Jaką organiacje wybrać PFA czy AAI?
Napisano Ponad rok temu
''rajd' Miyazawa Sensei - na ostatnim treningu w Gorzowie widac bylo jakas ciaglosc - sensei zauwazyl, ze grupa pewna za nim jezdzi caly tydzien i mozna troche pojsc do przodu"
Gdzie można dowiedzieć się o takich imprezach? Sensei w mojej sekcji mówi nam tylko o stażach z Durchonem, Orbanem i Tissierem. Dajcie jakieś www czy coś.
Napisano Ponad rok temu
yoshi , nie siedz i nie patrz i nie daj boze nie mysl.. rzuc jakis argument
Napisano Ponad rok temu
Jesli twoj sensei informuje cie zawsze o stazach swojego nauczyciela i jego uczniow, to to jest wlasnie ciaglosc.Gdzie można dowiedzieć się o takich imprezach? Sensei w mojej sekcji mówi nam tylko o stażach z Durchonem, Orbanem i Tissierem. Dajcie jakieś www czy coś.
Napisano Ponad rok temu
Jesli twoj sensei informuje cie zawsze o stazach swojego nauczyciela i jego uczniow, to to jest wlasnie ciaglosc.
Ale jeżeli informuje TYLKO o stażach swojego nauczyciela to jest to ogranicznie dostępu do informacji .......i jest chyba wyrazem troche strachu :wink:
Pancer (starający sie informowac o wszystkim i wszystkich :wink: )
Napisano Ponad rok temu
He he, miły Pancerze uderz w stół...
Jesli twoj sensei informuje cie zawsze o stazach swojego nauczyciela i jego uczniow, to to jest wlasnie ciaglosc.
Ale jeżeli informuje TYLKO o stażach swojego nauczyciela to jest to ogranicznie dostępu do informacji .......i jest chyba wyrazem troche strachu :wink:
Pancer (starający sie informowac o wszystkim i wszystkich :wink: )
O ile pamiętam to własnie linia H.K. słynie z daleko posunietej otwartości na inne style, a czasem nawet kierunki w obrębie swojej szkoły

Są tam chlubne wyjatki (you know what I mean) ale jaskółka wiosny nie czyni...

Ł (nie mogacy powstrzymac się od wrzucenia kamyczka do ogródka kolegi)
Napisano Ponad rok temu
Są tam chlubne wyjatki (you know what I mean) ale jaskółka wiosny nie czyni...
![]()
![]()
![]()
Ł (nie mogacy powstrzymac się od wrzucenia kamyczka do ogródka kolegi)
Kolega :wink: chyba myli temat dyskusji :wink: , wydaje mi się że rozmawiamy o przekazywaniu informacji o stażach a nie o bywaniu na takowych, a wybór by iść lub nie - można zostawić potencjalnym zainteresowanym.
A jak mnie znasz Effendi, to próba zakazu wyjazdu na jakikolwiek staż nigdy nie splamiła karminu warg mych :wink: , wręcz przeciwnie namawiam zawsze by wszyscy mogli czerpać z różnorodności aiki

Pancer (własnie troszeczke zmęczony po stażu, o którym wszyscy wiedzieli :wink: )
Napisano Ponad rok temu
jeśli juz to nie jestem sam, bo topic jest o wyborze miedzy PFA a AAIKolega :wink: chyba myli temat dyskusji :wink: ,

wydaje mi się że rozmawiamy o przekazywaniu informacji o stażach a nie o bywaniu na takowych, a wybór by iść lub nie - można zostawić potencjalnym zainteresowanym.
No chyba że nie wypada lub nie jest dobrze widziane

- masz dwie piżamy do wyboru...... aha i moja jest w paski

A jak mnie znasz Effendi, to próba zakazu wyjazdu na jakikolwiek staż nigdy nie splamiła karminu warg mych :wink: , wręcz przeciwnie namawiam zawsze by wszyscy mogli czerpać z różnorodności aiki
toc o chlubnych jaskółkach mówiłem, nie

