Czy zmieni się coś w PFA ?
Napisano Ponad rok temu
Czy wraz za nowym Zarządem przyjdą jakieś zmiany w kwestiach formalnych i organizacyjnych.
Powiem szczerze, że mam taką nadzieję.
Ciekaw jestem, czy każdy z kandydatów na nowego włodarza przedstawił pomysł na działalność w Federacji.
Poczekamy zobaczymy.
Napisano Ponad rok temu
ech ja myśle ze po 7 danie dla wszystkich uzytkowników budo vortaL 8)No honorowy 7 dan dla mnie
PozDro MiChU*_*
Napisano Ponad rok temu
 , cobym ja bedac w Londynie tez wiedzial, co mnie moze po powrocie do kraju czekac, bez zebrania u Pmasza czy Shawnee (pozdrawiam obu) o jakiekolwiek newsy. Czyli: ile stazy, jakie, z kim, jak dofinansowane, gdzie chca szukac srodkow (poza naszymi kieszeniami), co z promocja znaku PFA (to w koncu marka z wieloletnia tradycja, najwieksze dobro organizacji - jak nie wiedza co z tym zrobic, doradze - niedrogo
  , cobym ja bedac w Londynie tez wiedzial, co mnie moze po powrocie do kraju czekac, bez zebrania u Pmasza czy Shawnee (pozdrawiam obu) o jakiekolwiek newsy. Czyli: ile stazy, jakie, z kim, jak dofinansowane, gdzie chca szukac srodkow (poza naszymi kieszeniami), co z promocja znaku PFA (to w koncu marka z wieloletnia tradycja, najwieksze dobro organizacji - jak nie wiedza co z tym zrobic, doradze - niedrogo  ), jakie wymagania na dana (no, jak jest komisja techniczna, to niech to ureguluje, bo jak dotad byly to zasady dosc enigmatycznie sprecyzowane, a przeciez shodan to wazny, ale nie najwyzszy stopien i dobrze, zeby byl zadekretowany "plan minimum" umiejetnosi technicznych wykraczajacych poza kihon - a widzialem egzaminy na dana, ktore niewiele sie roznily od tych na 2 kyu i to tych slabszych). Aha, i trzeba cos zrobic z systemem szkolenia (i podnoszenia kwalifikacji) instruktorow. Ja rozumiem, ze rozne szkoly, ale musi byc wspolna platforma, chocby egzaminacyjna, bo potem sie okazuje, ze 4 kyu z dwoch klubow jednej organizacji nie tylko maja inny kihon, ale wrecz jeden nie wie, do czego jo sluzy, zas drugi bez kija ruszac sie nie potrafi (przesadzam, ale obrazowo, prawdaz
   ), jakie wymagania na dana (no, jak jest komisja techniczna, to niech to ureguluje, bo jak dotad byly to zasady dosc enigmatycznie sprecyzowane, a przeciez shodan to wazny, ale nie najwyzszy stopien i dobrze, zeby byl zadekretowany "plan minimum" umiejetnosi technicznych wykraczajacych poza kihon - a widzialem egzaminy na dana, ktore niewiele sie roznily od tych na 2 kyu i to tych slabszych). Aha, i trzeba cos zrobic z systemem szkolenia (i podnoszenia kwalifikacji) instruktorow. Ja rozumiem, ze rozne szkoly, ale musi byc wspolna platforma, chocby egzaminacyjna, bo potem sie okazuje, ze 4 kyu z dwoch klubow jednej organizacji nie tylko maja inny kihon, ale wrecz jeden nie wie, do czego jo sluzy, zas drugi bez kija ruszac sie nie potrafi (przesadzam, ale obrazowo, prawdaz  )
   )Krotko mowiac - z szacunkiem calym naleznym i sympatia - Redakcjo: mniej dyplomacji, wiecej informacji. Konkretnych.
APAS (jawnie sie podpisujacy)
Napisano Ponad rok temu
co z promocja znaku PFA (to w koncu marka z wieloletnia tradycja, najwieksze dobro organizacji - jak nie wiedza co z tym zrobic, doradze - niedrogo
Proponuję aby PFA sponsorowało akcję "Podaruj dzieciom słońce" oraz fundację "Nie jesteś sam" Jolanty Kwaśniewskiej

