[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A oto najlepsze zdjęcie:

Jeździec bez głowy

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do artykułu - jak dla mnie jest to jakiś nieskładny zlepek ogólników. Bardzo ciężko się to czytało, chociaż humor mi się poprawił jak zobaczyłem wstęp do jego wypocinach o karate ( kto czytał wie o co chodzi - "gdyby tak wrzucić wszystkich mistrzów do jednego pomieszczenia... [...]"
![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mod on
Prosze o merytoryczne wypowiedzi i o zaprzestanie atakow osobistych. Kazdy moze miec jakies zdanie na temat danego instruktora, ale nalezy podpierac to argumentami konkretnymi w sposob CYWILIZOWANY, a nie atakowac osobe dyskutujacego.
mod off
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
( mistrz świata w zawodach tameshigiri)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz o kubotanie. Soke Kubota opatenetował Kubotan jako pałeczke przy kluczach. Wcześniej istaniały tego typu bronie jednak nie były one noszone jak bryloczek do kluczy. Jak twierdzisz ze jest inaczej - wyślij wnisek do urzedu patentowego w USA.
O artykule. Moim zdaniem artykuł był niezły i w miare ciekawy. Nałamach Budojo ukazuja sie o wiele gorsze artykuły. problem w tym ze jeżeli ktoś nie jest otwarty an inne style, szkoły itd i jak zaczyna czytać to tylko po to zeby sie naśmiewac to w tym momencie on jest śmieszny. Wypowiedź marcina 954 to kłamstwo najkrócej mówiac an ajlepszy fragment to ten że shihan Piotrkowicz nie ma pojecia o MA. Nie bede tego komentował bo to co powiedziałeś swiadczy o tobie i o twoim barku wiedzy. W tym momencie przestaje wierzyc w sens takiego forum.
Moim prywatnym zdaniem - moze mylnym- to piszecie takie rzeczy z zadrosci. Nasza sekcje zrobiła małe zamieszanie na polskiej scenie osób ćwiczacych mieczem i cały czas sie rozwijamy. w okresie swojej działalnosci zrobiliśmy wiecej niz wiele innych szkól razem wzietych przez całe lata.
Jak dla mnie dostatecznym powodem do czepiania się Piotrkowicza jest jego własna, mówiąc bardzo łagodnymi słowy, nietolerancja, swego rodzaju egoizm stylowy. Samo battodo jest naprawdę ciekawe, jeżeli trenuje się je uczciwe pod okiem mistrza przez kilka lat, a nie metodą szanownego pana P. - staże i samouctwo. Nie mówiąc już o skarjnej zawiście względem innych... szkół.
Juz pomijam wypowiedzi dotyczące swoich własnych uczniów i wyrzywanie sie na nich ze je chcą jeżdzic na obozy karate i kobudo i ze mu robia to napewno na złosc itd..... No ludzie, czy takie wypowiedzi powinny isc z ust człowieka ktory 30 lat uprawia sztuki walki ma 6 dan w karate ??? Najbardziej smuci mnei to że wszystko co mówi Piotrkowicz, jego czuniwie zarówno w battodo jaki na karate przyjmuja za 100% i jedyna prawde i że taka mentalości przechodzi na osoby młode i potem rosną zapatrzeni w siebie wszystko wiedzący "mistrzowie" " no bo przecież shihan tak powiediał to to musi być prawda .... "
Jesli chodzi o kwestie techniczne to powiem tak ze zgadzam sie w wiekszości kwesti z Kuma , bo co szkoła to inne pozycje, technika cieć itd.
Każda szkoła ma swoją specjalnośc na której sie koncentruje, w battodo jest to tameshigiri i naprawde adepci battodo są bardzo dobrzy w tych testach. Ja byłem pod ogromnym wrażeniem Boba ledera ( mistrz świata w zawodach tameshigiri) .również shihan i jego synowie startowali w nich i biorąc pod uwage ile cwicza poszło im bardzo dobrze , wiec nie mozna mówić ze on nic nie potrafi i jest do bani Mysle że on zniechęcił wielu ludzi do siebie głównie swoim zachowaniem i kmentarzami na temat innych szkółi nauczycieli. Zabawne np. ze najpierw mówił że budojo to gniot i że to śa oszuści itd. a potem sam napisał tam artykuły. (no comment ) Sam jest sobie winien ze eraz wszyscy mają o nim takie zdanie .
Podumowując twoją wizytę w Szkole Samurajów, której byłem świadkiem i o której słyszałem od osób ćwiczących na grupie początkującej. Oszukałeś trenera co do Klubu, w którym ćwiczysz i co do twoich intencji. Trener pozwolił ci za darmo ćwiczyć - to ta "komercja". Nie radziłeś sobie z techniką w grupie początkującej i masz pretensje, że trener zwracał ci uwagę.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu