Kto cwiczy ninjitsu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak jeżeli chodzi o całą ich sztuke można powiedzieć że tylko raczkuje. Pozatym trzeba podzielic dwa rodzaje ninja. Mistrzowie walki wręcz to być może tylko legenda a może dobrze ukrywający sie klan. Jednak złą sławę zawdzieczają branych za nich szpiegów pochodzacych z jednej z rodzin klanu skorpiona. Tak naprawde nie można powiedziec kto był pierwszy :? i chyba nigdy nie poznamy ich tajemnic
Napisano Ponad rok temu
BUUUUHAHHAHHAHHAAHHAAA !!!!
(tarzam sie po podlodze)
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Wasz Wonder Ninja
Napisano Ponad rok temu
Czekam na więcej szczegółów o zakonspirowanych klanach oraz opis tych tajemnych technik, które powtarzaja się w innych sztukach walki, bo żadna tajemna technika nie przychodzi mi do głowy (ale to pewno ze starości). 8O
Aha, no i napisz gdzie, jak to ująłeś, tak dużo mieszasz (chyba że to błąd pisarski nie "mieszam", a "mieszkam").
Robert
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to Dudek800 nieźle wymiata - jest mistrzem w shurikenach.
Napisano Ponad rok temu
z tego co wiem (a nie jest to wiele) to złożony system, którego rozwiazania zostały zaadoptowane przez inne systemy, m,in, samoobronę: np. idea rzucania czymś w twarz przeciwnika (w jednej z form NJ ten element wystepuje trzy rayz: rzut monet, sypnięcie piaskiem i zarzucenie płaszcza na głowę oponenta) idea "zniknięcia z oczu" przez pad/przysiad (i kopnięcie boczne podparte) czy obejście przeciwnika (i atak z boku czy z tyłu lub... ucieczkę).
Nie bardzo wyobrazam sobie trenowanie ninjitsu, najwyżej systemu walki bez broni (trochę przypominającego JJ) i bronią (cep, gwiazdka, pałka, kij, łańcuch, łuk, miecz?) wywodzących się z NJ + zaprawa wytrzymałościowa i trening akrobatyczno-wspinaczkowy
Pozostaje cała reszta:
1 Sztuka prowadzenia wojny (partyzanckiej) na tyłach wroga, sabotażu
2 Sztuka zbierania informacji, szpiegowania nieprzyjaciela, przebierania się, kamuflażu
3 Dieta, odżywki, trucizny, lekarstwa
4 Sztuka wytwarzania broni
5 Sztuka oddziaływania na morale, psychikę zarówno swoją (ćwiczenia oddechowe, medytacja, motywowanie, autosugestia) jak i przeciwnika (sugestia, podstępy, pozory, narzucanie wyboru)
6 Mistyka (telepatia? magiczne znaki?? przepływ energii???)
i pewnie jeszcze dużo więcej...
Napisano Ponad rok temu
ja trenuje ogulnie sztuki walki i sporo mieszam. Znam tez pare technik ninjutsu (które powtarzają się w innych stylach) ale i ich zaawansowane techniki koncentracji.
Jednak jeżeli chodzi o całą ich sztuke można powiedzieć że tylko raczkuje. Pozatym trzeba podzielic dwa rodzaje ninja. Mistrzowie walki wręcz to być może tylko legenda a może dobrze ukrywający sie klan. Jednak złą sławę zawdzieczają branych za nich szpiegów pochodzacych z jednej z rodzin klanu skorpiona. Tak naprawde nie można powiedziec kto był pierwszy :? i chyba nigdy nie poznamy ich tajemnic
J-87, dzięki Ci wielkie. Dawno się tak nie uśmiałem
Napisano Ponad rok temu
-akrobatyka i wspinaczka już była więc zostaje pływanie i nurkowanie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ostatnio mialem 'stycznosc' z owa ???sztuka walki??? narazie ze slyszenia.
na spotkaniu ze znajomymi przy piwie tak sobie rozprawialismy o tym i o owym, az kumpel mowi mi: "sluchaj stary otworzyli u nas sklep z sprzetem do MA, wez idz sprawdz to i pogadaj z kolesiem zza lady bo on trenuje ponoc jakies ninjitsu" ja na to w smiech. ale sklep zaraz nazajutrz pobieglem sprawdzic, wchodze tam i zaczynam rozmawiac z wlascicielem na ogolne tematy:
- co trenujesz??
- obecnie nic, a ty?
- ninjitsu
no smiac mi sie chce juz, a on do mnie:
- jak nic to poznaj senseia, tam stoi
sensej podszedl, pogadalem z nim, zaprosil mnie na trening, wypytalem o to i o owo po czym zostalem na takowy trening zaproszony celem poznania co i jak
jeszcze tam nie trafilem z braku czasu ale zebralem male info o owym senseju i treningach: koles zaawansowany w capoeirze, duzy nacisk kladziony na akrobacje, cwiczenia na gibkosc i szybkosc a nie sile, jakowes techniki zwiazane z bronia. ponoc facet ma jakis 'certyfikat'. chyba skusze sie i przejde w koncu na trenig, zawsze mazylem o tym poskakac w czarnej pizamce tu i tam
Napisano Ponad rok temu
pamiętaj że to mistrzowie iluzji. Staraj się objać go całego wzrokiem a zwlaszcza z jego nuk. Urzyje ich w najbardziej niespodziwanym momecie. Nie kopią też na duże wysokości ale jak nie bedziesz się pilnował zedrze Ci skure z nogi.
Napisano Ponad rok temu
NINPOJUTSU - specjalna umiejętność przeciwdziałania technikom ninjutsu
tego drogiegop nie znam przed chwila w necie znalazlem:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tropem jiu jitsu w Kobyłce