Rozciąganie || budowa bioder || Pytanie
Napisano Ponad rok temu
że przez ten okres dorastania nie rozciągałem się, kości zaczęły rosnąć i zmieniła się budowa bioder w taki sposób, że teraz zrobienie szpagatu jest dla mnie nie wykonalne ? Czy jest to możliwe ? Z góry dzięki za odpowiedzi :-) Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, ze wiek odgrywa decydującą rolę. Mój siedmioletni brat brat po mieisiącu zajęć z akrobatyki robi sznurek. Ja mam 23 i mogę sobie o tym pomarzyć. Ale jak masz 18, to nie masz co się martwić.
Budowa bioder jest bardzo ważna, jednak można nad tym pracować. Poprzez różnego rodzaju ćwiczenia (trener zapewne Ci pokaże) można bioderka rozkręcić. Jasne, że jakbyś się rozicągał regularnie to teraz byłoby fajniej, ale cóż... nie robiłeś tego. Trzeba ratować to co się da, za 5 lat będzie zdecydowanie ciężej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...ale to tylko była książka od Jogi. Czy tak jest naprawdę to nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
budowa biodra się nie zmienia tak bardzo, tylko następuje kostnienie poszczególnych kości przez co później trudniej jest się rozciągać, Dzieciaki nie mają tego problemu bo ich kości są w miarę ''elastyczne''-nie nastąpił jeszcze proces kostnienia.Czyli po przez wzrost kości budowa bioder nie mogła się zmienić na tyle, żeby teraz było to niemożliwe :-) Thx za odp.
Napisano Ponad rok temu
Teraz cieżko mi rozciągnąć biodra. Ścięgna pod kolanami mam rozciągnięte optymalnie, ale biodra... No cóż. Mogę Ci powiedzieć, że coś wchodzi, tyle że bardzo wolno. Potrzeba cierpliwości.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szukam szkoły Nin Jitsu we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Ochraniacze na kolana - jak prac ?
- Ponad rok temu
-
głupie pytanie..:D
- Ponad rok temu
-
zlamany nos
- Ponad rok temu
-
Rany, siniaki, rekonwalescencja...
- Ponad rok temu
-
sterydy
- Ponad rok temu
-
bierzmy przykład z amerykanskiego wydania footballu!!
- Ponad rok temu
-
Szpagat po kontuzji.....
- Ponad rok temu
-
szybkość na siłowni
- Ponad rok temu
-
zajecia ruchowe dla osob starych
- Ponad rok temu