Jaką organiacje wybrać PFA czy AAI?
Napisano Ponad rok temu
''rajd' Miyazawa Sensei - na ostatnim treningu w Gorzowie widac bylo jakas ciaglosc - sensei zauwazyl, ze grupa pewna za nim jezdzi caly tydzien i mozna troche pojsc do przodu"
Gdzie można dowiedzieć się o takich imprezach? Sensei w mojej sekcji mówi nam tylko o stażach z Durchonem, Orbanem i Tissierem. Dajcie jakieś www czy coś.
Napisano Ponad rok temu
yoshi , nie siedz i nie patrz i nie daj boze nie mysl.. rzuc jakis argument
Napisano Ponad rok temu
Jesli twoj sensei informuje cie zawsze o stazach swojego nauczyciela i jego uczniow, to to jest wlasnie ciaglosc.Gdzie można dowiedzieć się o takich imprezach? Sensei w mojej sekcji mówi nam tylko o stażach z Durchonem, Orbanem i Tissierem. Dajcie jakieś www czy coś.
Napisano Ponad rok temu
Jesli twoj sensei informuje cie zawsze o stazach swojego nauczyciela i jego uczniow, to to jest wlasnie ciaglosc.
Ale jeżeli informuje TYLKO o stażach swojego nauczyciela to jest to ogranicznie dostępu do informacji .......i jest chyba wyrazem troche strachu :wink:
Pancer (starający sie informowac o wszystkim i wszystkich :wink: )
Napisano Ponad rok temu
He he, miły Pancerze uderz w stół...
Jesli twoj sensei informuje cie zawsze o stazach swojego nauczyciela i jego uczniow, to to jest wlasnie ciaglosc.
Ale jeżeli informuje TYLKO o stażach swojego nauczyciela to jest to ogranicznie dostępu do informacji .......i jest chyba wyrazem troche strachu :wink:
Pancer (starający sie informowac o wszystkim i wszystkich :wink: )
O ile pamiętam to własnie linia H.K. słynie z daleko posunietej otwartości na inne style, a czasem nawet kierunki w obrębie swojej szkoły . (vide topic Jeżyka o tym dlaczego Savaniagowcy nie cwicza na stażach Coniardowców i vice versa) 8) :-)
Są tam chlubne wyjatki (you know what I mean) ale jaskółka wiosny nie czyni...
Ł (nie mogacy powstrzymac się od wrzucenia kamyczka do ogródka kolegi)
Napisano Ponad rok temu
Są tam chlubne wyjatki (you know what I mean) ale jaskółka wiosny nie czyni...
Ł (nie mogacy powstrzymac się od wrzucenia kamyczka do ogródka kolegi)
Kolega :wink: chyba myli temat dyskusji :wink: , wydaje mi się że rozmawiamy o przekazywaniu informacji o stażach a nie o bywaniu na takowych, a wybór by iść lub nie - można zostawić potencjalnym zainteresowanym.
A jak mnie znasz Effendi, to próba zakazu wyjazdu na jakikolwiek staż nigdy nie splamiła karminu warg mych :wink: , wręcz przeciwnie namawiam zawsze by wszyscy mogli czerpać z różnorodności aiki
Pancer (własnie troszeczke zmęczony po stażu, o którym wszyscy wiedzieli :wink: )
Napisano Ponad rok temu
jeśli juz to nie jestem sam, bo topic jest o wyborze miedzy PFA a AAIKolega :wink: chyba myli temat dyskusji :wink: ,
wydaje mi się że rozmawiamy o przekazywaniu informacji o stażach a nie o bywaniu na takowych, a wybór by iść lub nie - można zostawić potencjalnym zainteresowanym.
