Wiatrowki
Napisano Ponad rok temu
finalizuje zakup walthera nighthawka.
wiem, wiem sa celniejsze pistolety ale podoba mi sie jego wyglad itp. do celnego strzelania mam karabin hatsana. to ma byc typowa zajawka.
i moje pytanie: czy ktos probowal modowac swoj sprzet? chodzi mi o np. zwiekszenie zasiegu. ..czy zwiekszenie cisnienia gazu zwiekszy zasieg?
widzialem pare modow roznych pistoletow. pomyslalem o podlaczeniu do niego zewnetrznej butli co2. powiedzmy litrowa, laczona przez waz z magazynkiem. kwestia znalezienia odpowiedniego weza, wywiercenia dziury w spodniej czesci magazynka. zmniejszylo by to znacznie koszty nabojow.co o tym myslicie?
nie mam pojecia jakie max parametry cisnienia moze miec gaz zeby nie uszkodzic mechanizmu.
i jeszcze jedno jest jakis dobre forum o wiatrowkach? te ktore odwiedzalem byly slabe.
Napisano Ponad rok temu
A dobre forum o wiatrówkach istnieje :-) . Adersu nie podam - toż to zabronione :wink: .
Napisano Ponad rok temu
poprosze o ten adres na priva!
Napisano Ponad rok temu
Ja nadal mam dylemat makarov czy hw40 i juz sam nie wiem, z jednej strony co2, ktore kosztuje ale i mocna, zblizona do ostrej budowa, a z drugiej celnosc i niskie koszta eksploatacji...
Napisano Ponad rok temu
Szkoda tylko, że dość słaby jest -duzo gazu uciaka na blow-back, w efekcie kulka ma jakieś 90 /s, zamiast ze 140 jak w Makarovie...
Ale po tym strzelaniu przekonałem się definitywnie do tej zabawy i na początku marca kupuję sobie Makarova lub Walthera CP99 (w zależności co się trafi). Raczej używane, na nowy nie wiem czy mnie będzie stać.
Jak kupisz cokolwiek Vince, to podziel się opinią, zawsze mi pomoże to w podjeciu decyzji.
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
A jak sie naciesze Waltherkiem i nazbieram kasy to puszcze go dalej i kupie cos innego. Co do blow backa to jest super i fajnie wyglada. Szkoda tylko ze tyle gazu na to idzie. Jednak po wystrzelaniu 8 magazynkow (120 kulek) blow back jest albo go nie ma ale kulki szklo rozbijaja.
Napisano Ponad rok temu
Poczytalem, pogadalem z ludzmi i chyba skusze sie na tego hw40 - bardzo tani w eksploatacji i celny (Piter pisal ze GL juz jest celna, a co dopiero gwint).
Jak poloze na nim lapska, to cos napisze.
Napisano Ponad rok temu
Ja kupuje gaz po 3zl sztuka, starcza na, hmm, duzo.wlasnie to jest ten problem - gaz.
Zawsze jak chcialem policzyc magazynki to tak sie wkrecalem w strzelanie ze zapominalem. Ze Smoku wystrzelalismyu (chyba) 8. 7 juz nie zawsze mial blow bark, ale kulki nadal rozbijaly szklo. Na razie lezy nieuzywany,a le jutro wyjde chyba dostrzelac te kilka magazynkow i napisze ile z 1 naboju gazu leci.
HW40 mialem miec ale sprzatneli mi z przed nosa, dranie...
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie wystrzelalem 3 kolejne magazynki.
Zatem daje to zawrotna liczbe 165kulek wystrzelonych z 1 naboju CO2.
Przy takiej liczbie mozna obliczyc cene kazdego strzelania.
Ja placilem 12zl za 600kulek Copperhead firmy Crossman (dzieki Jarek ). 12zl to 1200groszy. 1200groszy/600kulek=2grosze za kulke.
Naboje kupowalem po 3zl sztuka. 3zl=300groszy. Polecialo 165 strzalow. 300/165=1,(81)grosza. Jezeli nie kopnalem sie gdzies w obliczeniach to koszt jednego strzalu wynosi mniej niz 4 grosze. Jakby sie uprzec to moznaby wiecej, jednak ostatnie magazynki byly bez BlowBack juz.
Napisano Ponad rok temu
Do mnie w przyszlym tyg HW40 trafi, juz sie nie moge doczekac zeby przetestowac to cacko.
Napisano Ponad rok temu
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Do PPK/s i Makarova tylko kulki BB.Liczmistrz a diabolo probowales ?
Do mnie w przyszlym tyg HW40 trafi, juz sie nie moge doczekac zeby przetestowac to cacko.
Koniecznie opisz wrazenia z HW40.
A ja szykuje sobie COS, ale jeszcze nie powiem CO zeby nie zapeszac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma to jak srut. rewolwer crossmana z 6" lufa, 60-70 srutow na jednym gazie. za to moc wystarczajaca by celnie do puszek strzelac z 25-30m.
Napisano Ponad rok temu
Phi!nigdy wiecej strzelania glupimi kuleczkami, za lekkie to to, nie celne, lata jak chce, i zadnej przebijalnosci.
nie ma to jak srut. rewolwer crossmana z 6" lufa, 60-70 srutow na jednym gazie. za to moc wystarczajaca by celnie do puszek strzelac z 25-30m.
Zebys Ty widzial jak puszki wygladaja po moim strzelaniu!
Co prawda PPK/s zapasu mocy nie ma, ale to 1 dopiero gun i na powazniejsze przyjdzie czas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Koniecznie opisz wrazenia z HW40.
jasne, ale najwczesniej kolo pon-wt.
Napisano Ponad rok temu
Puszki kulki pruja jak nalezy.z puszka kulka moze se jeszcze poradzi, ale z PETem to juz ma problemy, no i nie odejdziesz dalej jak 10m, no chyba ze kogos bawi tylko szybkie strzelanie, ja lubie czasem sobie spokojnie pocelowac, a czasem wyladowac stres
Z butelkami plastikowymi rzeczywiscie jest problem, mimo ze szklane tlucze jak chce.
Jak tylko zrobi sie cieplej to zrobie sobie sciezke z puszkami w lesie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kamizelka na CO2
- Ponad rok temu
-
Baton ASP
- Ponad rok temu
-
Polar z windstopperem
- Ponad rok temu
-
Pytanie o bojówki
- Ponad rok temu
-
Pasy taktyczne
- Ponad rok temu
-
Prawdziwe Tactical gear :>
- Ponad rok temu
-
Lornetka
- Ponad rok temu
-
Surefire KL1 gen 2 - gdzie w US do kupienia od ręki ????
- Ponad rok temu
-
TAD Dog Tags
- Ponad rok temu
-
E1e + old skool KL1
- Ponad rok temu