Kreatynowanie
Napisano Ponad rok temu
Nikt kto powuedzmy dzis ma skonzcony okres dojrzewania i wazy 70 kg, nigdy nie odniesie sukcesow w wadze powiedzmy 100 kg. To absurd!
Byc moze Twoi koledzy cwicza po to, zeby budzoc groze, a nie aby walczyc z rownie wytrenowanymi ludzmi jak oni. W takim wypadku masa (czyli grozny wyglad) rzeczywiscie sie przydaja. (Przepraszam za odrobine ironii).
A tak swoja droda ciekawy jestem jak to Ci wzrosla ta sila? Powiedz tylko szczerze, jak masz np. wynik w wyciskaniu lezac? (Dodaj tez swoja aktualna wage).
K_P
Napisano Ponad rok temu
Odstaw kreatyne, jedz zdrowo, wiecej szacunku dla rodzicow i nauczycieli.
Po co? Przezyjesz swoich kumpli z silowni.
Odzywki sa dla tych ktorzy maja pieniadze a ty zdaje sie jeszcze sie uczysz i z rodzicami mieszkasz.....
Napisano Ponad rok temu
A tak swoja droda ciekawy jestem jak to Ci wzrosla ta sila? Powiedz tylko szczerze, jak masz np. wynik w wyciskaniu lezac? (Dodaj tez swoja aktualna wage).
2 tydzień na tym jade i o 5 kg więcej wyciskam na klate.
fakt suplementacja jest droga :? Tyle że chce przybrać na masi i sile, bo na treningach nie mam partnera odpowiadający moim warunkom fizycznym i umiejętnościami. A 2 sprawa to że nie ograniczam treningów tylko pod kątem staru w zawodach vale tudo. Codzi mi również o ulice. Jeśli waże 75 kg i 2 typów po 90- 100 kg wyskoczy to będzie ciężko.
A tak swoją drogą nikt z was nie chciał by być silny, nikt po treningu u was nie bierze odżywek, ikt nie śmiga na siłke
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze to są odżywki a nie jakieś "kokosy" i daja efekty tylko w momencie gdy masz zbilansowaną diete i suple traktujesz jako dodatek.
Nie chce mi sie rozpisywać ale odżywianie to podstawa, suple to mały, mały i jeszcze raz mały dodatek i najkorzystniej je brać w momencie stagnacji. Bez tego marnujesz kase swoich starych.
Aby nie stracić masy można brać suple ale znacznie lepszy efekt uzyskasz trzymając dobrą dietę i dostarczając białko z naturalnych produktów.
PS. Sory ale bycie studentem o niczym nie świadczy... a jeśli koledzy nie opowiedzieli ci o diecie itd... mówi samo za siebie
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
"Q: Is that truth that you dont use wights in your training? (weightlifting)
A: Yes, thats truth
Q: Which is the best strength training?
A: With an opponent and with your own body "
Napisano Ponad rok temu
ja też do tego doszedłem czytając tosory - fedor powiedzial, ze nie cwiczy na silce. ja na silownie juz nie pojde :wink:
"Q: Is that truth that you dont use wights in your training? (weightlifting)
A: Yes, thats truth
Q: Which is the best strength training?
A: With an opponent and with your own body "
Napisano Ponad rok temu
A do walki nabijanie siły statycznej i tak chyba mało jest przydatne. Lepiej wykorzystać ten czas na podnoszenie np. kondycji, która po takim kreatynowym cyklu pewnie spada... (nie twierdzę,bo nie wiem, domyślam się).
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. Domyślasz się.
Napisano Ponad rok temu
no i chyba dobrze sie domysla, bo w walce najwazniejsza jest sila dynamiszna :-)A do walki nabijanie siły statycznej i tak chyba mało jest przydatne. Lepiej wykorzystać ten czas na podnoszenie np. kondycji, która po takim kreatynowym cyklu pewnie spada... (nie twierdzę,bo nie wiem, domyślam się).
Dokładnie. Domyślasz się.
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba nie ma nic złego że chce być siłniejszy,wydaje mi się że wręcz przeciwnie. Większość sekcji nie tylko judo, boku ale również piłki nożnej koszykówki ma siłke chodźby raz w tygodniu Wracając do tematu walki to wiado im większa masa typ ciosy mniej dynamiczne i nawet potężna muskulatura nic nie pomoże najlepszym przykładem jest chyba Sapp, ale takiej masy nigdy nie osiągnę.
A tak swoją drogą zanik ktoś odpisze niech so zada pytanie czy nie chciał by być silny lub silniejszy
Pozdro!
p.s.
Nie wiem co wy się tak czepiacie kumpli z siłki, oni posiadają dużo wiedze o suplementacji bo suplementują trenują na siłce od dawna, więc poszedłem do nich po rade chyba nie będę czytał jakiś artykówłów w necie w którym każdy jest różny i tak naprawde nie wiadomo który prawdziwy. W poprzednim poście pisałem że nie tylko oni mówili o tym że można uzyskać trwałe efekty, powiedział mi to również Szymiec znany strong man w sklepie przy zakupie krety.
to opis ze strony trec.com.plW celu osiągnięcia trwałych efektów kreatynę najlepiej łączyć w jednym cyklu z: odżywką białkową, węglowodanowo - białkową, glutaminą, HMB lub aminokwasami
Napisano Ponad rok temu
Najpierw piszesz,że priorytet to Vale Tudo,a nie siłka.
Jednakże słuchasz kumpli od siłki,a nie ludzi,którzy na SW zjadli zęby(vide Kubuś Puchatek).
Zdecyduj się czy chcesz iść w masę i robić wrażenie wyglądem,czy raczej zapracować na szacunek kolegów umiejętnościami prezentowanymi na macie...
Pozdrawiam
Ps.Chętnie bym Ci doradził,ale w temacie odżywek sam jestem laik
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sterydy,ansbole,odżwyki,suplemęty inne czary
- Ponad rok temu
-
Chudnięcie przed zawodami
- Ponad rok temu
-
Tauryna
- Ponad rok temu
-
rączki
- Ponad rok temu
-
Jakie są najlepsze sposoby zeby wzmocnić nogi bez siłowni ??
- Ponad rok temu
-
bieganie i rozciąganie
- Ponad rok temu
-
Jak poprawnie robi się "świecę"?
- Ponad rok temu
-
Rozgrzewka przed zawodami/egzaminem/pokazem/...
- Ponad rok temu
-
Kość ogonowa i ćwiczenie mięśni brzucha :(
- Ponad rok temu
-
Mascie
- Ponad rok temu