czasami bywa tak....że pojawia się stres
Napisano Ponad rok temu
zdrowe tabletki czy coś podobnego??
p.s - chodzi mi tylko i wyłącznie o lekarstwo (tabletki itp.)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tych aprekowych ktore Ci moge polecic to Melisana (dostaniesz w kazdej aptece), ale jak mowilam lepiej zrob cos w stylu 'poczytac dobra ksiazke, kapiel, czy spacer. To tez odpreza, a nic nie kosztuje. Naucz sie siegac do prochow tylko jesli to naprawde konieczne.
Pare informacji odnosnie Melisany:
67,3% badanych przyznało, że dzięki preparatowi lepiej radzi sobie z takimi skutkami stresu jak bezsenność, nadmierna nerwowość, bóle głowy i zębów
77,1% badanych szybciej wracało do zdrowia po przeziębieniach
81,9% badanych osiągało stan równowagi wewnętrznej
Jeszcze jedna ciekawostka:
Rumianek, melisa i lawenda
Rumianek to lekarstwo na stres i alergie. Rośnie na każdej łące i polu. Jego zapach oraz herbatki z jego kwiatów lub kompresy zmniejszają nadwrażliwość na alergeny i leczą zmiany skórne. W podobny sposób działa melisa i lawenda, które zerwiesz w ogrodzie u babci. Możesz robić z nich aromatyczne kąpiele, toniki, napary i kompresy. Nie będziesz podatna na alergie, uczulenia, egzemy, a nawet astmę
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.... potem mam stres że przytyje więc ide na basen
Napisano Ponad rok temu
teraz leci na wiekszej dawce,bo jej chlopak wyplynal w rejs (na akademii morskiej trzeba swoja ilosc wyplywac) wiec stres i ryk bez powodu jest na okraglo-taka to juz niezrownowazona panna. nie musze chyba mowic jak wyglada sesja, kolokwia itp:trzesace sie rece, wzrok jakby ktos zaraz mial wsadzic jej noz w plecy, zero jakichkolwiek spokojnych reakcji. i niestety,ale tablety nie daja juz prawie zadnego skutku.
Napisano Ponad rok temu
Z tych ziolowych to melisana, kalms, nerwosol. W sklepach zielarskich moze byc tego wiecej - jakies herbatki itp.
Napisano Ponad rok temu
to życzę powodzenia :roll:Na stres herbatka z gandziuchy najlepsza
THC nie rozpuszcza się w wodzie...jedynie w tłuszczach i alkoholu(dlatego kwiaty i liście można gotowac w mleku,albo robić nalewkę ze spirytusem...ale nie herabatę na boga... :roll: )
Za dużo Ali'ego G...
Napisano Ponad rok temu
Poszukaj informacji dotyczących technik oddechowych i relaksacyjnych (nie koniecznie medytacji i raczej daruj sobie wizualizacje). Ja znam takie:
1. Kładziesz się na plecach i po kolei napinasz kolejne partie mięśni. Nogi, ramiona i ręce, mięśnie brzucha, itd. Pamiętaj też o mięśniach twarzy. Gdy już skończysz, odczekaj chwilę i napnij wszystkie na raz. Na koniec uspokój oddech.
2. Później, dalej leżąc (wygodnie!) na plecach... oddychasz (przeponą... tak to się chyba nazywa). 4 sekundy wdech, sekundę przytrzymujesz, 4 sekundy wydech, 2 sekundy przerwy... i od nowa. Łatwiej Ci będzie, jeśli przy uchu będzie leżał głośno tykający zegarek.
Skup się na oddechu i licz... tak przez ok. 30-60 minut.
Najlepiej by było, gdybyś miał w tym czasie spokój i żeby panowała cisza - po prostu, nic nie powinno Cię rozpraszać (choć to ćwiczenie możesz wykonywać też siedząc, np.: w biurze/w szkole).
Sprawdzone i raczej działa...
Możesz też spróbować autosugestii, czy autohipnozy. Ale to bardziej skomplikowane, trudne, wymaga wielu ćwiczeń i nie do końca jest bezpieczne.
Napisano Ponad rok temu
Taaaa... z całymi orzechami RZĄDZI!!!Jak dla mnie to na stres najlepsza jest czekolada...
To na depresję i złe samopoczucie raczej. Nie polecam... Są zrobione na bazie ziół - chyba rumianku. Już lepszy jest napar...Sa takie ziolowe tabletki bez recepty o nazwie 'Deprim'. Ale najlepiej to idz do lekarza po porade.
Na melise uważaj, bo powoduje senność. Jeśli chodzi o inne ziółka, to... nie mam ochoty iść po książkę. :?melisa
Napisano Ponad rok temu
Chyba posłucham Tiany i wypróbuje melisane.
Dziękuje wszystkim i pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
...coś mi strzela w biodrze ;]
- Ponad rok temu
-
sztuki walki a dieta wegetarianina
- Ponad rok temu
-
szpagat
- Ponad rok temu
-
Świadome sterowanie treningiem
- Ponad rok temu
-
sw, a czas na silke(i jak cwiczyc)
- Ponad rok temu
-
złamanie nosa...
- Ponad rok temu
-
Ktora herbata na noc ?
- Ponad rok temu
-
Paweł Filleborn - upadek legendy ?
- Ponad rok temu
-
Zabieg (artroskopia) kolna, co z dalszymi treningami?
- Ponad rok temu
-
odszkodowania
- Ponad rok temu