Napisano Ponad rok temu
...Pmasza czy Shawnee (pozdrawiam obu)...
Serce bije mi jak szalone i łza wzruszenia zaskrzyła się na rzęsie... :wink:
Pozdrawiam i ja Ciebie, obyś rdzą nie zaszedł w wyspiarskim klimacie

Napisano Ponad rok temu
ile stazy, jakie, z kim, jak dofinansowane, gdzie chca szukac srodkow (poza naszymi kieszeniami)
właśnie, bo drogie łone, że ja przepraszam, i ciekawy jestem na co idą, nasze w końcu, pieniądze
Napisano Ponad rok temu

JOKEEEEEEEEE
Napisano Ponad rok temu
PoZdr0 All
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem, że najprawdopodobniej(rozmowy są podobno w toku) na wiosne(marzec) przybędzie Yasuno i z tego powodu należą się brawa dla zarządu, że chce od mocnego uderzenia rozpocząć kadencje ...
Podobno Redakcja jest głownym dyplomatą na linii PFA -> Hombu i radzi sobie naprawdę dobrze ... Jeszcze raz wielkie brawa !!!
Miejmy nadzieje, że na jesieni zobaczymy innego (może być ten sam) "solidnego" shihana - może tak S.Endo??
Wallace (rozmażony i nie zawsze krytykujący)

Napisano Ponad rok temu
Do *Michu*niE no ale tAk na SErYjo t0 z teGo co WieM PFA dązy do tego aby byla dowlonnąśćsyli aikido czy cos w tym stylu zeby nie było jednego nazuconego ale kazdy cwiczył swoje...(tak słyszałem prosze nie bijcie jak źle ) :roll:
PrZecZtaj sWojego MaiLA i siemzastufzanimcos TAKieGosnnowusploCisH.
Do reszty:
Darujcie sobie czytanie mojej wypowiedzi do *Michu* - szkoda czasu.
Sorry za offtopa.
Uzdrawiam
Emerque
Napisano Ponad rok temu
Juz zachodze, Wodzu, lecz nie z braku aikida i ruchu wszelakiego, lecz prozaicznie - przez wode. Kurde, ja naprawde nie wiedzialem, co znaczy okreslenie "londynski deszcz"... Do dzisiaj :twisted:...Pmasza czy Shawnee (pozdrawiam obu)...
Serce bije mi jak szalone i łza wzruszenia zaskrzyła się na rzęsie... :wink:
Pozdrawiam i ja Ciebie, obyś rdzą nie zaszedł w wyspiarskim klimacie
APAS (pozdrawiajacy i przemoczony jak jeszcze nigdy w zyciu, bo do pogody tutejszej nieprzystosowany)
Napisano Ponad rok temu
Darujcie sobie czytanie mojej wypowiedzi do *Michu* - szkoda czasu.
Nie darowałem sobie, ale masz rację. Ręce i nogi opadają jak się czyta takie teksty. Nawet uniwersalnego translatora sobie zapodałem na kompa i dupa blada....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Le corps conscient Le corps conscient- Ponad rok temu 
- 
			 Zasady aikido realizowane w technikach ... Zasady aikido realizowane w technikach ...- Ponad rok temu 
- 
			 Wymuszanie ataku Wymuszanie ataku- Ponad rok temu 
- 
			 Aikido dla "ON"? Aikido dla "ON"?- Ponad rok temu 
- 
			 Wesołych Świąt Wesołych Świąt- Ponad rok temu 
- 
			 Gdzie ćwiczy Elita Polskiego AIKIDO ? :) Gdzie ćwiczy Elita Polskiego AIKIDO ? :)- Ponad rok temu 
- 
			 Anty-aiki trening Anty-aiki trening- Ponad rok temu 
- 
			 Jak trenowac ? Jak trenowac ?- Ponad rok temu 
- 
			 Aikido w Londynie Aikido w Londynie- Ponad rok temu 
- 
			 Uważajmy na siebie... Uważajmy na siebie...- Ponad rok temu