Co wolicie Bokken.... Jo..... ?? Tanto ?!?
Napisano Ponad rok temu
nie zaczalem wiecej cwiczyc.
lubie i tanto i bokken i jo .
z bokenem chyba sie lepiej czuje ale...
no wlasnie.
dokladnie rok temu w grudniu bylem u mojego kumpla w srednio milej dzielnicy trojmiasta.
podjerzdzam szukam patrze a tu trzech kolesi ( wiek okolo 20 lat)najpiedala (przepraszam za wyraz ale bicie to nie bylo tylko wlasnie napiedalanie) jakiegos mlodego goscia(lat okolo 14) i jego malego psa jeszcze kopia.
zapewniam wszystkich na forum ze dosc zadko sie bije i wcale nie dlatego ze aikido to "sztuka walki bez przemocy"hehe
ale wtedy wiedzialem ze musze cos zrobic . zatrzymalem sie otworzylem bagaznik i nie wiem dlaczego ale wziolem ... jo ...dwoch dostalo jeden uciekl ( na szczescie nie trafilem tego co byl bity bo juz koles lezal) jo do bagaznika i fiuuuuuuuuu.
od tego czasu uwazam ze jo jest skuteczniejsze na ulicy z bokenem napewno by mi tak nie poszlo.
ale to tylko moja, subiektywna opinia.
jesli chodzi o trenngi lubie cwiczyc wszystko z broni . tak jak napisalem z bokenem sie lepiej czuje ale dlatego wlasnie wole jo

Napisano Ponad rok temu
W takim razie zapraszam Cię na kawę, robię świetną kawę po irlandzkuja lubie wszystko a szczegolnie jo

Skożystam kiedys przy okazji
![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif) 

Napisano Ponad rok temu
nigdy nie czulem sie dobrze z bronia dopoki....
no wlasnie.
dokladnie rok temu w grudniu bylem u mojego kumpla w srednio milej dzielnicy trojmiasta.
podjerzdzam szukam patrze a tu trzech kolesi ( wiek okolo 20 lat)najpiedala (przepraszam za wyraz ale bicie to nie bylo tylko wlasnie napiedalanie) jakiegos mlodego goscia(lat okolo 14) i jego malego psa jeszcze kopia.
zapewniam wszystkich na forum ze dosc zadko sie bije i wcale nie dlatego ze aikido to "sztuka walki bez przemocy"hehe
ale wtedy wiedzialem ze musze cos zrobic . zatrzymalem sie otworzylem bagaznik i nie wiem dlaczego ale wziolem ... jo ...dwoch dostalo jeden uciekl ( na szczescie nie trafilem tego co byl bity bo juz koles lezal) jo do bagaznika i fiuuuuuuuuu.
Przy dzisiejszej obojętności naszego społeczeństwa, tylko gratulować i podziwiać postawy(to tak off topic)...
A tak w ogóle to co Wy tam wiecie??
 , tanto rządzi...
  , tanto rządzi...

Napisano Ponad rok temu
(...)zatrzymalem sie otworzylem bagaznik i nie wiem dlaczego ale wziolem ... jo
A sięgałeś po łyżkę do opon czy lewarek?

Gratuluję postawy. Mógłbyś opisać w jaki sposób użyłeś jo ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nigdy nie czulem sie dobrze z bronia dopoki....
no wlasnie.
od tego czasu uwazam ze jo jest skuteczniejsze na ulicy z bokenem napewno by mi tak nie poszlo.
ale to tylko moja, subiektywna opinia.
jesli chodzi o trenngi lubie cwiczyc wszystko z broni . tak jak napisalem z bokenem sie lepiej czuje ale dlatego wlasnie wole jo
wzioles JO dlatego ze jest najdluzsze..... kazdy by tak postąpił.
Napisano Ponad rok temu
No chyba że by był łom, w sumie łyżka do opon też niezły sprzecik - pewnie wuciekło by 3 jakbyś z łychą wyszedł i bez pytań napi...lać zaczął

