowego cuda przekonujecie samych siebie by go do czegoś użyć? I czy wam się to udaje?
Przecież zgoda na pracę takiego jak wymieniony wyżej przystojniak L-UDT wiąże się z akceptacją jego ewentualnych uszkodzeń!
Czy macie podobne rozterki?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie, nie mam. To narzędzie.Przecież zgoda na pracę takiego jak wymieniony wyżej przystojniak L-UDT wiąże się z akceptacją jego ewentualnych uszkodzeń!
Czy macie podobne rozterki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Inna sprawa, ze sam sobi ena tego L-UDT ostrzylem zeby ale nie wiem jak bym z nim postepowal, mam irracjonalne "ale" do automatow, po prostu jak takim czyms np. pracowac w kuchni przy rybkach bedac ucioranym po lokcie jak to w srodeczku takie skomplikowane? Skirmisha chlup do wody i osuszyc a un? NIe wiem, prawdopodobnie moje strachy sa bezpodstawne, moze mam uraz po awarii Amphibiana auto [ale manual to jest potwor 8O ] ale tak juz mam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze tak jest ze przez pierwszy tydzien czlowiek boi sie nawet dotknac nowego noza aby go czasem nie pobrudzic W Twoim przypadku to chyba nie ma za bardzo powodów do jakiegokolwiek niepokoju. Noż sie nie złamie od cięcia. Wiadomo wszak ze podważanie to nie jest to co sie powinno robic nozem. Rys na ostrzu tez raczej nie zobaczysz do Twoj UDT na wykończenie stone wash. Na wszelki wypadek staraj sie aby noz byl zawsze suchy i czysty.
Podejrzewam ze najgorsze bedzie dla Ciebie ostrzenie (zakladam ze nie robiles tego wczesniej). Po zakupie ostrzalki pocwicz lepiej na kuchenniakach.
Napisano Ponad rok temu
Co to jest to "cos", to juz zalezy od tego, co jest pod reka, ale na pewno zarcie, no a potem ofkors gruba tektura, albo jakies patole, czasem szmaty. No i papier toaletowy, coby sprawdzic OOB sharpness
Napisano Ponad rok temu
*struganie patyków na ogniko
*przerażający test krojenia pomidora :shocked!:
*dziurawienie ksiazek telefonicznych itp itd
Napisano Ponad rok temu
Natomiast jest jeden nóż, który jest przeznaczony do używania.. to Sebenza. Ten nóż ma porysowaną rękojeść od samego noszenia 8O . I dzięki temu, lub przez to, po 2 dniach zaczynasz się tym nieprzejmować. Śmiałem się ostatnio, że Chris Reeve specjalnie zrobił tak piaskowane rękojeści, aby nóż po wyjęciu z opakowania i włożeniu do kieszeni nie był nowy. W tej chwili na mojej Sebenzie pod odpowiednim kątem nie widać nic, a pod innym wygląda na zniszczoną, ale tak jak pisałem, przestałem w ogóle na to zwracać uwagę. Po prostu otwieram, używam, składam, myję i nie boli mnie żadna nowa rysa, bo wtapia się w inne.
Wobec tego proponuję, abyś przeznaczył jeden nóż do takiego typowego używania (najlepiej jakiś najwygodniejszy), bez martwienia się o ryski, a resztę traktował jako kolekcję i miał przyjemnosć z posiadania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(bez urazy dla tychze, ot taka specyfika hobby ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. - ostatnio podważałem kapturek bezpiecznika(korka od prądu) scorpionem - spoko . trochę się porysował skubany.
Napisano Ponad rok temu
No wiesz... Fotki tych "papierkow", to ja tu kiedys wrzucalem.Nie no Rybak papierki to jasne ze tak
Wiekszosc nozy po tych "papierkach" zaliczyla rysy i to wcale nie chodzi mi tylko o te z BT2
Napisano Ponad rok temu
"Zwyklego" katuje, a USN lezy za szybka na poduszeczce
Napisano Ponad rok temu
Choc zwykle mi się nie udaje i wcześniej czy później każdy nóż coś robi.
Tylko nie każdy jest katowany .
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście ogolił mi rękę, przeciął kilka testowych kartek, nawet program telewizyjny z Wyborczej (oczywiście nieaktualny , ale to chyba wszystko co dla niego przeznaczyłem.
Vince...rozumiem twoje stanowisko tożsame ze stanowiskiem PieterM acz powiedziane, a nie wystrzelane:) Dzięki...
A propos...wiecie jaki cudowny hałas wydaje mój nożyk przy otwieraniu? ech...mówie wam
Bagnet, hmm...sebenza? do pracy? ale ta większa, co? Może wykrystalizował mi się kolejny cel 8)
Napisano Ponad rok temu
PS a wiesz jak sebenza klika, ale chyba nic nie przebije klikania Amphibiana, kiedyś się tym zachwycałem już na forum...
Napisano Ponad rok temu
Fotki wkrotce
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kordelas - polski producent
- Ponad rok temu
-
Nowe necki od Benchmade
- Ponad rok temu