Staż Aikido z Patrickiem Matoian
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moge tylko jedno powiedziec ... BYLO NAPRAWDE SUPER reszte relacji napisze garry pewnie. :wink: a ja pozniej jeszcze tez cos dopisze 8)
Bo Pratryk jest w ogóle super gość i super sensei ...
Liiung (zastępca wiceprzewodniczącego fan-clubu)
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No nie powiem, staż był super. W sumie tylko dziwnie się na nas patrzyły te kolorowe pasy.. tak jakby od razu ich kwalifikowali że to 6 kyu są. A Ellis należy się pochwała, że starała się ćwiczyć z każdą hakamą niezaleznie od tego z którego jest dojo No i jak pieknie tnie bokkenem
tak tne bokenem w sposob wedkarski
a dzisiaj kazda hakama byla moja
a jesli chodzi o pasy..coz przyzwyczajenie ze biale pasy to nosza poczatkujacy :wink:
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio to chora jestem
biedactwo..ale nastepnym razem mam nadzieje ze odwiedzisz nasze dojo
Napisano Ponad rok temu
pamietam duuuuuzo lepsiejsze i bardziej efektowne, co nie zmienia faktu ze fajnie mi sie na nim cwiczylo.
Ku memu zdumieniu osob nie bylo wcale az tak duzo, jednak i tak nie obylo sie bez padow na klepce
ogolnie jak kazdy staz w tej sekcie, tzn "tych" sekcjach byl fajny, pouczajacy pod wzgledem prawidlowego poruszania sie a i oczywiscie wspaniali ludzie 8)
Napisano Ponad rok temu
Może to było dla niektórych zaskoczeniem, ale Matoian sensei nie jest efekciarzem. Co do Twojej opinii na temat poziomu stażu, pragnę zwrócić uwagę, że tematyka tego stażu była na tyle trudna, że sensei co chwilę przerywał ćwiczenia, by zwracać uwagę ćwiczącym by robili dokładnie to co pokazał. Nie chcę tutaj powiedzieć że nie rozwinał w pełni skrzydeł, bo mogło to by być moją nadinterpretacją, ale jestem w pełni przekonany, że dał wam tyle ile mogliście wziąć.Jak dla mnie to ten staz nie byl az tak wspanialy,
pamietam duuuuuzo lepsiejsze i bardziej efektowne, co nie zmienia faktu ze fajnie mi sie na nim cwiczylo.
Ku memu zdumieniu osob nie bylo wcale az tak duzo, jednak i tak nie obylo sie bez padow na klepce
Chyba żartujesz, jest to jeden z najliczniejszych staży jakie przyszło prowadzić sensei Patrickowi w Polsce. Na stażach EFE I zazwyczaj jest ok. 20 -30 osób.
bez komentarzaogolnie jak kazdy staz w tej sekcie
Napisano Ponad rok temu
garry kurcze fotki jakies skoluj
Ja myślę że powinnaś poprosić o to kolegów ze swojego dojo. Ja przy tak dużej liczbie fotografów, postanowiłem że nie będę robić zdjęć i po prostu zajmę się ćwiczeniem. Wieć mam nadzieję że sprawnie się za tym zakręcisz i jakieś fotki skołujesz
Napisano Ponad rok temu
a te w pubie kto robil??
Nie ja. Ja to jestem ten łysy brodaty - pamiętasz?
Tak na marginesie to niech ja dorwe skubańca co mi czapkę zabrał
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli przychodzisz na staż dla efektów, to proponuję zaliczyć staż z Davidem Coperfieldem, tam będziesz miał nadto efektów. Tylko czy coś z tego się nauczysz???Jak dla mnie to ten staz nie byl az tak wspanialy,
............., pouczajacy pod wzgledem prawidlowego poruszania sie a i oczywiscie wspaniali ludzie 8)
A prawidłowe poruszanie jest bazą to wszystkich technik :wink: Popracuj nad tym. Zanim zaczniesz biegać , naucz się chodzić :wink: - takie stare przysłowowie.
Napisano Ponad rok temu
a dzisiaj kazda hakama byla moja
Oj,chyba nie każda
Napisano Ponad rok temu
Ale to jest własnie cały Patryk - albo robi szalenie ciekawy i pouczający trening, albo troszkę przynudza i wali kwaśne dowcipy (nie ma ludzi idealnych )
A swoją drogą, to podejście niektórych osób do staży i mistrzów (oczywiście nie mam na myśli nikogo z tego forum ) jest tak bezkrytyczne, że facet mógłby się zes.ać na środku maty, a my bysmy usłyszeli o wizualizacji bezpośredniego przekazu
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk normalnie padłem ze śmiechu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Techno aikido amulety - duchowosc aikido w calej okazalosci
- Ponad rok temu
-
Namacalny dowod
- Ponad rok temu
-
aikido na mistrzostwach Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Co wolicie Bokken.... Jo..... ?? Tanto ?!?
- Ponad rok temu
-
posłuchać doktorka czy nadal cwiczyć z bolącymi kolanami ?
- Ponad rok temu
-
trening aikido po urazach :)
- Ponad rok temu
-
aikido skuteczna samoobrona???
- Ponad rok temu
-
Aikido w "cywilu"
- Ponad rok temu
-
PMASZ - 3 dan, and 2 dany także - gratki
- Ponad rok temu
-
Macie na kimonach naszywki waszego stylu aikido?
- Ponad rok temu