czolowka mma, a koks
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
on jest uzależniony od niej?Akurat w scenie z ,,Smashing machine,, Kerr wstrzykiwał sobie morfine o ile pamięc mnie nie zawodzi. Ale patrząc na niego mozna być prawie pewnym że hormonki też są mu znajome.
jak tak to wiem dlaczego już nie startuje. szkoda kolesia lubiałem jego walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za cholere nie rozumiem skad zauwazasz roznice miedzy kontrolami w UFC a boksie zawodowym? Jak wszedzie kasa misiu kasa.
Kurcze zebys byl zwolennikiem aikido to rozumiem ze nie lubialbys ludzi naparzajacych sie po twarzach ale lubic boks i nienawidzic MMA to lekka skrajnosc ten sam sport moze troche mniej niebezpieczny;)
Napisano Ponad rok temu
co do koksu w MMa niestety jest codziennością bo : dobry wygląd jest szansą na zaproszenie do wzięcia udziału w turnieju (Sapp), zdobycia popularności i medialności (Sapp, Arona). Ci sportowcy trenują często 6-7 dni w tygodniu, a równie często 2 razy na dzień i bez koksu szybka regeneracja i walka z przemęczeniem i kontuzjami byłaby niemożliwa, a silna konkurencja nie daje możliwości na urlopy "zdrowotne". Bardzo ważne w MMa jest wyciśniecie maxymalnej siły z danej wagi (rzuty, chwyty,dzwignie, obrona przed nimi). Testy antydopingowe w UFC wprowadzono, aby "ucywilizować" i zalegalizować ten sport w USA (każdy sportowiec wie jak oszukać testy, co brać i kiedy przestać, aby nic nie wykazaly)
co do Kerr'a to koleś na filmie bierze środki przeciwbólowe (kontuzje, przemęczenie, większość kulturystów w USA robi to samo), do zażywania koksu się przyznaje między wierszami (kto trenuje MMa i kulturystyke wie, że niemożliwe jest utrzymanie takiej masy mięśniowej i rzeźby przy tej ilości "aerobów" bez koksu). Kerr zakończył kariere z powodu żony (awantury,alkohol, a chlopak raczej miał słabą psychikę), po odlożeniu koksu wyglada i jest "słaby", a jego technika walki wynikala z olbrzymiej siły.
Tyle odemnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Gale te wzbudziły troche szumu w mediach ale nie słyszalem by interweniowała prokuratura wiec z tą legalnościa chyba nie jest aż tak źle - czekam na kolejna arene berserkerów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2) Jak przechodzą kontrole antydopingowe? Tak samo jak w innych sportach - tak się składa że laboratoria zajmujące się ODKRYWANIEM nowych środków dopingujących są zazwyczaj 2 kroki do przodu przed laboratoriami WYKRYWAJĄCYMI doping.
3) Porównanie do strongmenów jak najbardziej nie na miejscu. Akurat MMA jest sportem w którym bardzo liczy się myślenie, taktyka walki, precyzja.
Logicznie myśląc jeżeli zawodnik suckes zawodnika MMA zależy w przynajmniej 50% od znajomości technik, przejść między nimi, obron, itp. natomiast lekkoatlety w 90% od cech motorycznych to komu bardziej potrzebny jest doping?
4) Muchol, ty byłeś chyba zawodowym bokserem bo Twój poziom argumentacji wskazuje na patologiczne zmiany w mózgu.
Napisano Ponad rok temu
muchol trafne porownanie strongman a pride.. wydaje mi sie troche ze ty mylisz walki mma z wolna amerykanka...nastepuje tutaj klasyczny przyklad tak zwwanego "nie mam pojecia o temacie w ktorym sie wypowiadam"
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
doping jest w kazdej sztuce walki na swiatowym i krajowym poziomie.
i nie piszcie prosze o masie miesniowej.srodki dopingujace nie zawsze
rownaja sie ze wzrostem masy(winstol,oxandrolon=sila),dodatkowo
dodam ze uzywa sie kilku "polepszaczy" kondycji (epo,adrenalina,efedryna) a na hgh i medialnym ostatnio zlotym hormonie
ligowi bokserzy w polsce biora,zapasnicy tez ... wiec inni tez.
jezeli ktos w to nie wierzy to jego sprawa
Napisano Ponad rok temu
epo
A do czego może być potrzebne epo w mma?? Wytłumacz proszę bo nie wiem...
Napisano Ponad rok temu
Widziałem w sieci fotki Basa Ruttena kiedy było modelem (tak, subtelny szczupły włochaty men w sportowym stroju z gatoradą) i obecne. Nie uwierzę, że to tylko dieta i siłownia tak go zmieniły.
Bas Rutten napewno nie jest przykładem kosiarzy.Może coś brał może nie ale akurat jego wygląd jest raczej naturalny.Człowiek ćwiczący długo wyrabia sobie rzeźbę.Rutten nie jest w cale duży w porównaniu do innych.
Napisano Ponad rok temu
Bas Rutten napewno nie jest przykładem koksiarzy.
Myślę że jednak jest.
Jasne, że są "lepsi", ale myślę tak samo jak RobertP - "Nie uwierzę, że to tylko dieta i siłownia tak go zmieniły."
Na oficjalnej stronie Ruttena można było sciągnąć (może ciągle można) fragmenty jego starych walk, gdy jeszcze walczył w Muay Thai a o parterze nie miał pojęcia. Jak oglądałem te filmiki to nie mogłem poznać kto jest kto, tak jego sylwetka była inna od znanej później. Był dużo szczuplejszy.
W UFC Rutten walczył w wadze ciężkiej, to zdecydowanie nie była jego naturalna waga. Musiał przytyć jakieś 20kg więcej niż jego natuarlna masa.
A przy kilku treningach (głównie wytrzymałościowych) dziennie - jest to nie do zrobienia w sposób naturalny.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 Dynamite (wyniki i fotki)
- Ponad rok temu
-
Ray Sefo dla Vortalu Budo
- Ponad rok temu
-
gracie tez ogladaja budo
- Ponad rok temu
-
kopnięcia w MMA
- Ponad rok temu
-
czy ktos wie skąd mozna sciągnąc walke royca z sekuraba?????
- Ponad rok temu
-
Pride NYE - Shockwave - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
[SPOILER] Hunt vs Silva
- Ponad rok temu
-
Najduch w K1!!!
- Ponad rok temu
-
Filmy z dzisiejszego pride !