Długa pięść i Baguazhang
Napisano Ponad rok temu
p.s
nie wiem nic o stylach w wushu więc traktujcie mnie jako ciemnego
Tygrys
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzięki za pomoc
Tygrys
Napisano Ponad rok temu
dziekawe zestawienie.... hmmm dluga piesc i baguazhang... az sie boej zapytac skad to sie wzielo bo sie boje ze z YMAA....
Dobre. :wink:
Napisano Ponad rok temu
jak najbardziej :splat: i
Napisano Ponad rok temu
dziekawe zestawienie.... hmmm dluga piesc i baguazhang... az sie boej zapytac skad to sie wzielo bo sie boje ze z YMAA....
Dlaczego wyczuwam w Twojej wypowiedzi ironie? Czy YMAA nie jest dobra szkola?
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego wyczuwam w Twojej wypowiedzi ironie? Czy YMAA nie jest dobra szkola?
i dobrze wyczuwasz NIE JEST
iu zeby nie bylo ze sie nie znam to cwiczylem tam przez dluzszy czas w latach 90 i nawet jakis tam pasek mam wiec wiem o czym mowie i znam sporo ludzi z tej organizacji
Napisano Ponad rok temu
iu zeby nie bylo ze sie nie znam to cwiczylem tam przez dluzszy czas w latach 90 i nawet jakis tam pasek mam wiec wiem o czym mowie i znam sporo ludzi z tej organizacji
Znam Twoje poglady z innych postow, ale z nich wynika jeden wniosek, skoro nie mozna cwiczyc kung fu w Chinach, to lepiej dac sobie spokoj
Ja na razie cwicze w YMAA 2 miesiace, wiec wszelkie niuanse zwiazane z technika sa dla mnie magia i pewnie dlugo nia zostana
Moge sie jedynie przyczepic do tego, ze grupy cwiczacych sa koszmarnie duze, teraz chyba z 30 osob.
A jakie sa Twoje zastrzezenia do tej szkoly?
Napisano Ponad rok temu
Tomasz. Ja kiedyś, ponad rok ćwiczyłem u Piotra Ziemby (YMAA Poznań) i uważam, że miał dość konkretne i praktyczne treningi, choć na pewno nie spełniały wszystkich moich oczekiwań, ale to oddzielna sprawa. Też chyba ćwiczyłeś w Poznaniu, to pewnie i u niego? Tak źle jest Zapewne nadal mało widziałem dobrego k-f....
Napisano Ponad rok temu
Tomasz. Ja kiedyś, ponad rok ćwiczyłem u Piotra Ziemby (YMAA Poznań) i uważam, że miał dość konkretne i praktyczne treningi, choć na pewno nie spełniały wszystkich moich oczekiwań, ale to oddzielna sprawa. Też chyba ćwiczyłeś w Poznaniu, to pewnie i u niego? Tak źle jest Zapewne nadal mało widziałem dobrego k-f....
tak u Piotra i pozniej u MArka ktory byl z Gdyni ale ucZyl sie w Poznaniu i mial chyba 6 czy 7 paskow
Piotr ktorego bardzo lubie miszal i miesza rozne rzeczy, teraz tez uczy sie od CXW i jakos to w sumie ladnie wychodzilo ale YMAA i material w niej uczony to nie jest ani nic specjalnego, ani originalnego ani nawet prawdziwego... jest to zlepek paru styli uczonych przez kogos kto wyjechal z Taiwanu majac 18 lat i teraz kreuje sie na mistrza.... plus style ktore doszly pozniej.... ogolnie nie jest to cos co warto polecac mimo tego ze sa w tej organizacji wspaniali ludzie ale to nie wystarcza, sam entuzjazm to nie wszystko
Napisano Ponad rok temu
Znam Twoje poglady z innych postow, ale z nich wynika jeden wniosek, skoro nie mozna cwiczyc kung fu w Chinach, to lepiej dac sobie spokoj
zle ma z nich wynikac ze skoro nie mozna cwiczyc dobrego kung fu to lepiej nie cwiczyc go w ogole
jest troche dobrego kung fu w Polsce ale bardzo malo....
Napisano Ponad rok temu
Jak zatem wg. Ciebie poznac czy to co sie cwiczy jest dobre czy nie?
No i co to oznacza "dobre kung fu"?
Napisano Ponad rok temu
wez poczytaj stare posty, bylo na ten temat mnostwo....
wejdz sobie na magazyn neijia jest tam troche co pisalem....
Boze dlaczego mlodziez jest taka leniwa w tych nowych czasach.... :?
Napisano Ponad rok temu
dzieki
tam zaraz leniwa
Napisano Ponad rok temu
Widzę po profilu że jesteś z Katowic. Jeśli mnie pamięć nie myli, to Dacheng robił tam jakieś seminaria chyba, i bodajże byli jacyś ludzie co ćwiczyli Yiquan.
Proponowałbym się głębiej zainteresować tematem, bo chyba warto (Tomasz, warto? :wink: )
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
ćwiczyli Yiquan.
Proponowałbym się głębiej zainteresować tematem, bo chyba warto (Tomasz, warto? :wink: )
WARTO :wink:
Napisano Ponad rok temu
1. Skąd wiesz, że młodzież ?
2. Przeglądałem twoje posty i niestety, ale mam jeden wniosek: „ Ja tu jestem w Chinach ! Wy ciemniaki poza Chinami słuchać moja wielki autorytet !”
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tony w kantońskim
- Ponad rok temu
-
miecz czy szabla
- Ponad rok temu
-
MA nałogiem?