AIKIDO Ostrów Wielkopolski
Napisano Ponad rok temu
Czy orjentuje sie ktokolwiek z was czy w Ostrowie Wielkopolskim odbywaja sie treningi AIKIDO
Wiem ze klub Aikikai z Poznania mial w Ostrowie treningi ale z tego co sie orjentuje upadlo to
Wiem ze takie treningi odbywaja sie w Kaliszu to 20 km odemnie (niestety brak samochodu )a kozystanie z srodkow komunikacji miejskiej podwoiloby koszt treningu niestety......
Licze ze kto bedzie w stanie mi pomoc najlepiej jesli bylby to link do klubu ktory w Ostrowie organizuje treningi....z gory wielkie dzieki za pomoc.
Zdecydowalem sie zalozyc ten temat bo zalezy mi bardzo mocno zeby trenowac i zeby trenowac wlasnie AIKIDO......jest w ostrowie kilka roznych sztuk walki ale nie chce uczeszczac na treningi tylko po to zeby trenowac sztuke walki.......podoba mi sie AIKIDO i wszystko co z nim zwiazane.....nie bede szerzej sie wypowiadal bo nie znam odpowiednich slow a nie chce moim pierwszym postem wystawic sie na posmiewisko :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nikt sie nie wysmiewa jak zakladasz temat co ma rece i nogi.Wiem ze takie treningi odbywaja sie w Kaliszu to 20 km odemnie (niestety brak samochodu )a kozystanie z srodkow komunikacji miejskiej podwoiloby koszt treningu niestety......
20 km to jest pryszcz dla fanatyka. Latem rower, zima lekki jogging, w razie wysokich mozow--> autostop. Akurat sie dobrze rozgrzejesz przed treningiem.
Napisano Ponad rok temu
P.S.Nie wiem czy tego slowa uzywa sie rownierz w AIKIDO jesli nie to z gory sorry a jesli nie to....
ARIGATO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
20 km to ok 30 min. biegu.. zaden problem
8O 8O 8O
Nie wiem jak ty, ale ja nie biegam z taką prędkością i w takim czasie....
normalna prędkość marszowa to 4km/h i nie sądzę, byś był w stanie utrzymać tempo 40km/h przez dłuższą chwilę... (jeśli nawet byś je osiągnął) zresztą... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tu można sprawdzić, ze tego dystansu raczej się nie da zrobić w godzinę... przynajmniej nie są w stanie zrobić tego normalni ludzie :wink:
A z tym powrotem z treningu... to dość słuszna uwaga... łatwiej przebyć 20km na trening, niż 20km z treningu...
W.
Napisano Ponad rok temu
bedziesz moze troche zmeczony pzez pierwsze kilka tygodni, ale potem! nikt ci nie dorowna 8)
Napisano Ponad rok temu
:-)20 km to ok 30 min. biegu.. zaden problem
A już myślałem ,ze kolega zupełnie z poczucia humoru wyprany. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hefaystos
bedziesz moze troche zmeczony pzez pierwsze kilka tygodni, ale potem! nikt ci nie dorowna 8)
Chcialem zauwazyc ze milem zamiar zaczac trenowac AIKIDO a nie przygotowywac sie do biegu maratonskiego na olimpiadzie w Pekinie... :wink:
P.S.A wracajac do tematu to moze moglibyscie podac mi jakas www gdzie znajde adresy internetowe klubow z wielkopolski najlepiej poludniowej czesci moze ktorys z tych klubow bedzie organizowal treningi w moim miescie.....ale obawiam sie ze chyba nie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Metody wychylania napastnika z rownowagi
- Ponad rok temu
-
Aikidowe WOŚP
- Ponad rok temu
-
Prośba :)
- Ponad rok temu
-
recenzja książki w nowym Tatami
- Ponad rok temu
-
Szczepan kontra S.Endo :)
- Ponad rok temu
-
Zło kryło się w ...
- Ponad rok temu
-
Shihonage
- Ponad rok temu
-
Jaką organiacje wybrać PFA czy AAI?
- Ponad rok temu
-
Dyskryminacja kobiet na macie ...
- Ponad rok temu
-
aikidockie "fikołki" w Polskim Wojsku :)
- Ponad rok temu