Streamlight - BatonLite
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako Backupowa diodówka - bywa wystarczająca, poza tym fajny kubotanik. ma wg. mnie jedną tylko wadę - przezroczysty "korek" z poliwęglanu - nie powinien wg. mnie wystawać poza korpus z alu - i to nie tyle ze względu na możliwość uszkodzenia (jest b. wytrzymały) co z powodu przewodzenia światła. Korek działa jak światłowód - świeci także po obwodzie powodując w zupełnej ciemności dyskomfort u użytkownika - niepotrzebny efekt olśnienia w polu widzenia. dla wyeliminowania tego efektu najlepiej pomalować lub okleić na czarno karbowany brzeg korka
Napisano Ponad rok temu
3 mocne diody LED (42.000 milikandeli)
Czy to się da jakoś przeliczyć/przełożyć na lumeny? Interesuje mnie siła oślepienia przy jednorazowym strzale w oczy.
Napisano Ponad rok temu
trochę głupio płacić połowę wartości latarki za przesyłkę ...
choć i tak pewnie polska cena bedzie sie równać z zagraniczną+przesyłka ...
OT ...
Swiat Nozy - ten sweterek to ze smith's co nie ? ...
tak tylko pytam ...
:wink: ...
Napisano Ponad rok temu
powiedzmy tak:
-w całkowitej ciemności: zamknięta - bez okien- ciemna klatka schodowa, piwnica itp - spokojnie nabłyskać można komuś
- ulica nocą - światła z budynków + latarnie itp. - wtedy raczej mało skuteczne do oślepiania ( KL1 na E2e daje tak na oko ze 3 razy tyle)
dodatkowy bajer - kółko na klucze jest zamocowane na ruchomym pierścieniu - więc jeśli macie zapiety "stosowny" pęczek kluczy, to można nim wymachiwać jak ... pęczkiem kluczy i ewentualnie wyprowadzić nim zgrabny impuls kinetyczny na facjatę oponenta.
długość - 13,4 cm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za informacje. Tego się właśnie obawiałem Z drugiej strony sf typu C2 czy E2E są za małe jak na yawarę dla mnie bo praktycznie nie wystają z dłoni. Idealnym połączeniem byłoby coś co ma gabaryty BatonLite'a a oślepia jak SF. Jakby jeszcze cena była bliżej BatonLite'a niż SF 8)
Ale jest SF e2 defender, tyle ze tutaj cena jak przystalo na SF
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pocketech Mini LED Light
- Ponad rok temu
-
Innova X1
- Ponad rok temu