Reformy w WTF?
Napisano Ponad rok temu
Jako ciekawostkę warto wspomnieć, że jedną z dyskutowanych zmian jest wprwadzenie uderzeń rękami na głowę, o czym wspominał już aktualny prezydent federacji - Choue Chung-won.
Mówiąc szczerze - my się nie możemy doczekać wyników...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
w itf by pomogla zmiana na full-contact, zeby nie bylo idiotycznych ostrzezen za 'mocny kontakt'
Napisano Ponad rok temu
Chociaź z drugiej strony w danym momencie jest dobrze i ja bym niczego nie zmieniał.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o atrakcyjnosc walk, to jest to raczej kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje .
Napisano Ponad rok temu
A jak sędziowie są do baru, to najlepszy system nie pomoże...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Nadal bym obstawał za tradycyjnymi walkami.
Naapiszczie może co wy byście chcieli zmienić w dzisiejszym Taekwondo WTF.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie - skróciłbym rundy i faktycznie dodał techniki ręczne na głowę. Niech te walki będą krótsze, konkretne i bardziej efektowne. Aha, jeszcze wróciłbym do starych gestów sędziowskich, bo w tej chwili to zupełnie nie wiadomo, za co sędzia daje karę.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ogolnie to musze przyznac, ze kierunek w jakim zmierza taekwondo sportowe nie podoba mi sie zupelnie, niestety Skad sie niby biora zarzuty o nieskutecznosci tego stylu w walce realnej? Bo teraz liczy sie tylko szybkosc, a przepisy tak ograniczaja zawodnikow, ze praktycznie nie sposob zrobic komus krzywde Pamietam jak to wygladalo kilkanascie lat temu i chyba nikt by wtedy chlopakom nie zarzucil nieskutecznosci, bo pare mieli w nogach jak cholera i do dzis slysze czasem opowiesci o ich wyczynach w roznych kryzysowych sytuacjach To tak troche OT, ale jestem za zmianami zdecydowanie, zalezy tylko w jakim kierunku?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy wBielsku są jakieś kluby Taekwondo?
- Ponad rok temu
-
Na kim sie wzorujecie, wasi "idole" w Taekdon-do.
- Ponad rok temu
-
Gala Impact w Anglii
- Ponad rok temu
-
Poznań mekka tkd:)
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie
- Ponad rok temu
-
Wielkie rozczarowanie