No chyba że nie wypada lub nie jest dobrze widziane ot taka subtelna technika wpływu na wybór niczym w skeczu Smolenia z Laskowikiem gdzie jeden mówił
- masz dwie piżamy do wyboru...... aha i moja jest w paski
A jak mnie znasz Effendi, to próba zakazu wyjazdu na jakikolwiek staż nigdy nie splamiła karminu warg mych :wink: , wręcz przeciwnie namawiam zawsze by wszyscy mogli czerpać z różnorodności aiki
toc o chlubnych jaskółkach mówiłem, nie
Ł (lubiacy przekomarzanki z Pancerem)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To Aiki: wiesz, powiem Ci w tajemnicy...takiej publicznej chyba troche:)) - ze myślenie sprawia mi przyjemność... niezależnie o czym myśle... dzięki temu dochodze do różnych wniosków, raz lepszych..raz gorszych... ale ciągle coś się w moim światopoglądzie zmienia - i jak to piszą w komentarzach na Allegro - MYŚLENIE GORĄCO POLECAM!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No, z Miyazawa to sie juz nie uda, zmarlo mu sie niestety w dniu, kiedy mial ponownie do Polski zawitac... A informacje - z budo.net.pl oczywiscie!APAS napisał
''rajd' Miyazawa Sensei - na ostatnim treningu w Gorzowie widac bylo jakas ciaglosc - sensei zauwazyl, ze grupa pewna za nim jezdzi caly tydzien i mozna troche pojsc do przodu"
Gdzie można dowiedzieć się o takich imprezach? Sensei w mojej sekcji mówi nam tylko o stażach z Durchonem, Orbanem i Tissierem. Dajcie jakieś www czy coś.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak,tak miewamy roznych gosci...jedni sie bawia gorzej , inni wprost wspaniale - np. ten Pan...He he, miły Pancerze uderz w stół...
O ile pamiętam to własnie linia H.K. słynie z daleko posunietej otwartości na inne style, a czasem nawet kierunki w obrębie swojej szkoły . (vide topic Jeżyka o tym dlaczego Savaniagowcy nie cwicza na stażach Coniardowców i vice versa)
Napisano Ponad rok temu
Drogi Piotrze,Tak,tak miewamy roznych gosci...jedni sie bawia gorzej , inni wprost wspaniale - np. ten Pan... ]
NO WŁASNIE O TYM MOWA MY Z JEŻEM POTRAFIMY SIE BAWIC ŚWIETNIE WSZĘDZIE I UCZYC PONAD DOGMATAMI, czego nie da sie powiedzieć o znaczącej liczbie osób z linii H.K. 8) Może w ramach rewizyt wpadniesz z kumplami na Orbona, Tissiera czy innych niekiepskich aikikaiowców - oni także maja coś do powiedzenia w sprawie aikido, a różne perspektywy poszerzaja horyzonty 8)
Ł. (już szykujący sie na staz z E.Lemonem w W-wie, aby wyrównać rachunki z Pio) :paker: :peace:
Napisano Ponad rok temu
Może w ramach rewizyt wpadniesz z kumplami na Orbona, Tissiera czy innych niekiepskich aikikaiowców - oni także maja coś do powiedzenia w sprawie aikido, a różne perspektywy poszerzaja horyzonty 8)
Hej, nie watpie...Bardzo chetnie pojade...jesli tylko czas pozwoli...
My tu w Gdańsku 8) :wink: , jestesmy bardzo otwarci na wszystko inne...
Dołączam się do głosów, że zakazy uczestniczenia w innych stażach lub narzucanie praktykującym aikidokom ćwiczenie tylko "jedynie słusznej drogi" jest przejawem megalomanii i braku dystansu.
Napisano Ponad rok temu
Ty się Pio nie przeciągaj i nie ociągaj, tylko wpadaj na treningo z rewizytaHej, nie watpie...Bardzo chetnie pojade...jesli tylko czas pozwoli...
I to się wam chwaliMy tu w Gdańsku 8) :wink: , jestesmy bardzo otwarci na wszystko inne...
Dołączam się do głosów, że zakazy uczestniczenia w innych stażach lub narzucanie praktykującym aikidokom ćwiczenie tylko "jedynie słusznej drogi" jest przejawem megalomanii i braku dystansu.
Ł. (wielbiciel otwartych umysłów.... byle nie na przestrzał) 8)
Napisano Ponad rok temu
A skad Ty zes chlopie wzial ten "coroczny haracz na federacje"? Trenuje w klubie nalezacym do PFA ladnych pare lat i jakos jeszcze nikt nigdy nie kazal placic mi niczego na federacje.
Gielu
Hehe a myslisz ze za co sie utrzymuje? Bułki sprzedają? Ty nie placiles bo malo Ci powiedzial Twoj mistrz albo ma to gdzies. A pozniej sie zdziwisz na examinie na dana na przyklad...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc, prosze Cie, nie demonizuj, Ninja..nie demonizuj.. - nie ma po co.
Yoshi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dyskryminacja kobiet na macie ...
- Ponad rok temu
-
aikidockie "fikołki" w Polskim Wojsku :)
- Ponad rok temu
-
Staż
- Ponad rok temu
-
Tanto vs Atrapa
- Ponad rok temu
-
Ubranka :-)
- Ponad rok temu
-
Radio Bis