Mycie maty
Napisano Ponad rok temu
A i czy ma to na celu tylko sprawienie by mata była czysta, czy też ma do jakiś wymiar duchowy... ktoś kiedyś mi coś mówił o tym, ale nie wiem jak mam to traktować :? .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja moze komus przysram teraz, ale u nas to moze i sie myje, ale na pewno nie zamiata...
hmm lepiej chyba zamiesc mate co :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale ogólnie to chyba w tych tradycyjnych japońskich dojo myje się przed i po treningu.
U nas tylko przed, bo mate trzeba jeszcze złorzyć...
Napisano Ponad rok temu
Ale pamiętam kiedyś takie zdarzenie - dzieciak na treningu maluchów pawika puścił na sam koniec (grypę chyba miał jak się okazało), zaraz potem "dorośli" na matę weszli, w seiza z dala od pawika siedli i patrzyli, jak sensei szmaty szuka. Wtedy jam do dojo wskoczył, senseia posadził i rzyga wytarł, w czy mi jedna panienka pomogła, co to drugi raz na treningu była... A trzy czwarte sekcji przynajmniej stopnie ma od mojego niższe, wszyscy rawie zaś są młodsi... Gdybym to ja trening prowadził, byłoby dwie godziny pompowania, bez maty i na kościach. Ale sensei wyrozumiały był, tylko coś o upadku obyczajów powiedział...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zrób to Kentale, naucz czegoś kolegów... Będziesz przez chwilę głównym instruktorem w dojo!a jak jeszcze pare razy pojde na trening i bedzie taka zasyfiona mata to chyba sie sama za scierke zlapie, bo to wstyd i hanba...
Napisano Ponad rok temu
a jak jeszcze pare razy pojde na trening i bedzie taka zasyfiona mata to chyba sie sama za scierke zlapie, bo to wstyd i hanba...
Tak! TAK! Nareszcie załapałaś o co chodzi!!!
Właśnie chciałem powiedzieć, że zamiast narzekać weź i sama zmyj (najlepiej po swoim treningu, będzie jak ulał na nasz potem )!!!
Napisano Ponad rok temu
I tak to wszystko jest wielka przykrywka, bo tak naprawdę Aikido to jest jedna z najniebezpieczniejszych sekt i mafii zarazem, gdzie wyznajemy SEIZA i czcimy 3 wielkie znaki! Bo w naszym rozumieniu to w tych znakach tkwi cała moc wszechświata i jedynie my możemy ją opanować i zarządzać światem. A aby to uczynić to mamy wszędzie filie, na Sycylii, w San Francisco, w Abu Dhabi, w Teheranie, a nawet w Pruszkowie!!!
Aha, i chyba wreszcie panowie czas się przyznać - Bin Laden to tylko figurant, tak naprawdę
TO WSZYSTKO NASZA WINA! (jakby co to nie jest kryptoreklama, chociaż jackass jest fajny :wink: )
Napisano Ponad rok temu
ja moze komus przysram teraz, ale u nas to moze i sie myje, ale na pewno nie zamiata...
wrrrr ( zły )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wina nalezy obarczyc grupy dzieciece :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wrrrr ( zły )
lol, zdaje sie ze juz wiem kto Ty jestes... ;P
Tak! TAK! Nareszcie załapałaś o co chodzi!!!
Właśnie chciałem powiedzieć, że zamiast narzekać weź i sama zmyj (najlepiej po swoim treningu, będzie jak ulał na nasz potem )!!!
zartujesz sobie chyba, jeszcze czego. co najwyzej moge rekreacyjnie posprzatac w co drugi weekend bo normalnie nie mam czasu
a kto bedzie przed nami sprzatal? bachory? w ogole to te bachory to plaga straszna, nie cierpie ich...
Napisano Ponad rok temu
Inwazja bachorów!
Aha, i jak możesz nie wiedzieć kto to jest? To przecież nasz, własny jedyny w swoim rodzaju batonik z prawdziwej mlecznej czekolady!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Uszkodzony uke??
- Ponad rok temu
-
Honorowe dany - Chwyt marketingowy?
- Ponad rok temu
-
Steven Seagal - czy dla tego zacząłes trenowac Aikido ?
- Ponad rok temu
-
Aikido-------------- > rekreacja ??????
- Ponad rok temu
-
Nieformalne zwyczaje w dojo
- Ponad rok temu
-
Ulica i aikido!
- Ponad rok temu
-
Tomiki Aikido