Ludzie, pomóżcie !!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie pomogłem, prawda
Napisano Ponad rok temu
Za dobre rady z góry dzięki
Napisano Ponad rok temu
Na tak postawione pytanie nikt w pelni Ci nie odpowie. Bo musialby cwiczyc najpierw jeden styl potem drugi. Porownac je w dodatku pod kontem swoich osiagniec.
Napisales o jakosci technik. Pewnie chodzi o to, ze jak wyjdziesz na ulice i ktos sie przyczepi bedziesz umial mu pare rzeczy wyjasnic.
Moge napisac o yiquan tyle, ze rozwiniesz sile, zwinnosc, wyczucie ciala, wzrosnie zaufanie do swoich mozliwosci (np. przyrost sily powoduje wzrost pewnosci siebie) dodatkowo poznasz jak zastosowac te sprawnosci w walce. Jak na razie nie spotkalem drugiego stylu "uderzackiego", ktory tak by mi odpowiadal.
Ale... podejscie yiquan do treningu jest nietypowe i sam musisz zobaczyc czy dobrze sie w tym czujesz.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi o skuteczność i "jakość" takich technik...
To w takim razie pewnie, że na Yiquan.
Napisano Ponad rok temu
I to po kolei do wszystkich sekcji. W okolicach masz YMAA, Yiquan, Chen, jest z czego wybierać. A i pewnie parę innych, o ile nie tylko chińszczyzna Cię interesuje.
Potem możesz opisać wrażenia, nie pogniewmy się
Ale idź, nie pytaj już więcej, bo z doświadczenia z tego forum widzę, jak ci, co długo pytają nie pojawiają się później na treningach... w ogóle
K.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wszystkim za pozytywne opinie o Yiquan'ie.
Od siebie dodam, że musisz sam doświadczyć czy Yiquan bedzie Ci odpowiadał, czy nie. Przyjdź na trening i spróbuj, jeśli Ci spasuje to zostaniesz (co nas ucieszy), a jeśli nie to będziesz szukał dalej (o co się nie pogniewamy) bogatszy o nowe doświadczenia.
Przetrenowałem w życiu troszkę (style japońskie i chińskie) doświadczyłem w "realu" też co nieco i odnalazłem się właśnie w Yiquan'ie. Tyle tylko, że aby tak się stało musiałem sam na sobie doświadczyć jak to chodzi i jak ja się w tym odnajduję.
Pozdrawiam
PS
Skrobnij Krzysiu na "mejla" jak w Chinach było i jak Yao smakuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
parter w Kung-Fu
- Ponad rok temu
-
czy drewniany manekin sie poci ?
- Ponad rok temu