Czy nosicie foldery z klipse? Czy Wam to nie przeszkadza?
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Ekhm...Kazdy ma to co mu sie nalezy - ja nosze Extrema Ratio Nemesis!
K_P
Bedzie (chyba nie az tak mocno) OT
Stara anegdota o jakichs dwoch admiralach zdaje sie, francuskim i angielskim.
Francuz - wy, Anglicy jestescie tacy przyziemni - bijecie sie tylko o pieniadze. My, Francuzi, zawsze walczymy o honor.
Angol - chyba to Pana nie dziwi, Sir. Kazdy probuje zdobyc troche tego, czego mu brakuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hehehehe... No i znowu wyszło, że rozmowy facetów sprowadzają się do gadania o seksie, alkoholu i kupach....
Oczywiście w KULTURALNYM towarzystwie rozmawia się tylko o tym pierwszym....
Napisano Ponad rok temu
:wink:
K_P
Napisano Ponad rok temu
czy to storm m-18 czy kerambit ........nie wyobrazam sobnie juz noza latajacego luzno w kiermanach - pozatym dziur mniej w nich od momentu jak noze z klipsem mam i uzywam ich ... klipsow
Napisano Ponad rok temu
Nie, no jaaasne, ze nie wiesz, o co chodzirybak jak mawial S.P Jan Himilsbach (aktor, kamieniarz, pisarz, alkoholik, murarz, tynkarz, akrobata - to dla mlodziezy), jak byl wkurwiony, albo czegos nie rzoumial: "I ja Ciebie tez".
:wink:
K_P
A JH to byl bardzo ciekawy czlowiek...
Napisano Ponad rok temu
Fixed EC ,ostatnio tylko w slip sheth w kieszeni ( czasmi z paracordem ) .
Przestalem nosic noz w tylnej kieszeni bo mi sie zrobil odcisk na dupie.
Napisano Ponad rok temu
Opcja z klipsem wydaje mi się mało pewna, czy to w kieszeni, czy na pasku. Czasem muszę kawałek przebiec, przekosczyć bramkę w metrze, whatever, a szybkie dobywanie nie jest dla mnie aż tak ważne, jak to żeby móc go w ogóle dobyć.
Napisano Ponad rok temu
Więc dla mnie klips - ok.
...ale zgubiłem kiedyś Recon-1. Z tym, że nie były to normalne warunki, a wyjątkowa sytuacja.
Nosze też coś w pouchu na pasku, ale zwykle jest to duże i na wypadek cięższej roboty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorka, mozesz to rozwinac? :roll:Przestalem nosic noz w tylnej kieszeni bo mi sie zrobil odcisk na dupie.
Serio odcisk? Zrogowaciala skora, albo pecherz? Czy tylko jakies obtarcie?
Moga sie na dupie odciski robic?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
podginałem go w sumie 4,5 razy przez jakieś 2 lata więc nie ma problemu (problem prawdopodobnie się pojawi jak się spróbuje wpiąć klips w coś o grubości 1 cm)
jak wyciągam z kieszeni to łapię klips w miejscu przykręcenia więc nie dociskam do noża, nie przeszkadza w trzymaniu
nie wyobrażam sobie foldera inaczej niż na klipsie
szukam teraz małej saszetki (wielkości M2 Maxpedition) z klipsem na różne drobiazgi (te od komórek się nie nadają)
[fajny patent to surefire e1 wpięta w szlufkę spodni poziomo]
Napisano Ponad rok temu
Pare razy potrzebowalem Gripa, glownie do ucinania metek, bo sobie kupilem nowe rekawiczki i czapke. Zona sie tez zaopatrzyla
Czemu o tym pisze - lezal sobie w kieszeni, nei na klipsie i byl wyciagany za petelke z parakordu. Bardzo wygodnie przy takim opatuleniu szmatami, jak obecnie, bo zimno dosyc bylo.
Nie trzeba sie przebijac przez kurtke, reki do kieszeni wkladac - co jest teraz dosc niewygodne - tylko cap! za sznurek i juz. Wkladanie ofkors juz nie az takie wygodne, ale obleci.
