Kershaw K.O. Leek czy Benchmade Monochrome
Napisano Ponad rok temu
PS. a jak do garnituru to ja bym radzil pomyslec nad lzejszym nozem jednak. Brales pod uwage CUDA EDC?
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie, pod względem wygody noszenia w garniturze jak do tej pory nic nie jest w stanie przepić BM 530 z jego 51 gramami wagi i 9 mm grubości (bez clipa). Do zadań biurowo-miejskich jezt w zupełności wystarczający.
Napisano Ponad rok temu
w garniturze w kieszeni to sie nie da nic noscic
poza dlugopisem(we wnetrznej)
myslaem raczej o noszeniu przy pasku
po to chyba jest klips
Napisano Ponad rok temu
Co do noszenia na pasku to nie zawsze się daje - ja nie chcę straszyć ludzi kiedy zdejmę marynarkę, a różnorakie pochewki na pasek, jakoś tak nie pasują do garnituru .
Przemyśl jeszcze tą sprawę. Oczywiście dużo zależy czy pracujesz tylko w biurze w kręgu znajomych, których można przyzwyczaić do widoku noża, czy spotykasz się też biznesowo z "obcymi" ludźmi, wtedy nóż na pasku może zrobić nienajlepsze wrażanie (o ile nie zajmujesz się ściąganiem wierzytelności lub czymś podobnym ;-)
Napisano Ponad rok temu
Monochrome to jeden z lepszych projektow, jakie mialem w reku, ale do gangu sie lepiej inne nadaja - bo on jest po prostu ciezki.
A garnitur i noz na pasku... Ja bym raczej nie nosil.
Napisano Ponad rok temu
http://www.budo.net....p=301191#301191
Napisano Ponad rok temu
Ale w takim przypadku to sie monochrome dopiero nie nadaje.Przemyśl jeszcze tą sprawę. Oczywiście dużo zależy czy pracujesz tylko w biurze w kręgu znajomych, których można przyzwyczaić do widoku noża, czy spotykasz się też biznesowo z "obcymi" ludźmi, wtedy nóż na pasku może zrobić nienajlepsze wrażanie (o ile nie zajmujesz się ściąganiem wierzytelności lub czymś podobnym ;-)
Wzialbym cos wiekszego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale marynarki nie zdejmuje
ale myslalem o czyms z raczka "metalowa" :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego bym sobie nie sprawil Kershawa.
Ale ja z nimi nie mam zadnych doswiadczen - mam za to z monochromem i jestem bardzo zadowolony.
Na Twoim miejscu rozwazylbym CUDA EDC.
Napisano Ponad rok temu
Widzę, że chyba musisz się uczyć na własnych błędach . Kup więc po prostu.... cokolwiek . Ponosisz, poużywasz, zobaczysz jak będzie działać w praktyce koncepcja noszenia na pasku przy garniturze noża z metalową rękojeścią. Przekonasz się sam co Ci pasuje a co nie i wtedy będziesz już wiedział dokładnie na co zwrócić uwagę wybierając następny nóż .
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie to nozyk do czestego uzywania musi byc z dobrej stali i juz.
Dlatego bym sobie nie sprawil Kershawa.
Ale ja z nimi nie mam zadnych doswiadczen - mam za to z monochromem i jestem bardzo zadowolony.
Na Twoim miejscu rozwazylbym CUDA EDC.
i znowu zmieniam zdanie
CUDA EDC tez mi sie zaczol podobac :?
Napisano Ponad rok temu
Masz tam w okolicy paru ludzi z forum, popytaj, czy nie maja czegos, co by Cie interesowalo, albo nie znaja jakiegos sklepiku, gdzie sobie mozna pomacac noze - obejrzyj z bliska, pobaw sie chwile, to Ci minie wiele watpliwosci.
Chyba, ze nie masz ograniczen finansowych, to sobie po prostu kup dwa, czy trzy, ktore Cie interesuja, te, co Ci nie przypasowaly, puscisz na BUDO-bazarze
Napisano Ponad rok temu
musze sie tam wybrac i pomacac
3 mi nie potrzebne 8)
Napisano Ponad rok temu
CUDA EDC już dawno nie jest produkowana niestety...
Napisano Ponad rok temu
pierwszy jest naprawdę śliczny i zgrabny, ale to maleństwo, oddałem mojej Pani, potem zastąpiła dragonflyem zresztą bo blokada dla długich paznokci się nie nadaje. za mały na edc jak dla mnie.
monochrome - no dobry jest bez wątpienia ale nie na edc garniturowe. nie wiem, czemu chcesz nosić nóż przy pasku a nie w wewnętrznej kieszeni? przez wagę? no bo monochrome faktycznie jest ciężki (i do biurowego użytku może być straszący;)
ale za to cuda edc jest po prostu cudna. na stronie pitera masz recenzję, nie będę się powtarzał. za tą cenę nie znajdziesz (IMO) lepszego edc, o tak dobrych parametrach, stali i o tak dużej 'poprawności'. ja noszę przez pół dnia w gajerku (kieszeń wew., jest leciutki!), po 'cywilu' w bojówkach i do obu świetnie pasuje. kupuj cude
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a jak chcesz benchmade monochrome to sprawdź jutro allero, wystawie akurat nóweczkę.
Napisano Ponad rok temu
To prawda - tak samo, jak i to, ze pare sklepikow ma ja jeszcze w ofercie.CUDA EDC już dawno nie jest produkowana niestety...
Chocby PVK, za niecale 60 baksow.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Witam jestem ciekaw czy zrobilem dobry wybór
- Ponad rok temu
-
Kershaw Shapphir-krótki opis
- Ponad rok temu
-
Ostrzałka z korund
- Ponad rok temu
-
Kto jest przedstawicielem Emersona na Polske?
- Ponad rok temu
-
120 Wiktorów na 120-lecie
- Ponad rok temu
-
Mora
- Ponad rok temu
-
Digital camo
- Ponad rok temu
-
Jak zrobić skórzany pokrowiec na nożyk
- Ponad rok temu
-
Kochani nożownicy...
- Ponad rok temu
-
Panowie, wytłumaczcie mi o co chodzi bo nie kumam.
- Ponad rok temu