szkoly ochroniarskie
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
licencja st.2, pozwolenie na bron i prawo jazdy.
Wtedy w gre wchodza konwoje, praca kontrolnego za lepsze pieniadze a nie w supermarkecie za 3,5.
Tyle ze radze nie traktowac tego jakos swoj jedyny zawod a raczej jako dodatkowy.
Napisano Ponad rok temu
chcialem isc do szkoly ochroniarskiej o nazwie"ochroniarz" szkoly sa w polsce ale nie iwem czy tam mozna zdobyc licencje 2 stopnia?
Napisano Ponad rok temu
dlaczego jako dodatkowe ?
chcialem isc do szkoly ochroniarskiej o nazwie"ochroniarz" szkoly sa w polsce ale nie iwem czy tam mozna zdobyc licencje 2 stopnia?
Jezeli jest jak piszesz to ty prawdopodobnie nie wiesz nic o swoim przyszlym zawodzie procz przekonania ze "chce byc ochroniarzem".
Sugeruje na poczatku poczytac materialy zebrane chocby w sieci na ten temat a potem podjac decyzje czy naprawde chcesz w tym kierunku isc.
Napisano Ponad rok temu
W związku z tym że pracuję w różnych hotelach i knajpach jako doradca kulinarny , mogę Ci śmiało powiedzieć że nie ma specjalnej przyszłości w kierunku ochroniarza z licencją.
Kiedy dowiedziałem się że unia wprowadzi zasade ze nie mozna pracowac w "ochronie" bez licencji, nawet 1st. sam mysłałem żeby zrobić 2 stopień.
Tylko że gdzie się nie poruszę to dalej wszędzie (impel,asco,garda,rangersi etc.) pracują ludzie bez licencji.
Część to studenci którzy na nockach odwalają pracę domową, albo drugą robotę.
Zdecydowana mniejszość ma choćby "warunki fizyczne" dostosowane do zawodu
A prawdziwych security jest naprawde niewielu.
Nawet kierownik ochrony w dużych hotelach (****) rzadko ma licencje jakąkolwiek.
Papier niewiele Ci da w tym wypadku, bedziesz traktowany z grubsza jak reszta.
Nawet jak unia wprowadzi zakaz w życie to firmy przemianują pracowników z "pracownika ochrony" na np."stróża" i formalnie juz wtedy wszystko gra.
(ja poszedlem na fizjoterapię 8) )
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieję że nie przegiąłem ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Adam, nie slowa a czyny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów