kyokushin polskim sportem narodowym ;)
Napisano Ponad rok temu
Jako że BUDO było mi mało, zapisałam sie na francuskie forum o sztukach walki (nawiasem mówiac, to ruch tam taki, ze niech ich cholera :roll: , jak ktos jednego posta napisze w tygodniu to jest dobrze...) No i gadam sobie z kolesiem, on cały w skowronkach, ze panna a kk trenuje, bo to u nich mało popularny styl,. 'trop de violance' itp...
No to ja mu na to, ze u nas sporo lasek to zwiczy i wogóle... I on sie pochwalił: czytałem teki artykuł o Polsce, że tam u Was kyokushin to w zasadzie prawie sport narodowy...
Rany kota, prawie z krzesła spadłam ale qrcze, aż strach pomysleć, co oni tam o nas w innych sprawach wypisuja... 8O bo jak maja takie same źródła...
Napisano Ponad rok temu
A tymi bzdurami to sie nie przejmuj, zageszczenie debilizmu na francuskich forach o MA jest zastraszajace, a zwlaszcza w tym co sie tyczy kung fu i chyba aikido (przy aikido pisze chyba, bo sie na tym nie znam, ale tamtejsze wynurzenia mi jakos strasznie herezja tracily).
Napisano Ponad rok temu
Polka nozna. niestety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jabyscie jeszcze nie wiedzieli...
No wiesz jakby zliczyc trenujacych w klubach zrzeszonych w zwiazkach sportowych to w PZK (shotoan i kyokushin) jest tylko mniej osob niz w pilce noznej, a pozostale sporty sa daleko w tyle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A swoja drogą, to sport narodowy ludzie powinni uprawiac, a nie ogladać :? i tu mamy swoja szansę - łatwiej jest trenować karate, niz znaleźć sobie przytulną skocznię blisko domu...
a nasi zawodnicy radzą sobie zdecydowanie lepiej, niz reprezentacja, nie mówiac o Małyszu z ostatnich sezonów...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Patrol: karate łatwiej... Ale piłke taniej i jeszcze łatwiej, kosza też tak jak i siatke a o bieganiu nie wspomne
Napisano Ponad rok temu
No niestety tylko ,że sport narodowy powinien się charakteryzować wysokim poziomem danego kraju w danym sporcie np: Tajlandia i Tajboxing, no w polsce to wygląda inaczej. Pozatym ładujemy w to kupe kasy i jeszcze więcej mamy ładować a i efektów i tak nie będzie, moim zdaniem należy zainwestować w to w czym jeteśmy dobrzy.Sport narodowy polakow ?
Polka nozna. niestety.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdzie łądujemy kupe kasy w piłke? może na Polskie warunki tak, ale jak an Europe to dajemy najmniej kasy na sport w ogóle w UE i to widać :>
Chlopie ty sobie nie wyobrazasz nawet jakie pieniadze w tym kraju ida pilke nozna (nie porownuj nas do unii ). W moim malej miescinie V ligowy zespol dostaje z klubu soprtowego okolo 30 tys rocznie, a my karatecy okolo 3000-4000 rocznie i jeszcze jest wielki problem, zeby te pieniadze wyciagnac i wykorzystac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciesz się, że wasze stowarzyszenie w ogóle jest dofinansowywane .
No sie ciesze 8) tylko ze i tak 50% wszystkich kosztow sami musimy pokrywac :? a to sa sumy w setkach zlotych :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokłądnie. u mnie w Chełmie tyle kasy przeznaczaja na sport ze szok.85% kasy idzie na zapasy. Jabłoński mistrz świata ale jakos sie na olimpiadzienie popisal. i zeby jakis klub maly kikushin chial sie tam postarac to trzeba miec bardzo dobre zjamomosci. Kase wszyscy ładuja w stereotypy zawsze a nie pomysla w czym naprawde jestesmy dobzi. ech
Jasne.... zgadzam sie z Toba, ale prawda tez taka, ze trzeba czasem sie poprostu wiecej wysilic i nie poddawac sie tak latwo.
FAKT! Znajomosci sa potrzebne, ale zeby je zobyc wystarczy tylko sie umiejetnie poruszac.
OSU!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Historia Karate
- Ponad rok temu
-
Napiestniki w Karate
- Ponad rok temu
-
sabaki