salta i przewroty w tył
Napisano Ponad rok temu
PLIS :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O 8O na pokazach capoeiry? :shocked!:przewroty wtył napewno ćwiczycie bo wielokrotnie widziałem na pokazach.
Napisano Ponad rok temu
Dam sobie rękę obciąć, że Jemu chodzi o fiflaka do tyłu8O 8O 8O 8O na pokazach capoeiry? :shocked!:przewroty wtył napewno ćwiczycie bo wielokrotnie widziałem na pokazach.
Napisano Ponad rok temu
zalerzy
chobbistycznie
Nie żebym się czepiał ale po jakiemu to?? :wink:
A zeby nie było OT: czy jemu chodzi o macaco ew. macaco paulista??
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś się ze mna nie zgadza niech pisze.
Jeśli ktoś chce podwarzyć moją wiedze czy inteligencje niech wejdzie ze mną w konwersacje. Pisząc na forum każdy może być mądry.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą wolę snickersy..
Napisano Ponad rok temu
A jądro marsa składa się z lodo Panie Oreliusz. Wydocznie twoje dane są nieaktualnie. Jak jednak sam zauwarzyłeś temat dotyczy czego innego więc jak ktoś ma coś do marsa niech dobie kupi nowa książkę.
A jakby co to nie ja zacząłem ten temat tylko jakiś (nie wypowiem się) co uważa się chyba za mądrzejszego od innych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może ten Pan poprostu najzwyczajniej w świecie myli nazwy? nie chodzi o fiflaka przypadkiem?
Napisano Ponad rok temu
Dam sobie rękę obciąć, że Jemu chodzi o fiflaka do tyłu8O 8O 8O 8O na pokazach capoeiry? :shocked!:przewroty wtył napewno ćwiczycie bo wielokrotnie widziałem na pokazach.
MOTYLA NOGA... JASNE, ŻE ON NAZWY MYLI :?
A jeżeli Stary, naprawdę Ci chodzi o przewroty w tył/przód to zapisz się do ... podstawówki!!
klasa 4 : -przewrót w przód
-przewrót w tył
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dżizys...Dokładnie chodzi mi o przewrót w tyl. Jaki wiele osób zresztą umie... i tak dalej
Przewrót w tył robi się następująco:
Wyprostowane ręce wyciągmy wzdłuz linii tułowia tak by dłonie znajdowały się przed pośladkami. Następnie zginamy się w biodrach i powoli opuszczamy posladki (nazywane w skrócie "zadkiem") na znajdujące się pod nami podłoże. Jak można się domysleć, pierwsze z podłożem stykają się ręce. Pełnią one funkcję amortyzującą. W chwilę później z podłożem (nazywanym inaczej "podłogą" lub "parkietem") kontaktuje sie część ciała, którą określiliśmy nazwą "zadek". Warto zauważyć, że nogi przez cały ten czas powinny być wyprostowane i złączone (chyba, że robimy przewrót w tył do rozkroku, ale to coś zupełnie innego). W momencie przechodzenia od zadku poprzez plecy, przenosimy ręce z pozycji podpośladkowej, gdyż tu już są nam one nieprzydatne, do pozycji okołokarkowej. Mianowicie kładziemy je obok karku tak by po przekręceniu się z pleców ruchem kołyskowym, mieć się czym wypchąć do pozycji stojącej. Następnie wypychamy sie do pozycji stojacej. Nogi przez cały ten czas powinny byc wyprostowane i złączone.
Voila!
DO UIRAPURU: przecież sie pytał, nie? pozdr
Napisano Ponad rok temu
@ Jezus - może Tobie chodzi o mortala , tudzież salto bo jakoś nie moge sobie wyobrazić przewrotów w przód/tył w capoeira
Napisano Ponad rok temu
Pozdro dla Artes Das Gerais
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prowadzenie zajęć
- Ponad rok temu
-
wyjęte z reportażu....
- Ponad rok temu
-