Gdzie i za ile broń treningowa??
Napisano Ponad rok temu
Właśnie poluję na statystycznie najlepszy sklep internetowy z bronią treningową do Aikido. Jaki waszym zdaniem jest najlepszy? Podajcie adresy...
Będę baaaardzo zadowolnięta jeśli ktoś wspomoże mnie w moich żmudnych poszukiwaniach
Z góry wam dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem dość pochlebne opinie o Samuraju ( bodajże samuraj.canpol.pl )
Tyle z polskich sklepów...
Grey Fox
Napisano Ponad rok temu
Nie twierdze, że to jest najtańsza metoda pozyskania broni, ale niewątpliwie dająca szanse na utrzymanie dojo i nauczyciela, a tym samym perspektywę treningów w dłuższym czasie...
Tym samym - uważam że najlepszy sklep z akcesoriami, to Twój własny Sensei :-)
W.
Napisano Ponad rok temu
W moim mieście napewno nie znajde sklepu z takim rzeczami.Wyjazd np dp wa-wy to zawsze wyprawa a przez allegro moge pooglądać (o ile wierzyć zdjęciom) i kupić a paczka przyjdzie pocztą za 2 dni.
Chciałem zaznaczyć,ze mówie tu o broni dla początkujących (jak ja) a nie dla fachowców z wysokimi wymaganiami. Pozdr.
P.S.fakt...najzdrowiewj zapytać Senseja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio fajna broń przyszła (jo i bokkeny), ale dopóki moja obecna działa to nie ma wymówki
Napisano Ponad rok temu
mają bokkeny, iaito, katany (te w dobrej cenie z renomowanych firm jak Hanwai- Paul Chen)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ellis, tam skad pisze Yokai (sadzac po stronie www) nie ma sklepu ze sprzetem do budo... To Yokai - a senseia swego kochanego sie zapytac, on zawsze ten kawalek drewna w dobrym gatunku zalatwic moze, nieprawdaz Przy okazji - pozdrowienia dla Radzia i reszty ekipy z Czerwonego Zaglebiao nowa dziewczyna na forum witam wiec , a co do jo i bokena to w sumie najlepiej sie przejsc do sklepu w miescie...zalezy skad jestes
APAS
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Droga Ellis, cierpisz na typowa przypadlosc warszawiakow... Otoz sa w tym kraju miasta liczace po kilkanascie lub kilkadziesiat tysiecy mieszkancow, gdzie nie ma kin, szkol srednich na odpowiednim poziomie a najblizsza sekcja aikido jest kilkadziesiat kilometrow dalej, z tym ze dojazd ciezki. Moze mylisz Lubin, skad pisze nasza kolezanka, z Lublinem - duzym osrodkiem akademickim na poludniowym wschodzie Polski. Well, Lubin (zwany czasem Gorniczym) lezy na Dolnym Slasku, w dawnym wojewodztwie legnickim, liczy okolo 80 tysiecy mieszkancow i nie ma tam specjalizowanego sklepu ze sprzetem do sztuk walki, a przynajmniej nie bylo, gdym tam ostatni raz goscil. Zreszta w lezacej 20 kilometrow dalej 120-tysiecznej Legnicy tez takowego nie ma. Nie ma tam nawet maty z prawdziwego zdarzenia i o ile wiem tamtejsz sekcja, powstala dzieki zapalowi i ciezkiej pracy sensei Radka Dudy cwiczy w warunkach dosc bojowych na tatami zbudowanej z trzech rozdzajow mocno spracowanych materacow, ale za to postepy chlopaki (i dziewczyny) robia znakomite! Zatem - droga Ellis - bedac w komfortowej sytuacji nieograniczonego dostepu do sekcji, organizacji, szkol i kultury poprzez fakt zamieszkiwania w stolycy zechciej prosze pamietac, ze sa ludzie, ktorych zycie jest nieco ciezsze, bo maja pecha mieszkac na prowincji, ktora w Polszcze zacofana niestety bywa, choc ludzie WSPANIALI tam czesto spotkani byc moga...no sadzac po stronie www to lublin, myle sie? to nie mow ze w lubilinie nie macie jednego nawet sklepu ze sprzetem do sztuk walki...
APAS (z prowincji glebokiej, choc ostatnio do metropolii swiatowej przeflancowany)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ellis, czas odwiedzic okuliste! Bo jak bedziesz jakas umowe podpisywac, z bankiem czy mezem przyszlym, to jak tam Ci sie male literki potenteguja, to troche problemow potem mozesz miec A lubinianie sie na Ciebie za pomylke nie obraza - jak ch znam, to tylko stwierdzenie, ze mieszkaja w Lubinie Legnickim pod Glogowem troche ich wnerwia...on dobra zle przeczytalam..za male literki byly i pomililam z lublinem
Napisano Ponad rok temu
A lubinianie sie na Ciebie za pomylke nie obraza - jak ch znam, to tylko stwierdzenie, ze mieszkaja w Lubinie Legnickim pod Glogowem troche ich wnerwia...
Nie nie obrażą się... My doskonale wiemy w jakiej dziurze mieszkamy, ale określenie "Lubin Legnicki pod Głogowem" to malutka przesada Panie APAS!!
Dziękuję wam wszystkim za swoje wypowiedzi. Napewno skorzystam z waszych rad
Papatki!
Napisano Ponad rok temu
Ellis, czas odwiedzic okuliste! Bo jak bedziesz jakas umowe podpisywac, z bankiem czy mezem przyszlym, to jak tam Ci sie male literki potenteguja, to troche problemow potem mozesz miec A lubinianie sie na Ciebie za pomylke nie obraza - jak ch znam, to tylko stwierdzenie, ze mieszkaja w Lubinie Legnickim pod Glogowem troche ich wnerwia...on dobra zle przeczytalam..za male literki byly i pomililam z lublinem
etam , dzisiaj poprostu jak wiekszosc warszawy zle spalam
Napisano Ponad rok temu
Ludzie kochani gdzie kupiliście swojego bokkena, jo i tanto no i przede wszystkim za ile
Właśnie poluję na statystycznie najlepszy sklep internetowy z bronią treningową do Aikido. Jaki waszym zdaniem jest najlepszy? Podajcie adresy...
Będę baaaardzo zadowolnięta jeśli ktoś wspomoże mnie w moich żmudnych poszukiwaniach
Z góry wam dziękuję
w wątku pod takim adresem
http://budo.net.pl/v...der=asc&start=0
była kiedyś dosyć mało konkretna dyskusja o bokkenach ale niektóre wypowiedzi jak pamiętam trochę wyjasniały. M.in. ja pisałem tam o swoim bokkenie. Może to pomoże.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
happy new year.. form dublin
- Ponad rok temu
-
Jak aikidocy spedzaja Sylwestra?
- Ponad rok temu
-
The Power of Aikido
- Ponad rok temu
-
Pare fotek z Wigilii w Klubie "SHUGYO"...
- Ponad rok temu
-
CO myslicie o aikidokach z jeleniej góry
- Ponad rok temu
-
Filmiki z randori
- Ponad rok temu
-
Etsunengeiko
- Ponad rok temu
-
AIKIDO - a co to za stwór?