Poomse
		 Rozpoczęty przez , Ponad rok temu

2 odpowiedzi w tym temacie

Napisano Ponad rok temu
Poomse

Mam problem z Taeguk Sam Jang. Nie mogę skończyć go w tym miejscu, w którym zacząłem. Chodzi o to, że pozycja ap kubi jest dość szeroka(szerokość ramion) i się cofam. Jak się powinno wykonywać 3 poomse? Oglądałem filmik w internecie ale tam gość też robi to niedokładnie. Czy powinienem po prostu skrasać ostatnie 4 pozycje?

Napisano Ponad rok temu
Re: Poomse

Trudno trochę pomóc na odległość, ale przyjrzyj się dokładnie środkowej poprzeczce układu. Zwykle to właśnie tam przy obrocie i zmianach pozycji z dwitkubi do apkubi dochodzi do "przesunięcia w tył". Częstym błędem jest przechodzenie do przesadnie szerokiego apkubi baro jirugi po dwitkubi han sonnal yop makki.
Powodzenia w walce z Sam Jangiem - nie znoszę tego układu 

Gizmo

Powodzenia w walce z Sam Jangiem - nie znoszę tego układu

Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Widowiskowość czy skuteczność? Widowiskowość czy skuteczność?- Ponad rok temu 
- 
			 kultura Korei kultura Korei- Ponad rok temu 
- 
			 Kto to jest moze Wy wiecie ??? Kto to jest moze Wy wiecie ???- Ponad rok temu 
- 
			 Czy jest jakas sekcja w Słupsku? Czy jest jakas sekcja w Słupsku?- Ponad rok temu 
- 
			 taekwondocy sprawdzcie ten link!! taekwondocy sprawdzcie ten link!!- Ponad rok temu 
- 
			 NEW TKD GENERATION ;-) NEW TKD GENERATION ;-)- Ponad rok temu 
- 
			 1st Taekwon-do World Cup, Orlando 1st Taekwon-do World Cup, Orlando- Ponad rok temu 
- 
			 Taekwondo jako sztuka walki, a sponsoring w Polsce Taekwondo jako sztuka walki, a sponsoring w Polsce- Ponad rok temu 
- 
			 Dragon Cup Dragon Cup- Ponad rok temu 
- 
			 hee il cho hee il cho- Ponad rok temu