tytan - kolory
Napisano Ponad rok temu
Czy po uzyskaniu okreslonego kolory (np zlotego) da sie tytan wytrzec i wrocic do poprzedniego stanu? Bez nadmiernego scierania oczywiscie.
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wyczytałem to szaro-bury kolor mozna przywrócić po gorącej kąpieli w Oxy Clean.
A tutaj przykład anodyzacji:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Opowiedz mi wysz jeszcze o tym oxyclean. Gdzie dostac, jak to sie pije itd.
Napisano Ponad rok temu
Na BF albo USN było trochę na temat kąpania Skirmisiów i Sebenz w słoiku z ciepła wodą i Oxy. Zmywa wszelką anodyzację i pozostawia ciemnoszarą powłokę. Musisz poszukać.
Napisano Ponad rok temu
Jak sobie pomysle co to robi z nozem a potem ze one tego uzywaja to mi ich zal...Oxy Clean to taki płyn dla nastolatek do usuwania syfu z twarzy
Kobiety...
Napisano Ponad rok temu
Jako tip , urzywajcie gotowanej wody i caly czas gotujcie ten wywar ( okolo godziny)
Napisano Ponad rok temu
PS
smierdzi podczas gotowania?
Napisano Ponad rok temu
PS zapach jest OK , nic strasznego
Napisano Ponad rok temu
ps. sory za upierdliwosc ale seiken obiecal kiedys wyjawic tajemnice wytwarzania satinu na głowniach.... nie zebym sie naprzykrzał ale...
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj juz to garazu sie nie wybieram ale jutro pstryke zdjecia tej magicznej tarczy.
Napisano Ponad rok temu
Kolory w zaleznosci od napiecia uzytego przy anodyzacji. Od lewej do prawej coraz trudniej zdrapac
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie wykapalem Skirmisha w Oxy , genijalnie usuwa wszystkie kolorki , galwanizacje i inne cholerstwa.
Jako tip , urzywajcie gotowanej wody i caly czas gotujcie ten wywar ( okolo godziny)
Wow!
Chyba zaraz pojde do garow
Tylko w morde nie mam zadnego oxy costam, popatrze co matka ma u siebie - nie wiecie mzoe ktory to skladnik tego pryszczozmywa taki dobry jest?
Oczywiscie rozumiem, ze lepiej nie gotowac samego noza tylko rozkrecic i rekojesc sama?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To w końcu to jest płyn na wypryski czy jakiś cholerny wybielacz?
O dobre pytanie... Bo to zmienia postac rzeczy jesli mamy zamiar szukac odpowiednikow zamiennych...
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie nozyk trzeba rozebrac przed kapiela, Cynik wiem ze myslisz tu i skirmishu , i od razu przygotuj sie na problem z pivotem, ja musialem uzywac prasy do wycisniecia.
Napisano Ponad rok temu
A co do oxy - wywabianie plam... U nas co mamy takiego, jakies vanishe? Ace? Domestos? Co panowie o tym myslicie? A moze w jakims odkamieniaczu kapiel np. Cillit?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
440C i N690 - G3d & Böhler
- Ponad rok temu
-
Folderek 90mm-wharncliff-micarta-440A-frame lock
- Ponad rok temu
-
jak szalec to szalec!
- Ponad rok temu
-
moje nowe dzieci :)
- Ponad rok temu
-
Simon's skinner
- Ponad rok temu
-
Frame lock - z czego zrobić?
- Ponad rok temu
-
DIY micarta.
- Ponad rok temu
-
Dlaczego hartowanie wygina stal i jak temu zapobiec?
- Ponad rok temu
-
Nareszcie skonczylem
- Ponad rok temu
-
wszyscy robią noze, są ludzie też co klepią mieczyki
- Ponad rok temu