no albo "czy w bjj są uderzenia?"To jakby zalozyc na forum bjj temat " BJJ W Vale Tudo ". Badzmy powazni.
capoeira w valetudo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
re up
Sprobuje odpowiedziec...
Oczywiscei ze sa ciosy, ale tylko barkiem, nosem, czolem, biodrem i jak sie uda to tez lewa powieka. Mozna stosowac kombinacje. Innych uderzen w bjj nie ma!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wogole to tak sobie pomyslalem odnosnie vale tudo, ze kiedys wszyscy kopali itd.. przyszlo takie nieznane bjj, nikt nie wiedzial co z tym zrobic i kosili wszystkich. Teraz juz ludzie znaja parter i wiedza jak sobie radzic lepiej lub gorzej Teraz kazdy nabierze nawykow walki w parterze itp. jak go przewroca to zlapie w garde... No i moze kiedys znow zrobia jakis wynalazek, ktory okaze sie swietna bronia przeciw takim akcjom. A poniewaz kazdy bedzie mial nawyki z bjj, to zaskoczony nie bedzie wiedzial jak sobie poradzic I moze bedzie nastepna rewolucja hehe.
Tak sobie gdybam, ale ogolnie chodzi mi o to, ze jak czlowiek sie czegos nie spodziewa, zostanie wybity z wyuczonego rytmu, to czesto przegra zanim sie zorientuje co jest grane. Tak wiec zdecydowane wejscie, moze przesadzic o wyniku walki i "nawet" capoeirista moze tego dokonac Tylko tak jak mowie, bardzo wazne jest tu "otrzaskanie" w walce i jak ktos nie trenuje pod tym katem, to chocby nie wiem co trenowal lepiej dla niego zeby sie nie wychylal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Emocje a Roda...
- Ponad rok temu
-
Capoeira do Mestre Sinhozinho - przypomnienie tematu
- Ponad rok temu
-
Vademecum - Często poruszane tematy
- Ponad rok temu