gracie tez ogladaja budo
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia.
Napisano Ponad rok temu
z jakiej to okazji
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podpisalem na podstawie obserwacji wlasnych,jesli kojarzysz cos takiego jak PanAms to musisz sobie zdawac sprawe na jakims poziomie trzeba byc zeby ta impreze wygrac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam jednak swoje zdanie i dla mnie grzesiek jest najlepszy,chyba nikogo tym nie urazilem?
Napisano Ponad rok temu
jest polakiem ...
co do koloru pasow. grzesiek ma purpure. posiada ja od ok. 2 lat. dostal ja od renzo gracie. chce dodac, ze pasy pod renzo posiadaja najwyzsza jakos nietylko w usa ale i obydwu amerykach. latwo to mozna stwierdzic na podstawie kulanek treningowych, kiedy do renzo przychowi wielu "turystow" z roznymi kolorami pasow, a takze na podstawie wynikow zawodow. purpura purpurze nierowna. spotkalem sie z purpurami od renzo ktore poziomem przewyzszaja niejednego czarnego pasa z innych akademi...
grzesiek w zeszym roku wygral panams... to jest bardzo duze osiagniecie. w bjj sa tylko 2 wazne zawody... mundial - uwazany za mistrzostwa swiata, i panams... poziom jest porownywalny poniewaz staruja ci sami zawodnicy...
grzesiek jest asystentem rodrigo gracie i jego pierwszym sparing partnerem w parterze. rodrigo moze nie jest bardzo znanym zawodnikiem, ale nie da sie zaprzeczyc, ze to pierwsza liga swiatowego mma. co prawda przegral ostatnia walke z bj pennem, ale przez wskazanie (i bj jest najlepszy). ci co znaja rodrigo mowia, ze to nie byl ten sam zawodnik. cos mu sie stalo, ze nie zawalczyl na najwyzszym swoim poziomie. ale jeszcze bedzie mial 2 walki w k1. poczekajmy. powienien pokazac co jest wart.
jest to jeszcze jeden dowod na wysoki poziom grzeska.
i jeszcze moje osobiste doswiadczenie. osobiscie staram sie unikac walki z nim. jest dla mnie za cieki za silny i technicznie istnieje miedzy nami przepasc. frustruje mnie walka z nim. czuje sie jak bialy pas. nic nie moge zrobic. nawet bronic sie nie moge. grzesiek mam taki styl, ze dazy do jak naszybszego skonczenia. nie obchodzi go co umiesz ani kim jestes. ma jeden cel. poddac cie. nie lubie sie poddawac. ale cenie sobie treningi z nim poniewaz potrafi wyjasnic mi wszelkie zawilosci. jest poziom wyzej w rozwoju bjj. teraz pozostaje mu tylko cwiczyc dalej i rozijac sie na najwyszy poziom.
szkoda, ze kontuzja nieco zaburzyla jego cykl treningowy...
to chyba tytle. wsyztsko co napisalem, wynosze z mojego doswiadczenia, z obserwacji poziomu w polsce i porownaniu go do tego co mam okazje ogladac w nyc.
i jeszcze jedno. chcialbym moc zobaczyc turniej, na ktorym moglibysmy sie przekonac o tym kto tak naprawde jest najlepszym polakiem... jest juz paru zawodnikow. w tej krolewskiej wadze 95 kg.jest linke, bagi, cipao,radek z ll, jakubek, miras, moze nastula, napewno znajdzie sie ktos w krakowie i poznaniu. to sa zawodnicy o ktorych wiem, ze sa niezli. teraz pozostaje ich tylko skonfrontowac. moze znalazlby sie jakis organizator. teraz jest tyle gal mma. zazwyczaj wszyscy organizatorzy wywodza sie z bjj, moze na tej bazie mozna by zorganizowac taki turniej. mysle, ze wiele osob chcialoby zobaczyc te pojedbnynki. ja sam gotow jestem zaplacic duzo za bilet wstepu na taka impreze...
pozdrawiam
pawel
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kopnięcia w MMA
- Ponad rok temu
-
czy ktos wie skąd mozna sciągnąc walke royca z sekuraba?????
- Ponad rok temu
-
Pride NYE - Shockwave - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
[SPOILER] Hunt vs Silva
- Ponad rok temu
-
Najduch w K1!!!
- Ponad rok temu
-
Filmy z dzisiejszego pride !