Wiatrowki
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio naszlo mnie na zabawe w strzelanie. Poszukalem po necie, poczytalem strony o air soft gun. Najpierw myslalem nad ASG jakims sprezynowym coby tanio zaczac. Potem spojrzalem na tansze modele gazowe. W koncu kumpel stwierdzil, zebym kupil wiatrowke na srut "jak prawdziwy mezczyzna" :wink: No wiec postanowilem zapytac Was, drodzy Budowicze o wasze doswiadczenia z wiatrowkami (karabinkami i pistoletami). Zastanawialem sie nad pistoletami ale te lepszej jakosci zaczynaja sie od 500zl. Widzialem wiatrowke karabinek za 200 na militaria.pl ale renoma sklepu mnie odrzuca.
Cynik, Kapral i inny w temacie - licze na was!
Napisano Ponad rok temu
Budżetowych = ok. 500,- , bo za mniej to już są raczej zabawki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym polecał jakiś uczciwy karabinek ze sprężyną. Może Gamo, bo nieźle wypadły w testach niezależnie od modelu, ew. Hatsany. Też są uczciwe w swojej klasie.
Ale to moje zdanie.
Ja tam z "gazowych" wiatrówek szybko się wyleczyłem.
I unikaj wersji gładkolufowych!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wcześniej miałem Walthera/ Umarex PPKS, bawiłem się również P99 które są zdecydowanie bardziej "zabawkowe". O makarova trzeba dbać jak o prawdziwą broń, ale daje to dużo przyjemności i satysfakcji. Na zachodzie jest dużo kitów do modyfikacji makarova.
Z dużych wiatrówek miałem Gamo Magnum 3000, ale raczej odradzam długie wiatrówki (chyba że chcesz uprawiać FT lub inne zawody) bo jest to po prostu kłopotliwe w transporcie, użytkowaniu i przetrzymywaniu (chyba że masz do tego warunki), a lepszy sprzęt kosztuje naprawdę majątek.
Co do spustu makarova, jest modyfikowalny i można go ucywilizować, choć ja osobiście nie odczuwam takiej potrzeby. Do strzelania precyzyjnego po prostu odciągasz kurek, przy strzelaniu szybkim to nie ma zanaczenia.
Kwestia naboi gazowych - są tanie i starczają na 6 magazynków dobrego strzelania.
Kulki stalowe pokryte powłoką z miedzi są jescze tańsze.
Precyzja strzelania jest do zabawy wystarczająca, bez zbytniego przykładania się, skupienie na 5 m to ok 3 cm, na 10 m to ok 5 cm, strzelałem też na 15 i 25 m i też się da zbić puszkę. Poniżej 15m należy uważać na rykoszety (konieczne okulary).
Mogę polecić ten pistolet jako DOCELOWY do zabawy w strzelanie. Jeśli chcesz strzelać precyzyjnie to wydasz ok 2000zł na pistolet
Napisano Ponad rok temu
Uf, rozpisałem się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za wszystkie porady.
Cholera, musze kupic pistolet, akcesoria do niego, kolejny noz mi potrzebny, ostrzalka... Chce ktos kupic nerke?
Dopoki nie kupie to mozecie jeszcze mnie przekonywac albo utwierdzac do pozostania przy Makarovie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam!
Ja tam sie nie znam na wiatrówkach
Napisano Ponad rok temu
To po co sie odzywasz? :wink:Ja tam sie nie znam na wiatrówkachWitam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] chyba przewazyl szale na korzysc tego pistoletu...
Teraz potrzebuje tylko kasy
Napisano Ponad rok temu
Aby czegoś sie szybciej dowiedziec użyć oczywiście funkcji szukaj i wpisać np. Makarow.
Generalnie pistolety i rewolwery na co2 slużą do fajnej zabawy na działce i strzelaniu do puszek, butelek itp. na ~10 m.
Sensownie celne karabinki ( wiatrówki sprężynowe ) to czeskie Slavie ( ~ 450 - 500zl) , niemieckie Diany i Weihrauchy( troszkę droższe ).Z tych karabinków strzelasz tam gdzie celujesz.
Nie kupuj żadnych wynalazkow typu Norkonia Majster Dżermany itp. itd. , pieniądze wyrzucone w błoto.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Mam HW40 z lufą rysowaną, eh stare "dobre" czasy GLek 8) i HW50s ( [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zdjęcia nieaktualne, w chwili obecnej mam jeszcze pseudoseparator i zakrywki Buttler Creek na lupce).
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
BTW, pamiętam jak kiedyś dostałem bana za podanie linka do innego forum :roll: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Liczylem ze sie odezwieszJak chcesz celności do 500zł to tylko HW40.
Tylko czemu HW40 jest jednostrzalowy? Nie ma nic na CO2 coby nie trzeba bylo wsadzac co chwila nowego naboju?
Wiem ze jestem bardzo wybredny, ale wlasnie sprzatneli mi oferte Makarova ze srutem i gazem za 300zl z przed nosa...
Napisano Ponad rok temu
Jak chcesz celności do 500zł to tylko HW40.
Pamietasz Piter moje setki pytan kilka lat temu odnosnie HW40 wlasnie?
Ehh to byly czasy...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kamizelka na CO2
- Ponad rok temu
-
Baton ASP
- Ponad rok temu
-
Polar z windstopperem
- Ponad rok temu
-
Pytanie o bojówki
- Ponad rok temu
-
Pasy taktyczne
- Ponad rok temu
-
Prawdziwe Tactical gear :>
- Ponad rok temu
-
Lornetka
- Ponad rok temu
-
Surefire KL1 gen 2 - gdzie w US do kupienia od ręki ????
- Ponad rok temu
-
TAD Dog Tags
- Ponad rok temu
-
E1e + old skool KL1
- Ponad rok temu