leung ting
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odrzucmy wszelkie osiagniecia na polu marketingowym bo za to napewno nalezy mu sie przynajmniej '' ekonomiczny nobel'' ale niech ktos mi pokaze jakis rozsadny pojedynek czy tez inne zdarzenie ktore jednoznacznie roztrzygnie kim Ting tak naprawde jest.
I nie pisze o tym zlosliwie bo sam zetknalem sie z tym czlowiekiem jednak do dnia brak mi odpowiedzi na te kilka pytan.
Kiedys Boeztepe podniosl reke na Cheunga ,a co bylo dzis gdyby role sie odwrocily i ktos z konkurencji wklepal Tingowi.
Oczywiscie z zaskoczenia bo przeciez ''wierni ''mistrza raczej nie dopuszcza do bezposredniej konfrontacji .
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe mnie jedna sprawa jeszcze dlaczego LTingowcy omijaja tak sparingi z innymi sztukami walk. Przeciez warto wymieniac doswiadczenia.
mmart
Napisano Ponad rok temu
Odrzucmy wszelkie osiagniecia na polu marketingowym bo za to napewno nalezy mu sie przynajmniej '' ekonomiczny nobel''
wlasnie... tylko i wylacznie na tym polega sila jego sukcesu.
nie ma takiego. Yip man nikogo nie wyznaczyl na spadkobierce styluniech ktos mi pokaze jakis rozsadny pojedynek czy tez inne zdarzenie ktore jednoznacznie roztrzygnie kim Ting tak naprawde jest
wiec tak naprawde to nikt nie ma prawa uzywac tytulu SiJo, Grand Master itp. to wszystko jest sciema reklamowa. podobnie jest w niemczech u a.hoffmanna. zalosne, ale prawdziwe.
kiedys ten dzien napewno nastapico bylo dzis gdyby role sie odwrocily i ktos z konkurencji wklepal Tingowi
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe mnie jedna sprawa jeszcze dlaczego LTingowcy omijaja tak sparingi z innymi sztukami walk. Przeciez warto wymieniac doswiadczenia.
mmart
To nie jest domeną tylko LTWT, wiele innych szkół tez nie chce słyszeć o tego typu sparingach... więc to dość powszechne podejście do sprawy
Napisano Ponad rok temu
porownanie z innymi szkolami? zapomnij. wiekszosc 'miszczow' opiera swoje szkolenia na takim podejsciu.
"Chinczyk - cwany Zyd Azji"
Napisano Ponad rok temu
Poza tym który z YC mistrzów był według was GM z krwi i kości.Bo wg.mnie tylko WSL.
Jeszcze inaczej ,a co zrobił W.Cheung że określał się jako superior WC fighter???A co zrobili inni YCmani??
Kto Jest Waszym GM(który stał się GM poprzez swoją fighterską przeszłość-tylko bez legend proszę.XX/XXI wiek...)??
Napisano Ponad rok temu
ten stereotyp utrzymywany jest do dzis w Stanach i 'zoltki' nabijaja sie i dalej robia na tym kase
Napisano Ponad rok temu
Widzialem wywiad z won shung leungiem (tak to sie pisze? niezyjacy nauczyciel Szymankiewicza) gdzie mowil jak brus przychodzil do yip mana, to byla sciema?otoz nie, Bruce nie byl uczniem Yip Mana.
Napisano Ponad rok temu
a tak co do słowa Wielki Mistrz - jak się od kogoś uczysz to moze być Twoim mistrzem, prawda? a Wielki to może być sformułowanie ironiczne dotyczące wzorstu azjatów a tak swoją drogą to dziwne tłumaczenie angielskiego słowa GrandMaster - przecież to znaczy poprostu kogość kto jest poziom wyżej niż mistrz, prawda? (Grandfather - poziom wyżej niż ojciec)
już nie mówię o tym że gdzieś się natknełem na to że Sijo to najwyżej położona w drzewku osoba żyjąca, typowy założyciel systemu określa się inaczej - i byłaby nim Ng Mui prawda?
Napisano Ponad rok temu
prawda i tak powinno to byc. wszyscy przodkowie, niezyjacy tworcy systemow i szkol powinni byc okreslani mianem Si-Jo tylko i wylacznie!!!gdzieś się natknełem na to że Sijo to najwyżej położona w drzewku osoba żyjąca, typowy założyciel systemu określa się inaczej - i byłaby nim Ng Mui prawda?
Najstarszy i jako jedyny zyjacy mistrz systemu powinien nosic miano Si-Gung. reszta nauczycieli to Si-Fu i to powinno wystarczyc
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ludzie, pomóżcie !!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
parter w Kung-Fu
- Ponad rok temu
-
czy drewniany manekin sie poci ?