Ktora herbata na noc ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja ogolnie mam jakos strasznie rozregulowany zegar biologiczny.ta wypilem sobie pare razy zielona herbatke po powrocie z treningu o 22, wprowadzila mnie w blogi nastroj i zasnalem... o 4
Ok 16-18 poprostu padam i nie mam na nic sily, a po 23 nie czuje sie wogole zmeczony i przed 1 nie moge poprostu zasnac.
Swoja droga herbaty pije strasznie duzo.
Napisano Ponad rok temu
Rooibos zawsze i wszedzi. Jest pyszna, nie zawiera teiny, a za to bogata w minerały - m.in. wapń, sód i magnez. Polecam...
nie zawiera teiny, dlatego ja tego nie ruszam. za to jezeli chodzi o zielsko bogate w mineraly i witaminy oraz niemala dawke kofeiny (tudziez mateiny) to polecam mate (ostrokrzew paragwajski). do kupienia w zasadzie kazdej herbaciarni (i tanie jest). na poczatek polecam mate salida del sol (z trawa cytrynowa). ma przyjemny, lekki smak i dobrze pobudza (polecam na kaca).
Napisano Ponad rok temu
Kolega chyba nie zrozumiał... chodzi o napój bez teiny, który można wypić na noc. Nie wyobrażam sobie spokojnego snu po mate...Rooibos zawsze i wszedzi. Jest pyszna, nie zawiera teiny, a za to bogata w minerały - m.in. wapń, sód i magnez. Polecam...
nie zawiera teiny, dlatego ja tego nie ruszam. za to jezeli chodzi o zielsko bogate w mineraly i witaminy oraz niemala dawke kofeiny (tudziez mateiny) to polecam mate (ostrokrzew paragwajski). do kupienia w zasadzie kazdej herbaciarni (i tanie jest). na poczatek polecam mate salida del sol (z trawa cytrynowa). ma przyjemny, lekki smak i dobrze pobudza (polecam na kaca).
Napisano Ponad rok temu
a po mate mnie osobiscie sie dobrze spi.
Napisano Ponad rok temu
No, chyba, że tak :wink:tzn, zrozumialem ale ja po prostu nie wyobrazam sobie pic czegos bez kofeiny/teiny/mateiny.
Napisano Ponad rok temu
ototot mam to samoJa ogolnie mam jakos strasznie rozregulowany zegar biologiczny.ta wypilem sobie pare razy zielona herbatke po powrocie z treningu o 22, wprowadzila mnie w blogi nastroj i zasnalem... o 4
Ok 16-18 poprostu padam i nie mam na nic sily, a po 23 nie czuje sie wogole zmeczony i przed 1 nie moge poprostu zasnac.
Swoja droga herbaty pije strasznie duzo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wszystkie zielone herbaty maja kofeine..
najlepsza z takowych jaka pilem to hai-ku bio-active, albo biala herbata pandino bio-active. jakos tak sympatyzuje z ta firma moze odpala mi woreczek jakiejs specjalnej herbatki..
np silver moon i gun powder ma duzo kofeiny/teiny czy jakos tak..
zielona herbata, dlugo parzona uspokaja... parzysz jakies 5-7min i bedzie ok. najwiecej kofeiny jest w tych parzonych krotko - 1-3min.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Paweł Filleborn - upadek legendy ?
- Ponad rok temu
-
Zabieg (artroskopia) kolna, co z dalszymi treningami?
- Ponad rok temu
-
odszkodowania
- Ponad rok temu
-
JAKA dieta??
- Ponad rok temu
-
przewrót w tył i salta
- Ponad rok temu
-
Pora treningu