Aikido w Londynie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chore czasy wtedy byly..
apas btw.. google, wiesz co to jest?
Napisano Ponad rok temu
warto tez spróbować w dojo Yoshinkanu - David Ruben Sensei.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście Aiki, że wiem co to są google i jak się "gugla". Zauważ tylko, że nie interesuje mnie znalezienie wszelkich istniejących w Sieci informacji o wyspisraskich dojo, organizacjach czy klubach aikido, tylko OPINIE FORUMOWICZÓW, którzy być może mieli osobisty kontakt... A to jest subtelna różnicaapas btw.. google, wiesz co to jest?
APAS (pozdrawiający wszystkich mieszkańców wysp wszelakich)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shawnee, jak mogłeś... Żona stała przy mnie jak na Budo wszedłem, a Ty mi o mieszkankach...Ze szczególnym uwzględnieneim mieszkanek, co? :wink: ino, co byś do wiosny pwrócić zdołał, bo się anm browar odwlecze w przyszłość bliżej nie określoną... Bone voyage.
A tak poważnie - kiedy wrócę nie wiem, ale na wiosnę do Pragi pojadę na pewno (no chyba, że mnie z Londynu gdzieś dalej rzuci i połączenie będzie utrudnione) - bo pivka z Wodzem pod Hradczanami sobie nie odmówię
sir APAS
Napisano Ponad rok temu
ps.
London?you know, fish and chips, marry poppins, worst weather..
[Snatch, G. Richie]
Napisano Ponad rok temu
I know... But I have no choice...London?you know, fish and chips, marry poppins, worst weather..
[Snatch, G. Richie]
Napisano Ponad rok temu
Nie nauczyli tego na treningu aikido? to zmien nauczyciela te tajemnice to ja na pierwszych treningach zdradzam..
jak nie to po jakims czasie bedziesz zgorzknialy, dla satysfakcji by sie poczuc wazniejszy bedziesz dosrywal ludzim w bezinteresonej zlosliwosci nw internecie ( bo w twarz sie tego strach powiedziec) , bedziesz sie szwendal po jakis watpliwych organizacjach (by podniesc swoja wartosc)
.. tak jak red. bud.
"jak sie przez jakis czas nic nie zmieni,
zamiast mlodych , gniewnych,
beda starzy , wqrwieni...."
[J.Kofta]
Napisano Ponad rok temu
Aiki, cenię sobie Twoje światłe rady, więc doprecyzuję: nie mam wyboru TERAZ, bo dach nad głową, robota i bilet zabukowany do Londynu, ale za tydzień może być zupełnie inaczejbzdura.. zawsze sie ma jakis wybor. zycie nalezy naginac do siebie a inaczej, zycie cie nagnie .. i co to za zycie byc przygietym?
Nie nauczyli tego na treningu aikido? to zmien nauczyciela te tajemnice to ja na pierwszych treningach zdradzam..
jak nie to po jakims czasie bedziesz zgorzknialy, dla satysfakcji by sie poczuc wazniejszy bedziesz dosrywal ludzim w bezinteresonej zlosliwosci nw internecie ( bo w twarz sie tego strach powiedziec) , bedziesz sie szwendal po jakis watpliwych organizacjach (by podniesc swoja wartosc)
.. tak jak red. bud.
"jak sie przez jakis czas nic nie zmieni,
zamiast mlodych , gniewnych,
beda starzy , wqrwieni...."
[J.Kofta]
Dosrywać nikomu nie będę - poczytaj moje posty wcześniejsze, dosrywanie bezsensowne wzbudza mą złość i zapędy pedagogoiczne, niezależnie od osoby dosrywającej i podmiotu dosrywania. Tak mnie wychowano i nic na to nie poradzę. Dowartościowywanie się w organizacjach tyż mi nie grozi jak sądzę, bo mam z młodości wczesnej wyniesiony niechętny stosunek do organizacji wszelakich, a już zwłaszcza do bycia funkcyjnym. To taka postpeerelowska trauma.
A na treningu aikido jak dotąd, przez te wszystkie lata, uczyłem się głównie tego jak wiele jeszcze muszę się nauczyć. No i wspomniałem na szczycie tego topiku, że organizacja mnie nie interesuje, tylko aikido (ergo - nauczyciel) dobry, bym tam gdzie będę mógł dalej bezmiar swej niewiedzy zgłębiać
Pozdrawiam serdecznie
APAS
Napisano Ponad rok temu
oba dojo Yoshinkanu:
Pierwsze prowadzone przez Paul Stephens'a (4dan) - bardzo mocno związane (technicznie) z Sensei Takeno, fajni ludzie, polecam gorąco
albo drugie - prowadzone przez Dawida Rubensa (5dan) - tez fajny gość - facet był przez kilka lat odpowiedzialny za szkolenie obcokrajowców w Tokio w Hombu Yoshinkanu, tłumaczył książki Shiody na angielski, niezwykle ciekawy facet
mnie osobiście technicznie bardziej odpowiada aikido Paula, ale myślę że warto odwiedzic oba heh, no zależy na jak długo jedziesz...
pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
hmmm... w sumie miła wiadomość
Napisano Ponad rok temu
sir APAS
Napisano Ponad rok temu
moze bede w next year w londynie na meczu arsenalu.. choc predzej w manchesterze.
Napisano Ponad rok temu
Daj znac, tez sie wybieram na tutejsza lige - tej w Polsce nie bylem juz w stanie ogladac :twisted:god save the queen
moze bede w next year w londynie na meczu arsenalu.. choc predzej w manchesterze.
Napisano Ponad rok temu
na czelsky-aresenal pewnie juz nie ma biletow
cus sie wymysli ..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Uważajmy na siebie...
- Ponad rok temu
-
Brutalne aikido 8O
- Ponad rok temu
-
25-lecie aikido we Włocławku - Hans Gauffin 6 dan i inni
- Ponad rok temu
-
Zjazd PFA w W-wie w ta sobote
- Ponad rok temu
-
Kiedy staje przed Tobą kilku uke...
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido z Patrickiem Matoian
- Ponad rok temu
-
Techno aikido amulety - duchowosc aikido w calej okazalosci
- Ponad rok temu
-
Namacalny dowod
- Ponad rok temu
-
aikido na mistrzostwach Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Co wolicie Bokken.... Jo..... ?? Tanto ?!?
- Ponad rok temu