Co wolicie Bokken.... Jo..... ?? Tanto ?!?
Napisano Ponad rok temu
nie zaczalem wiecej cwiczyc.
lubie i tanto i bokken i jo .
z bokenem chyba sie lepiej czuje ale...
no wlasnie.
dokladnie rok temu w grudniu bylem u mojego kumpla w srednio milej dzielnicy trojmiasta.
podjerzdzam szukam patrze a tu trzech kolesi ( wiek okolo 20 lat)najpiedala (przepraszam za wyraz ale bicie to nie bylo tylko wlasnie napiedalanie) jakiegos mlodego goscia(lat okolo 14) i jego malego psa jeszcze kopia.
zapewniam wszystkich na forum ze dosc zadko sie bije i wcale nie dlatego ze aikido to "sztuka walki bez przemocy"hehe
ale wtedy wiedzialem ze musze cos zrobic . zatrzymalem sie otworzylem bagaznik i nie wiem dlaczego ale wziolem ... jo ...dwoch dostalo jeden uciekl ( na szczescie nie trafilem tego co byl bity bo juz koles lezal) jo do bagaznika i fiuuuuuuuuu.
od tego czasu uwazam ze jo jest skuteczniejsze na ulicy z bokenem napewno by mi tak nie poszlo.
ale to tylko moja, subiektywna opinia.
jesli chodzi o trenngi lubie cwiczyc wszystko z broni . tak jak napisalem z bokenem sie lepiej czuje ale dlatego wlasnie wole jo
Napisano Ponad rok temu
W takim razie zapraszam Cię na kawę, robię świetną kawę po irlandzkuja lubie wszystko a szczegolnie jo
Skożystam kiedys przy okazji
Napisano Ponad rok temu
nigdy nie czulem sie dobrze z bronia dopoki....
no wlasnie.
dokladnie rok temu w grudniu bylem u mojego kumpla w srednio milej dzielnicy trojmiasta.
podjerzdzam szukam patrze a tu trzech kolesi ( wiek okolo 20 lat)najpiedala (przepraszam za wyraz ale bicie to nie bylo tylko wlasnie napiedalanie) jakiegos mlodego goscia(lat okolo 14) i jego malego psa jeszcze kopia.
zapewniam wszystkich na forum ze dosc zadko sie bije i wcale nie dlatego ze aikido to "sztuka walki bez przemocy"hehe
ale wtedy wiedzialem ze musze cos zrobic . zatrzymalem sie otworzylem bagaznik i nie wiem dlaczego ale wziolem ... jo ...dwoch dostalo jeden uciekl ( na szczescie nie trafilem tego co byl bity bo juz koles lezal) jo do bagaznika i fiuuuuuuuuu.
Przy dzisiejszej obojętności naszego społeczeństwa, tylko gratulować i podziwiać postawy(to tak off topic)...
A tak w ogóle to co Wy tam wiecie?? , tanto rządzi...
Napisano Ponad rok temu
(...)zatrzymalem sie otworzylem bagaznik i nie wiem dlaczego ale wziolem ... jo
A sięgałeś po łyżkę do opon czy lewarek?
Gratuluję postawy. Mógłbyś opisać w jaki sposób użyłeś jo ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nigdy nie czulem sie dobrze z bronia dopoki....
no wlasnie.
od tego czasu uwazam ze jo jest skuteczniejsze na ulicy z bokenem napewno by mi tak nie poszlo.
ale to tylko moja, subiektywna opinia.
jesli chodzi o trenngi lubie cwiczyc wszystko z broni . tak jak napisalem z bokenem sie lepiej czuje ale dlatego wlasnie wole jo
wzioles JO dlatego ze jest najdluzsze..... kazdy by tak postąpił.
Napisano Ponad rok temu
No chyba że by był łom, w sumie łyżka do opon też niezły sprzecik - pewnie wuciekło by 3 jakbyś z łychą wyszedł i bez pytań napi...lać zaczął
Napisano Ponad rok temu
Najwolę bokken, sama nie wiem dla czego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A szkoda...trudne ale fajne (i jak widać skuteczne )...
Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z jo robimy nie tylko kata, ale używamy czasem przy niektórych technikach. Z bokkenem robimy praktycznie tylko aikiken i oczywiście jak już się zdarzy użycie miecza na treningu to klepiemy shomen za shomenem :-) (a najbardziej lubię kiedy dołożymy do tego kiai ) Tanto zdarza się baardzo rzadko.
My z jo w ogóle nie mamy kata, tylko techniki. A jak słyszę o kiai to mi się filmy z O Sensei przypominają...Ktoś jeszcze ćwiczy aikido z kiai??
A co do tanto, to osobiście bardz żałuję, że tak rzadko ćwiczy się tanto dori (przynajmniej u mnie... )
Napisano Ponad rok temu
Ten, jak mu tam, Tissier, na ten przykład...Z jo robimy nie tylko kata, ale używamy czasem przy niektórych technikach. Z bokkenem robimy praktycznie tylko aikiken i oczywiście jak już się zdarzy użycie miecza na treningu to klepiemy shomen za shomenem :-) (a najbardziej lubię kiedy dołożymy do tego kiai ) Tanto zdarza się baardzo rzadko.
My z jo w ogóle nie mamy kata, tylko techniki. A jak słyszę o kiai to mi się filmy z O Sensei przypominają...Ktoś jeszcze ćwiczy aikido z kiai??
A co do tanto, to osobiście bardz żałuję, że tak rzadko ćwiczy się tanto dori (przynajmniej u mnie... )
Napisano Ponad rok temu
Ten, jak mu tam, Tissier, na ten przykład...
Chodziło mi o forumowiczów, ale dzięki...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
posłuchać doktorka czy nadal cwiczyć z bolącymi kolanami ?
- Ponad rok temu
-
trening aikido po urazach :)
- Ponad rok temu
-
aikido skuteczna samoobrona???
- Ponad rok temu
-
Aikido w "cywilu"
- Ponad rok temu
-
PMASZ - 3 dan, and 2 dany także - gratki
- Ponad rok temu
-
Macie na kimonach naszywki waszego stylu aikido?
- Ponad rok temu
-
Mycie maty
- Ponad rok temu
-
Uszkodzony uke??
- Ponad rok temu
-
Honorowe dany - Chwyt marketingowy?
- Ponad rok temu
-
Steven Seagal - czy dla tego zacząłes trenowac Aikido ?
- Ponad rok temu