Napisano Ponad rok temu

Najwolę bokken, sama nie wiem dla czego

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A szkoda...trudne ale fajne (i jak widać skuteczne
 )...
   )...Pozdr
Napisano Ponad rok temu
 Jeśli już to na głównie na obozach. Jednak czasem na treningach lub stażach kije się przydają. Osobiście lubię zarówno jo jak i bokken. Z jo robimy nie tylko kata, ale używamy czasem przy niektórych technikach. Z bokkenem robimy praktycznie tylko aikiken i oczywiście jak już się zdarzy użycie miecza na treningu to klepiemy shomen za shomenem :-)  (a najbardziej lubię kiedy dołożymy do tego kiai
  Jeśli już to na głównie na obozach. Jednak czasem na treningach lub stażach kije się przydają. Osobiście lubię zarówno jo jak i bokken. Z jo robimy nie tylko kata, ale używamy czasem przy niektórych technikach. Z bokkenem robimy praktycznie tylko aikiken i oczywiście jak już się zdarzy użycie miecza na treningu to klepiemy shomen za shomenem :-)  (a najbardziej lubię kiedy dołożymy do tego kiai  ) Tanto zdarza się baardzo rzadko.
 ) Tanto zdarza się baardzo rzadko.

Napisano Ponad rok temu
Z jo robimy nie tylko kata, ale używamy czasem przy niektórych technikach. Z bokkenem robimy praktycznie tylko aikiken i oczywiście jak już się zdarzy użycie miecza na treningu to klepiemy shomen za shomenem :-) (a najbardziej lubię kiedy dołożymy do tego kiai
My z jo w ogóle nie mamy kata, tylko techniki. A jak słyszę o kiai to mi się filmy z O Sensei przypominają...Ktoś jeszcze ćwiczy aikido z kiai??

A co do tanto, to osobiście bardz żałuję, że tak rzadko ćwiczy się tanto dori (przynajmniej u mnie...
 )
  )

Napisano Ponad rok temu
Ten, jak mu tam, Tissier, na ten przykład...Z jo robimy nie tylko kata, ale używamy czasem przy niektórych technikach. Z bokkenem robimy praktycznie tylko aikiken i oczywiście jak już się zdarzy użycie miecza na treningu to klepiemy shomen za shomenem :-) (a najbardziej lubię kiedy dołożymy do tego kiai
My z jo w ogóle nie mamy kata, tylko techniki. A jak słyszę o kiai to mi się filmy z O Sensei przypominają...Ktoś jeszcze ćwiczy aikido z kiai??
A co do tanto, to osobiście bardz żałuję, że tak rzadko ćwiczy się tanto dori (przynajmniej u mnie...)
Napisano Ponad rok temu
Ten, jak mu tam, Tissier, na ten przykład...
Chodziło mi o forumowiczów, ale dzięki...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 posłuchać doktorka czy nadal cwiczyć z bolącymi kolanami ? posłuchać doktorka czy nadal cwiczyć z bolącymi kolanami ?- Ponad rok temu 
- 
			 trening aikido po urazach :) trening aikido po urazach :)- Ponad rok temu 
- 
			 aikido skuteczna samoobrona??? aikido skuteczna samoobrona???- Ponad rok temu 
- 
			 Aikido w "cywilu" Aikido w "cywilu"- Ponad rok temu 
- 
			 PMASZ - 3 dan, and 2 dany także - gratki PMASZ - 3 dan, and 2 dany także - gratki- Ponad rok temu 
- 
			 Macie na kimonach naszywki waszego stylu aikido? Macie na kimonach naszywki waszego stylu aikido?- Ponad rok temu 
- 
			 Mycie maty Mycie maty- Ponad rok temu 
- 
			 Uszkodzony uke?? Uszkodzony uke??- Ponad rok temu 
- 
			 Honorowe dany - Chwyt marketingowy? Honorowe dany - Chwyt marketingowy?- Ponad rok temu 
- 
			 Steven Seagal - czy dla tego zacząłes trenowac Aikido ? Steven Seagal - czy dla tego zacząłes trenowac Aikido ?- Ponad rok temu