Uszkodzone wiazadlo krzyzowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobry lekarz, najlepiej pójdz do kilku i zweryfikuj co mówią.
A od operacji wzbraniaj się ile wlezie . Jak już coś to TYLKO operacja ARTROSKOPOWA.
Poznałem spoko gościa co mu s...ili kolano dłutowaniem kości, usuneli jedną wade zrobil 3 nowe urazy !!!
Napisano Ponad rok temu
co do wzmocnienia kolana, to można ponoć wzmocnić same wiązadła jeżdząc dużo (intensywnie) na rowerze. główną metodą jest jednak wzmocnienie miśni stawu kolanowego, które w pierwszej kolejności stabilizują kolano.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trenowalem judo i kick boxing, zaczalem jezdzic na nartach kiedy mialem 9 lat, od jakichs 3 lat mam regularne bole kolana. I to co gorsza nie po treningu (to oczywiscie tez), ale w zwykle nietreningowe dni. Udalem sie do lekarza i dowiedzialem sie ze mam nierowna powierzchnie wiazdla krzyzowego przedniego i duzy luz na nim. Prosze o jakies porady, czy grozi mi operacja, jak je wzmocnic, jake cwiczenia robic, jestem lekko przestraszony . Dziekuje za pomoc
a lekarz ci tego nie powiedzial?!? to idz mu morde obij, konowalowi jednemu, przynajmniej ci sie humor poprawi...
Napisano Ponad rok temu
Mam tylko jeszcze jedno pytanie: jakie cwiczenia wykonywac, zeby wzmocnic miesnie odpowiedzialne za odciazanie kolana, czyli z tego co wyczytalem czworoglowy i dwuglowy uda.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... zglos sie po wizycie u ortopedy i powiedz co ci powiedzial jak narazie to zadnych cwiczen niewykonuj i szanuj staw\
Mam tylko jeszcze jedno pytanie: jakie cwiczenia wykonywac, zeby wzmocnic miesnie odpowiedzialne za odciazanie kolana, czyli z tego co wyczytalem czworoglowy i dwuglowy uda.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znaki interpunkcyjne nie są w modzie.ale sie nameczylem zeby przebrnac przez powyzszy post :roll: :-)
Napisano Ponad rok temu
a tam czepiacie sie szczegolow hehehe :twisted:ale sie nameczylem zeby przebrnac przez powyzszy post :roll: :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... jedna mala rada ( ktora niejest zadna zasada) staraj sie chodzic do mlodych lekarzy ci starsi to rutyniarze czasto tylko wypisuja leki firmy z ktora maja podpisana umowe... ci mlodsi maja jeszcze ochote zeby leczyc...a skoro kolega tu jeden jest z poznania to mam pytanko mozesz mi polecic jakiegos dobrego ortopede ktory jakos posklada moje kolano do kupy oczywiscie porzadnie a nie jak moj slynny lekarz ortopeda!??
Napisano Ponad rok temu
... napisze cos moze kogos zaciekawi jak nie to mi usuna posta... niektorzy lekarze maja podpisane umowy z firmami farmacetycznymi z tego jest kasa i to spora gdy jest bad. dla lekuwiecie co wam powiem ze tym naszym lekarzom to ufac nei mozna mailam okropne bole kolana ze az chodzic nie moglam poszlam do ortopedy i powiedzial mi ze mam zespol przeciazeniowy przepisal masci itd i ze na tydzien mam dac spokuj z treningami9co bylo dl mnie strasze!!!) no i poszlam po tygodniu na trening jak mi lekarz kazal i cos mis ie stalo w noge ze ni moglam isc wyprostowac zgiac a o wchodzeniu po schodach nie wspomne i wiecie co okazlo sie ze mam lekotke do usue iecia i maialm wczesniej (jak bylam u lekarza ortopdey pierwszego) ze mialam ksiazkowe dolegliuwosci dotyczacych lekotek i dzieki mojemu pieknemu i kochanemu ortpedzie ktorego sewrdecznie pozdraiwam(konowal pierdolony) czekam na zabieg (artroskopie) gdzie beda mi wyvinac lektoke i jak to lekarz stweirdzil marne szanse na powrot do treningow tak wiec powiem wam szczerze ze ja pierdole nasza polska sluzbe zdrowia nie mam juz do nic zaufania!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to oni szukaja wsród swoich pacjentów takich, ktorzy spelniaja kryteria i wlaczaja ich do programu wtedy taki pacjent dostaje leki za darmo a lekarz go prowadzi i dostaje za to forse inny sposob wspolpracy z firma to jak ktos jest dobryw swojej dziedzinie to oni mu proponuja wspolprace i placa mu za robienie szkolen dla innych lek. tzn firma organizuje cala impreze a taki le. przygotowuje wystapienie robi prez4entacje i ja wyglasza i za takie jedno wystapienie kasuje okolo 5000 a jak np ma cykl tzn 5-6-8 i musi jezdzic w kilka miejsc kraju to dostaje za to ok 30000 + przewoz z a darmo i zakwaterowanie itp
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
białko
- Ponad rok temu
-
wzmocnienie kosci
- Ponad rok temu
-
To juz dziś. Puchar Świata w skokach sezon 2004/2005
- Ponad rok temu
-
jakie 3 cwiczenia wybralibyscie ?
- Ponad rok temu
-
Czy zimowe biegi to podstawa kondycji latem???
- Ponad rok temu
-
Produkcja suplementów
- Ponad rok temu
-
Bol plecow....
- Ponad rok temu
-
Czy Krzynówek pogrąży Real ???
- Ponad rok temu
-
Co wolno a czego jesc nie wolno podczas odchudzania