salta i przewroty w tył
Napisano Ponad rok temu
Po rundaku jest poprostu lepszy impet i troche inna technika wykonywania ... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rundak jest o tyle lepszy, ze jak sie wybijesz to nie masz odwrotu 8)
co nie znaczy,ze ja umiem ktorekolwiek :roll:
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym wam powiedziec ze najbardziej skrzywiona postacia na tym forum jest chyba Cheetah, ktory odwiedzajac nasza sekcje zrobil salto do tylu z murku o wysokosci 2,5 metra moze? Sie Mirek nie obrazaj to komplement ;D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kolego przepraszam ale jakim cudem niemozna niby po rundaku nic niezrobic ot poprostu robisz cos aby stracic ,,nabyte wybicie'' np ladujesz na ziemi po co zaraz jakies salta........Rundak jest o tyle lepszy, ze jak sie wybijesz to nie masz odwrotu 8)
faktycznie co do slata do przodu rundak jest niezastapiony ale z samego porzadnego rozbiegu tez sie da(robie, przynajmniej robilem). Z miejsca nieznam/niewidzialem czlowieka ktory by potrafil bez zadnych ulatwien(wysokosc, murek czyz cos) ktory by umial z miejsca salto do przodu.
Natomiast do tylu to juz calkowicie odwrotnie jak kto woli do wyboru do koloru jest rozpoczeć
co do Parkour tam jest przewrot taki nie techniczny bardziej bokiem( barkiem) sie
toczysz niz idealnie środeczkiem glowki, tu malo kto uzywa czegos takiego jak fiflak do przodu czy cos w tym stylu ot poprostu nietechniczny fikolek do przodu (z czego mi widomo).
(hmmm moge sie mylic jestem jedynie czlowiekiem)
Napisano Ponad rok temu
sorry zapomnialem w tamtym poscie opisz (jak mozesz) mi jak to wykonujecie?? ze niby rece na skrzynie i nogi nad soba przerzucacie czy jak bo ni groma tego niemoge sobie wyobrazic na wf-ie........a co do fiflaka.... na wfie mamy uproszczoną wersję fiflaka do przodu odbijamy sie od skrzyni,nie od ziemi
moze uzywacie do tego wyskoczni(potocznie nazywanej kangorem)
Napisano Ponad rok temu
faktycznie co do slata do przodu rundak jest niezastapiony ale z samego porzadnego rozbiegu tez sie da(robie, przynajmniej robilem). Z miejsca nieznam/niewidzialem czlowieka ktory by potrafil bez zadnych ulatwien(wysokosc, murek czyz cos) ktory by umial z miejsca salto do przodu.
Stigi chłopie co Ty piszesz?? :wink:
Rundak jest niezastąpniony do salta do przodu?? Mam nadzieję że to jakaś literówka ...
Ja robiłem salto do przodu bez ułatwień ( bez wyskoczni) ale z rozbiegu.....
A zgłoś sie do mnie na gg to i filmik Ci wyślę jak kolesie robią z miejsca
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jak sie wybijesz po rundaku do salta to rzeczywiście nie masz odwrotu.. chyba, że się w połowie rozmyślisz.. jak ja kiedyś --> wylądowałem na głowie.
P.S.
Archi mnie ubiegł
Napisano Ponad rok temu
pewnie takFiflak do przodu? Chodzi Ci o wychwyt z rak czyli przerzut przodem?
Napisano Ponad rok temu
A roll'a robi sie przez bark, bo jest bezpieczniej niz przez glowe... :roll:
Ale, ale...Ten temat juz nie raz zszedl z tematu, wiec po co ma schodzic z tego tematu jeszcze raz...piszcie na temat w tym temacie a nie, nie na temat... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Rundak jest o tyle lepszy, ze jak sie wybijesz to nie masz odwrotu 8)
Jest odwrót po rundaku - można klasycznie zgasić pęd [po wybiciu w górę przechylamy nieco tułw do przodu - dodatkowo możemy sobie pomóc nogą wtsawiając ja do przodu przed siebie] ...
Co do salta w przód po rundaku też jest mozliwe po dodatkowym obrocie zaraz po rundaku [tzw. salto americano] - tylko musimy zrobic rundaka bardziej podobnego do gwaizdy [tzn.wylądowac bokiem]
Hmmm może to wam zobrazuje [jak sami widzicie nogi są rozłączone - a w typowym rundaku powinny być złączone] ....
Mozna też zrobić w ten sposób [tak jak ,,180,,]
Z miejsca nieznam/niewidzialem czlowieka ktory by potrafil bez zadnych ulatwien(wysokosc, murek czyz cos) ktory by umial z miejsca salto do przodu.
Zapraszam do Jasła ...
Chcialbym wam powiedziec ze najbardziej skrzywiona postacia na tym forum jest chyba Cheetah, ktory odwiedzajac nasza sekcje zrobil salto do tylu z murku o wysokosci 2,5 metra moze? Sie Mirek nie obrazaj to komplement ;D
Nie obrażam się - pamiętam to - no było coś koło 2 metrów [cos takiego jak tutaj] :
Od pewnego czasu przeniosłem się na wyższe pułapy [ale ostatnio dopadła mnie kontuzja i jak narazie ograniczam wysokość - wogóle się ograniczam :P ]
Dobra dośc tych wywodów ... Nie odbierajcie tego jak jakiejś formy przechwałki czy cos tylko napisałem tego posta z myslą o poczatkujących jakich raczymy widywac na forum ...
Aloha :wink:
Napisano Ponad rok temu
no i co do tego parkour-a to mi tez chodzilo o ,,rolle''
hmmm do Jasła ja taka miejscowosc kojarze z Radia chlew skoro mowisze ze masz filmy ze z miejsca salto do przodu to wieze i jestem pelen podziwu dla osob wykonywujacyh
(jestem tylko czlowiekiem moge sie mylic )
Napisano Ponad rok temu
wg mnie marna szansa na zgaszenie pedu jezeli zaczales robic salto. nie ma na to czasu.Jest odwrót po rundaku - można klasycznie zgasić pęd [po wybiciu w górę przechylamy nieco tułw do przodu - dodatkowo możemy sobie pomóc nogą wtsawiając ja do przodu przed siebie]
zgasic ped to mozesz jezeli wiesz, ze nie robisz salta tylko chcesz sie wybic max do gory, lub max do tylu. jezeli zrobisz po wybiciu poczatek grupowania to potem juz tylko rozcieranie karku nam zostaje.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście jak juz zapoczątkujemy salto to musimy je dokończyć w porządny sposób czy to americano, czy zwykle salto,180 czy 360,falsh czy switch itd. itd....
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja go nie znam :?geeeez Carrneiro ide dzis specjalnie na trening obadac jak robisz salto
Ok koneic tematu :roll:
Napisano Ponad rok temu
PS. motyw z macaco'iem podałem, żeby podać przykład jak to mniej więcej wygląda
Do Carrneiro : ale znasz mnie, pokażesz na treningu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prowadzenie zajęć
- Ponad rok temu
-
wyjęte z reportażu....