kopnięcia w MMA
Napisano Ponad rok temu
Jestem świeżo po obejrzeniu filmów z UFC (głównie z Sakurabą) i były tam wysokie kopnięcia na głowę, chyba obrotówka (Pride 5 walka z Belfortem 2 runda).
Jak to jest z praktycznym wykorzystaniem kopnięć w walkach turniejowych, opłaca się je ćwiczyć?
Napisano Ponad rok temu
Ale nikt nie zabrania trenowania obrotówek - bylebyś nie próbował za często ich stosować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wlasnie niedawno sie nad tym zastanawialem. duzo ludzi powtarza "highkicki sa nieskuteczne""ladnie wygladaja, ale nie nadaja sie do walki""mma to zweryfikowalo" itd. itp. a CroCop caly czas highkickuje i to ze wspanialymi rezultatami. Zastanawialem sie - dlaczego on to robi? I doszedlem do wniosku, ze widocznie nikt mu nie powiedzial o nieskutecznosci highkickow - sadze ze gdybysmy go uswiadomili, zaprzestalby wykorzystywania tej beznadziejnej i jedynie pokazowej technikiobejrzyj parę walk Crocopa, a zobaczysz, że jednak są high-kick'i
Napisano Ponad rok temu
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie wlasnie, jak taki wazny zawodnik moze uzywac takich nieskutecznych technik!? Combat sie na swojej stronce przewracatak tak! napiszmy list i niech sie wszyscy podpisza moze wtedy uswiadomimy mirka jaki ogromny blad popelnia!!! :twisted: przeciez to nawet nie wypada bo jest swiatowej klasy zawodnikiem! a tu takie bledy kto go uczyl 8)
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
ile ludzi w pride lub ufc highkicki stosuje?
2. Czy Crocop w mma cos tymi highkickami zrobil najlepszym, ktorzy ich niestosuja? ( zreszta niewidzialem walki mma Crocopa ktora zakonczylby highkickiem, jesli taka byla to dajcie znac ja jego wszyskich walk nie ogladam)
3. Jak masz cos doprowadzone do perfekcji i jestes jedna osoba na tysiac ktora umie to zastosowac w mma to ok- popatrzcie ile osob stosuje w mma obalenia zapasnicze z dobrym skutkiem a ile highkicki
Napisano Ponad rok temu
walka z Igorem Vovchanchynem. Zakonczona wlasnie przez headkicka.( zreszta niewidzialem walki mma Crocopa ktora zakonczylby highkickiem, jesli taka byla to dajcie znac ja jego wszyskich walk nie ogladam)
Napisano Ponad rok temu
ile ludzi w pride lub ufc highkicki stosuje?
Się uczyć leniuchom nie chce tylko ten parter i parter... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Aleksander Emalienko - KO przez head kick
Dos Caras Jr- KO prze head kick
Poza tym u niego nawet jezeli highkick nie konczyl walki to z pewnoscia oslabial przeciwnika (knockdownowal Minotauro w bardzo ladnym stylu, mimo iz walke przegral)
Pozdrawiam
ps. mowa oczywiscie o CroCopie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...
2. Czy Crocop w mma cos tymi highkickami zrobil najlepszym, ktorzy ich niestosuja?
...
Czekaj, nie chodzi o to, czy trenowanie highkicka to najlepszy sposób na wygrywanie Pride. Chodzi mi o to, że highkicki są często przedstawiane jako techniki sprawdzające się jedynie w filmach, nie mające racji bytu w realnej walce. Obejrzałem kilka filmów z UFC, zobaczyłem stosowane rzadko bo rzadko ale skutecznie highkicki, pomyślałem sobie, co jest k...a, miało nie działać, zastosowanie highkicka miało się kończyć natychmiastowym wejściem w technikę, i zglanowaniem kopiącego. Stąd moje pytanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mirko jako ,,kopacz,, jest geniuszem.Czy opłaca sie ćwiczyć high kicki ?Minotauro i Fedor wogóle nie kopią a uważani sa za najlepszych fighterów w wadze ciężkiej.
Właśnie obejrzałem zakończenie walki Mirko z Fedorem.
Nokautujący kop na głowę.
Napisano Ponad rok temu
Mirko jako ,,kopacz,, jest geniuszem.Czy opłaca sie ćwiczyć high kicki ?Minotauro i Fedor wogóle nie kopią a uważani sa za najlepszych fighterów w wadze ciężkiej.
hem hem ale onie ze soba nie walczyli
może chdziło Ci o walke Mirka z Igorem
Napisano Ponad rok temu
hem hem ale onie ze soba nie walczyli
może chdziło Ci o walke Mirka z Igorem
Przepraszam za pomyłkę, zmyliła mnie nazwa pliku którą ktoś nazwał:
PRIDE.GP.2004.-.Mirko.CroCop.VS.Aleksander.Fedor.mpg.
a ja ich z twarzy nie znam
Chodziło o Aleksandra Emelianenko. Niemniej walka śliczna z ślicznym
highkickiem na końcu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sudo walczy w bardzo efektowny sposób, ale taki jest urok mniejszych kategoriiObejrzyjcie sobie walki Genki Sudo. on wprawdzie nie wali mawach, ale to co wyczynia jest niesamowite. Jakieś backfisty, przewroty - ten gościu nie tylko wygrywa, ale jeszcze ośmiesza
Napisano Ponad rok temu
zobaczyłem stosowane rzadko bo rzadko ale skutecznie highkicki, pomyślałem sobie, co jest k...a, miało nie działać, zastosowanie highkicka miało się kończyć natychmiastowym wejściem w technikę, i zglanowaniem kopiącego. Stąd moje pytanie.
Może chodzi o to że trudniej jest nauczyć się skutecznie kopać high- kicki niz zakładać dzwignie skutecznie, czy boksować i przeciętnemu fighterowi opłaca się bardziej uczyć tych technik niż high- kicków... Co nie znaczy że jak ktoś się już naumie to nie mogą być one skuteczne... A to że mało kto dobrze je kopie i może stąd uchodzą za techniki samobójcze to innna sprawa... Chociaż oczywiście moge się mylić bo ja tylko taniec ćwiczę... :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy ktos wie skąd mozna sciągnąc walke royca z sekuraba?????
- Ponad rok temu
-
Pride NYE - Shockwave - wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
[SPOILER] Hunt vs Silva
- Ponad rok temu
-
Najduch w K1!!!
- Ponad rok temu
-
Filmy z dzisiejszego pride !