Ł (lubiacy przekomarzanki z Pancerem)
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
To Aiki: wiesz, powiem Ci w tajemnicy...takiej publicznej chyba troche:)) - ze myślenie sprawia mi przyjemność... niezależnie o czym myśle... dzięki temu dochodze do różnych wniosków, raz lepszych..raz gorszych... ale ciągle coś się w moim światopoglądzie zmienia - i jak to piszą w komentarzach na Allegro - MYŚLENIE GORĄCO POLECAM!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, z Miyazawa to sie juz nie uda, zmarlo mu sie niestety w dniu, kiedy mial ponownie do Polski zawitac...APAS napisał
''rajd' Miyazawa Sensei - na ostatnim treningu w Gorzowie widac bylo jakas ciaglosc - sensei zauwazyl, ze grupa pewna za nim jezdzi caly tydzien i mozna troche pojsc do przodu"
Gdzie można dowiedzieć się o takich imprezach? Sensei w mojej sekcji mówi nam tylko o stażach z Durchonem, Orbanem i Tissierem. Dajcie jakieś www czy coś.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak,tak miewamy roznych gosci...jedni sie bawia gorzej , inni wprost wspaniale - np. ten Pan...He he, miły Pancerze uderz w stół...
O ile pamiętam to własnie linia H.K. słynie z daleko posunietej otwartości na inne style, a czasem nawet kierunki w obrębie swojej szkoły![]()
![]()
. (vide topic Jeżyka o tym dlaczego Savaniagowcy nie cwicza na stażach Coniardowców i vice versa)

Napisano Ponad rok temu
Drogi Piotrze,Tak,tak miewamy roznych gosci...jedni sie bawia gorzej , inni wprost wspaniale - np. ten Pan...
]
NO WŁASNIE O TYM MOWA

Ł. (już szykujący sie na staz z E.Lemonem w W-wie, aby wyrównać rachunki z Pio) :paker: :peace:
Napisano Ponad rok temu
Może w ramach rewizyt wpadniesz z kumplami na Orbona, Tissiera czy innych niekiepskich aikikaiowców - oni także maja coś do powiedzenia w sprawie aikido, a różne perspektywy poszerzaja horyzonty
8)
Hej, nie watpie...Bardzo chetnie pojade...jesli tylko czas pozwoli...

My tu w Gdańsku 8) :wink: , jestesmy bardzo otwarci na wszystko inne...
Dołączam się do głosów, że zakazy uczestniczenia w innych stażach lub narzucanie praktykującym aikidokom ćwiczenie tylko "jedynie słusznej drogi" jest przejawem megalomanii i braku dystansu.
Napisano Ponad rok temu
Ty się Pio nie przeciągajHej, nie watpie...Bardzo chetnie pojade...jesli tylko czas pozwoli...

I to się wam chwaliMy tu w Gdańsku 8) :wink: , jestesmy bardzo otwarci na wszystko inne...
Dołączam się do głosów, że zakazy uczestniczenia w innych stażach lub narzucanie praktykującym aikidokom ćwiczenie tylko "jedynie słusznej drogi" jest przejawem megalomanii i braku dystansu.

Ł. (wielbiciel otwartych umysłów.... byle nie na przestrzał)

Napisano Ponad rok temu
A skad Ty zes chlopie wzial ten "coroczny haracz na federacje"? Trenuje w klubie nalezacym do PFA ladnych pare lat i jakos jeszcze nikt nigdy nie kazal placic mi niczego na federacje.
Gielu
Hehe a myslisz ze za co sie utrzymuje? Bułki sprzedają? Ty nie placiles bo malo Ci powiedzial Twoj mistrz albo ma to gdzies. A pozniej sie zdziwisz na examinie na dana na przyklad...
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Więc, prosze Cie, nie demonizuj, Ninja..nie demonizuj..

Yoshi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Dyskryminacja kobiet na macie ...
- Ponad rok temu
-
aikidockie "fikołki" w Polskim Wojsku :)
- Ponad rok temu
-
Staż
- Ponad rok temu
-
Tanto vs Atrapa
- Ponad rok temu
-
Ubranka :-)
- Ponad rok temu
-
Radio Bis