BTW - jakby ktos zobaczyl cos, co sie zwie "Bärenfang" i i ma malymi literkami napisane "Met" i "Honiglikör", a lubi polskie miody pitne, to polecam.
Nie pamietam, ile przecietnie maja polskie dwojniaki i poltoraki, ale to-to ma 30 volt i jest bardzo dobre
Napisano Ponad rok temu
najpier moje żelazo jeżdziło przy pasku ale klipsem do zewnątrz ciężko sie wkładał i wyjmował(chociaż mało widoczny) do wewnątrz wsumie wszytko dobrze do czasu jednego pogo gdy sie okazało że za słabo się trzymał poza tym ogólnie na pasku miał tendencje do wbijania sie w bok
potem była przednia prawa kieszeń ogólnie nic do zarzucenia ale sięganie po pieniądze (drobne, portfel nosze przeważnie w jakimś bezpieczniejszym miejscu i zwolniła sie tylnia kieszeń o której potem) jest z deka bolesne szczególnie przy węższych spodniach
i zanalzło sie zastosowanie dla kieszonki zegarowej (kondonierki wedł. innej szkoły) jeden z moich dwóch obecnych sposobów zalety prawie tak samo jak w dużej kieszeni ale wyżej i trudniej go zobaczyć sposób drugi to tylnia kieszeń gdy kondonierka jest za płytka lub krój spodni powoduje że nóż uwiera przy siadaniu pods. z tyłu wyciąga sie szybko zawsze jest pod ręką chociaż dość widoczny w kondon. wyciągna sie troche gorzej ale pełna dyskrecja problem mam tylko w m65 nie pasuje mi ani z przodu ani z tyłu pewnie przez kapy a do kiesz cargo jest dość daleka droga chociaż tam przewżnie spoczywa
Napisano Ponad rok temu
problem mam tylko w m65 nie pasuje mi ani z przodu ani z tyłu pewnie przez kapy
No ja chcodzę głównie w M65 i dla mnie to są najwygodniejsze spodnie do noszenia folderów. Raz że mają duże kieszenie i dwa własnie ze względu na kapy, dzieki którym folder jest zazwyczaj prawie niewidoczny.
Foldery na klipsach noszę. Właśnie w M65. Zazwyczaj (nie zawsze) jeden tip-up prawa przednia (obecnie Fulcrum) i prawa tylna (obecnie Military). Dobycie fulcruma zajmuje trochę czasu, bo klips trzyma baardzo mocno. Za to nie ma obawy o wypadnięcie noża. Klips w Militarym jest mistrzowski. Trzyma na tyle mocno, że nie ma obawy o zgubienie noża. Jednak wyjęcie Militarego to ułamek sekundy...
Dla mnie klipsy w folderach to bardzo przydatna rzecz. Ale w Victorinoxach to by mi przeszkadzały...
Napisano Ponad rok temu
Military - po lewej stronie pod paskiem na spodniach.
Pieswidmo - święta prawda, klips w Mili jest doskonały!!!
Napisano Ponad rok temu
No ja chcodzę głównie w M65 i dla mnie to są najwygodniejsze spodnie do noszenia folderów. Raz że mają duże kieszenie i dwa własnie ze względu na kapy, dzieki którym folder jest zazwyczaj prawie niewidoczny.
A tak wygląda Mili w prawej przedniej. Prawda że ślicznie?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Delica z CarbonFiber i...śrubką:)
- Ponad rok temu
-
Rozterka
- Ponad rok temu
-
Tuningowanie MICROTECH i inne fabryczne noże.
- Ponad rok temu
-
Zielonkawa Czapeczka
- Ponad rok temu
-
440C w "Kopromed"
- Ponad rok temu
-
Microholizm - podziękowania dla PiterM i WAR
- Ponad rok temu
-
Żabo-francuzo-koziko-pająk
- Ponad rok temu
-
Nóż na Antarktydzie ?
- Ponad rok temu
-
który nóz spełnia poniższe wymagania (dla kobiety) ?
- Ponad rok temu
-
nowy nóz ... ale jaki?
- Ponad rok temu